Formula 1 Grand Prix'ler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Formula 1 Grand Prix'ler listesi FIA Dünya Şampiyonası'nın başladığı 1950 yılından beri düzenlenen Grand Prix'leri göstermektedir.

2015 Avustralya Grand Prix sonu itibariyle; 1950'den 1960'a kadar Dünya Şampiyonası'nın bir parçası olan Indianapolis 500 de dahil olmak üzere, toplam 917 Grand Prix düzenlenmiştir.

Büyük motor sporları mücadelelerin Grand Prix olarak isimlendirilmesi geleneği 20. yüzyıl başlarındaki Grand Prix motor yarışları'na dayanmaktadır.

Halen yapılan ve geçmiş yarışlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yarış ismine göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Bold isimler 2015 sezonunda yer almış olan 19 yarışı göstermektedir.

Yarış Yapıldığı yıl(lar) Yarış sırası
Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Grand Prix 20092014 6
Arjantin Arjantin Grand Prix 19531958, 1960, 19721975, 19771981, 19951998 20
Avustralya Avustralya Grand Prix 19852015 31
Avusturya Avusturya Grand Prix 1964, 19701987, 19972003, 2014 27
Bahreyn Bahreyn Grand Prix 20042010, 20122014 10
Belçika Belçika Grand Prix 19501956, 1958, 19601968, 1970, 19722002, 20042005, 20072014 59
Brezilya Brezilya Grand Prix 19732014 42
Birleşik Krallık İngiltere Grand Prix 19502014 65
Amerika Birleşik Devletleri Caesars Palace Grand Prix 19811982 2
Kanada Kanada Grand Prix 19671974, 19761986, 19882008, 20102014 45
Çin Halk Cumhuriyeti Çin Grand Prix 20042014 11
Amerika Birleşik Devletleri Dallas Grand Prix 1984 1
Amerika Birleşik Devletleri Detroit Grand Prix 19821988 7
Hollanda Hollanda Grand Prix 19521953, 1955, 19581971, 19731985 30
Avrupa Birliği Avrupa Grand Prix[1] 19831985, 19931997, 19992012 22
Fransa Fransa Grand Prix 19501954, 19562008 58
Almanya Almanya Grand Prix 19511954, 19561959, 19612006, 20082014 61
Macaristan Macaristan Grand Prix 19862014 29
Hindistan Hindistan Grand Prix 20112013 3
Amerika Birleşik Devletleri Indianapolis 500 19501960 11
İtalya İtalya Grand Prix 19502014 65
Japonya Japonya Grand Prix 19761977, 19872014 30
Güney Kore Kore Grand Prix 20102013 4
Lüksemburg Lüksemburg Grand Prix 19971998 2
Malezya Malezya Grand Prix 19992014 16
Meksika Meksika Grand Prix 19631970, 19861992 15
Monako Monako Grand Prix 1950, 19552014 61
Fas Fas Grand Prix 1958 1
Japonya Pasifik Grand Prix 19941995 2
İtalya Pescara Grand Prix[2] 1957 1
Portekiz Portekiz Grand Prix 19581960, 19841996 16
Rusya Rusya Grand Prix 2014 1
San Marino San Marino Grand Prix 19812006 26
Singapur Singapur Grand Prix 20082014 7
Güney Afrika Güney Afrika Grand Prix 19621963, 1965, 19671980,[3] 19821985, 19921993 23
İspanya İspanya Grand Prix 1951, 1954, 19681979,[4] 1981, 19862014 44
İsveç İsveç Grand Prix 19731978[5] 6
İsviçre İsviçre Grand Prix 19501954,[6] 1982[7] 6
Türkiye Türkiye Grand Prix 20052011 7
Amerika Birleşik Devletleri ABD Grand Prix 19591980, 19891991, 20002007, 20122014 36
Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı Grand Prix 19761983 8

Ev sahibi ülkeye göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Koyu isimler 2015 sezonunda yer almış olan 20 yarışı göstermektedir.

Ülke Yapılan yarışlar Toplam
 Arjantin Arjantin Grand Prix (1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998) 20
 Avustralya Avustralya Grand Prix (1985–2015) 31
 Avusturya Avusturya Grand Prix (1964, 1970–1987, 1997–2003, 2014) 27
 Bahreyn Bahreyn Grand Prix (2004–2010, 2012–2014) 10
 Belçika Belçika Grand Prix (1950–1956, 1958, 1960–1968, 1970, 1972–2002, 2004–2005, 2007–2014) 59
 Brezilya Brezilya Grand Prix (1973–2014) 42
 Kanada Kanada Grand Prix (1967–1974, 1976–1986, 1988–2008, 2010–2014) 45
 Çin Çin Grand Prix (2004–2014) 11
 Fransa Fransa Grand Prix, 58 (1950–1954, 1956–2008)
İsviçre Grand Prix, 1 (1982)
59
 Almanya Almanya Grand Prix, 61 (1951–1954, 1956–1959, 1961–2006, 2008–2014)
Avrupa Grand Prix, 12 (1984, 1995–1996, 1999–2007)
Lüksemburg Grand Prix, 2 (1997–1998)
75
 Macaristan Macaristan Grand Prix (1986–2014) 29
 Hindistan Hindistan Grand Prix (2011–2013) 3
 İtalya İtalya Grand Prix, 65 (1950–2014)
San Marino Grand Prix, 26 (1981–2006)
Pescara Grand Prix, 1 (1957)
92
 Japonya Japonya Grand Prix, 30 (1976–1977, 1987–2014)
Pasifik Grand Prix, 2 (1994–1995)
32
 Malezya Malezya Grand Prix (1999–2014) 16
 Meksika Meksika Grand Prix (1963–1970, 1986–1992) 15
 Monako Monako Grand Prix (1950, 1955–2014) 61
 Fas Fas Grand Prix (1958) 1
 Hollanda Hollanda Grand Prix (1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985) 30
 Portekiz Portekiz Grand Prix (1958–1960, 1984–1996) 16
 Rusya Rusya Grand Prix (2014) 1
 Singapur Singapur Grand Prix (2008–2014) 7
Güney Afrika Güney Afrika Grand Prix (1962–1963, 1965, 1967–1980, 1982–1985, 1992–1993) 23
 Güney Kore Kore Grand Prix (2010–2013) 4
 İspanya İspanya Grand Prix, 44 (1951, 1954, 1968–1979, 1981, 1986–2014)
Avrupa Grand Prix, 7 (1994, 1997, 2008–2012)
51
 İsveç İsveç Grand Prix (1973–1978) 6
 İsviçre İsviçre Grand Prix (1950–1954) 5
 Türkiye Türkiye Grand Prix (2005–2011) 7
 Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Grand Prix (2009–2014) 6
 Birleşik Krallık İngiltere Grand Prix, 65 (1950–2014)
Avrupa Grand Prix, 3 (1983, 1985, 1993)
68
Amerika Birleşik Devletleri ABD ABD Grand Prix, 36 (1959–1980, 1989–1991, 2000–2007, 2012–2014)
Indianapolis 500, 11 (1950–1960)
ABD Batı Grand Prix, 8 (1976–1983)
Detroit Grand Prix, 7 (1982–1988)
Caesars Palace Grand Prix, 2 (1981–1982)
Dallas Grand Prix, 1 (1984)
65

Yapıldığı yere göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Yarış pisti Yapılan yarışlar Toplam
Avustralya Adelaide Avustralya Grand Prix (1985–1995) 11
Japonya Aida Pasifik Grand Prix (1994–1995) 2
Birleşik Krallık Aintree İngiltere Grand Prix (1955, 1957, 1959, 1961–1962) 5
İsveç Anderstorp İsveç Grand Prix (1973–1978) 6
Amerika Birleşik Devletleri Austin ABD Grand Prix (2012–2014) 3
Almanya AVUS (Berlin) Almanya Grand Prix (1959) 1
Birleşik Krallık Brands Hatch İngiltere Grand Prix, 12 (1964, 1966, 1968, 1970, 1972, 1974, 1976, 1978, 1980, 1982, 1984, 1986)
Avrupa Grand Prix, 2 (1983, 1985)
14
İsviçre Bremgarten İsviçre Grand Prix (1950–1954) 5
Arjantin Buenos Aires Arjantin Grand Prix (1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998) 20
Fas Casablanca Fas Grand Prix (1958) 1
İspanya Catalunya (Barcelona) İspanya Grand Prix (1991–2014) 24
Fransa Clermont-Ferrand Fransa Grand Prix (1965, 1969, 1970, 1972) 4
Amerika Birleşik Devletleri Dallas Dallas Grand Prix (1984) 1
Amerika Birleşik Devletleri Detroit Detroit Grand Prix (1982–1988) 7
Fransa Dijon-Prenois Fransa Grand Prix, 5 (1974, 1977, 1979, 1981, 1984)
İsviçre Grand Prix, 1 (1982)
6
Birleşik Krallık Donington Avrupa Grand Prix (1993) 1
Güney Afrika East London Güney Afrika Grand Prix (1962–1963, 1965) 3
Portekiz Estoril Portekiz Grand Prix (1984–1996) 13
Hindistan Greater Noida Hindistan Grand Prix (2011–2013) 3
Almanya Hockenheim Almanya Grand Prix (1970, 1977–1984, 1986–2006, 2008, 2010, 2012, 2014) 34
Macaristan Hungaroring Macaristan Grand Prix (1986–2014) 29
İtalya Imola İtalya Grand Prix, 1 (1980)
San Marino Grand Prix, 26 (1981–2006)
27
Amerika Birleşik Devletleri Indianapolis Indianapolis 500, 11 (1950–1960)
ABD Grand Prix, 8 (2000–2007)
19
Brezilya Interlagos (São Paulo) Brezilya Grand Prix (1973–1977, 1979–1980, 1990–2014) 32
Türkiye Istanbul Türkiye Grand Prix (2005–2011) 7
Brezilya Jacarepaguá (Rio de Janeiro) Brezilya Grand Prix (1978, 1981–1989) 10
İspanya Jarama İspanya Grand Prix (1968, 1970, 1972, 1974, 1976–1979, 1981) 9
İspanya Jerez İspanya Grand Prix, 5 (1986–1990)
Avrupa Grand Prix, 2 (1994, 1997)
7
Güney Afrika Kyalami Güney Afrika Grand Prix (1967–1980, 1982–1985, 1992–1993) 20
Amerika Birleşik Devletleri Las Vegas Caesars Palace Grand Prix (1981–1982) 2
Fransa Le Mans Fransa Grand Prix (1967) 1
Amerika Birleşik Devletleri Long Beach ABD Grand Prix West (1976–1983) 8
Fransa Magny-Cours Fransa Grand Prix (1991–2008) 18
Avustralya Melbourne Avustralya Grand Prix (1996–2015) 20
Meksika Mexico City Meksika Grand Prix (1963–1970, 1986–1992) 15
Portekiz Monsanto Portekiz Grand Prix (1959) 1
Monako Monte-Carlo Monako Grand Prix (1950, 1955–2014) 61
İspanya Montjuïc İspanya Grand Prix (1969, 1971, 1973, 1975) 4
Kanada Montréal Kanada Grand Prix (1978–1986, 1988–2008, 2010–2014) 35
İtalya Monza İtalya Grand Prix (1950–1979, 1981–2014) 64
Kanada Mosport Park Kanada Grand Prix (1967, 1969, 1971–1974, 1976–1977) 8
Japonya Mount Fuji Japonya Grand Prix (1976–1977, 2007–2008) 4
Belçika Nivelles Belçika Grand Prix (1972, 1974) 2
Almanya Nürburgring Almanya Grand Prix, 26 (1951–1954, 1956–1958, 1961–1969, 1971–1976, 1985, 2009, 2011, 2013)
Avrupa Grand Prix, 12 (1984, 1995–1996, 1999–2007)
Luxembourg Grand Prix, 2 (1997–1998)
40
Portekiz Oporto Portekiz Grand Prix (1958, 1960) 2
Fransa Paul Ricard (Le Castellet) Fransa Grand Prix (1971, 1973, 1975–1976, 1978, 1980, 1982–1983, 1985–1990) 14
İspanya Pedralbes İspanya Grand Prix (1951, 1954) 2
İtalya Pescara Pescara Grand Prix (1957) 1
Amerika Birleşik Devletleri Phoenix ABD Grand Prix (1989–1991) 3
Fransa Reims Fransa Grand Prix (1950, 1951, 1953, 1954, 1956, 1958–1961, 1963, 1966) 11
Amerika Birleşik Devletleri Riverside ABD Grand Prix (1960) 1
Fransa Rouen Fransa Grand Prix (1952, 1957, 1962, 1964, 1968) 5
Kanada Saint-Jovite (Mont-Tremblant) Kanada Grand Prix (1968, 1970) 2
Bahreyn Sakhir (Bahrain) Bahreyn Grand Prix (2004–2010, 2012–2014) 10
Amerika Birleşik Devletleri Sebring ABD Grand Prix (1959) 1
Malezya Sepang (Kuala Lumpur) Malezya Grand Prix (1999–2014) 16
Çin Halk Cumhuriyeti Shanghai Çin Grand Prix (2004–2014) 11
Birleşik Krallık Silverstone İngiltere Grand Prix (1950–1954, 1956, 1958, 1960, 1963, 1965, 1967, 1969, 1971, 1973, 1975, 1977, 1979, 1981, 1983, 1985, 1987–2014) 48
Singapur Singapur Singapur Grand Prix (2008–2014) 7
Rusya Sochi Rusya Grand Prix (2014) 1
Belçika Spa-Francorchamps Belçika Grand Prix (1950–1956, 1958, 1960–1968, 1970, 1983, 1985–2002, 2004–2005, 2007–2014) 47
Avusturya Spielberg (Österreichring/
A1-Ring/Red Bull Ring)
Avusturya Grand Prix (1970–1987, 1997–2003, 2014) 26
Japonya Suzuka Japonya Grand Prix (1987–2006, 2009–2014) 26
İspanya Valencia Avrupa Grand Prix (2008–2012) 5
Amerika Birleşik Devletleri Watkins Glen ABD Grand Prix (1961–1980) 20
Birleşik Arap Emirlikleri Yas Marina Abu Dhabi Grand Prix (2009–2014) 6
Güney Kore Yeongam Kore Grand Prix (2010–2013) 4
Hollanda Zandvoort Hollanda Grand Prix (1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985) 30
Avusturya Zeltweg Avusturya Grand Prix (1964) 1
Belçika Zolder Belçika Grand Prix (1973, 1975–1982, 1984) 10

Onaylanmış yeni yarışlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezonlarına göre yarışlar[değiştir | kaynağı değiştir]

1950–1959[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1 Birleşik Krallık İngiltere İsviçre İsviçre İsviçre İsviçre Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Monako Monako
2 Monako Monako Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Amerika Birleşik Devletleri Indy 500
3 Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Belçika Belçika Belçika Belçika Hollanda Hollanda Belçika Belçika Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Hollanda Hollanda Hollanda Hollanda
4 İsviçre İsviçre Fransa Fransa Fransa Fransa Belçika Belçika Fransa Fransa Belçika Belçika Belçika Belçika Fransa Fransa Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Fransa Fransa
5 Belçika Belçika Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Hollanda Hollanda Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Belçika Belçika Birleşik Krallık İngiltere
6 Fransa Fransa Almanya Almanya Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Fransa Fransa Almanya Almanya
7 İtalya İtalya İtalya İtalya Hollanda Hollanda Almanya Almanya İsviçre İsviçre İtalya İtalya Almanya Almanya İtalya Pescara Birleşik Krallık İngiltere Portekiz Portekiz
8 İspanya İspanya İtalya İtalya İsviçre İsviçre İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya Almanya Almanya İtalya İtalya
9 İtalya İtalya İspanya İspanya Portekiz Portekiz Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler
10 İtalya İtalya
11 Fas Fas

1960–1969[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1 Arjantin Arjantin Monako Monako Hollanda Hollanda Monako Monako Monako Monako Güney Afrika Güney Afrika Monako Monako Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika
2 Monako Monako Hollanda Hollanda Monako Monako Belçika Belçika Hollanda Hollanda Monako Monako Belçika Belçika Monako Monako İspanya İspanya İspanya İspanya
3 Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Belçika Belçika Belçika Belçika Hollanda Hollanda Belçika Belçika Belçika Belçika Fransa Fransa Hollanda Hollanda Monako Monako Monako Monako
4 Hollanda Hollanda Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Belçika Belçika Belçika Belçika Hollanda Hollanda
5 Belçika Belçika Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Hollanda Hollanda Fransa Fransa Hollanda Hollanda Fransa Fransa
6 Fransa Fransa Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Hollanda Hollanda Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere
7 Birleşik Krallık İngiltere İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya Avusturya Avusturya Almanya Almanya İtalya İtalya Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya
8 Portekiz Portekiz Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler İtalya İtalya İtalya İtalya Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Kanada Kanada Almanya Almanya İtalya İtalya
9 İtalya İtalya Güney Afrika Güney Afrika Meksika Meksika Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Meksika Meksika İtalya İtalya İtalya İtalya Kanada Kanada
10 Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Güney Afrika Güney Afrika Meksika Meksika Meksika Meksika Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Kanada Kanada Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler
11 Meksika Meksika Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Meksika Meksika
12 Meksika Meksika

1970–1979[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1 Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Brezilya Brezilya Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin
2 İspanya İspanya İspanya İspanya Güney Afrika Güney Afrika Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Güney Afrika Güney Afrika Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya
3 Monako Monako Monako Monako İspanya İspanya Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika
4 Belçika Belçika Hollanda Hollanda Monako Monako İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı
5 Hollanda Hollanda Fransa Fransa Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Monako Monako Belçika Belçika İspanya İspanya Monako Monako İspanya İspanya
6 Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Monako Monako Monako Monako Belçika Belçika Monako Monako Monako Monako Belçika Belçika Belçika Belçika
7 Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere İsveç İsveç İsveç İsveç İsveç İsveç İsveç İsveç Belçika Belçika İspanya İspanya Monako Monako
8 Almanya Almanya Avusturya Avusturya Almanya Almanya Fransa Fransa Hollanda Hollanda Hollanda Hollanda Fransa Fransa İsveç İsveç İsveç İsveç Fransa Fransa
9 Avusturya Avusturya İtalya İtalya Avusturya Avusturya Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere
10 İtalya İtalya Kanada Kanada İtalya İtalya Hollanda Hollanda Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya
11 Kanada Kanada Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Kanada Kanada Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Avusturya Avusturya Almanya Almanya Almanya Almanya Avusturya Avusturya
12 Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Avusturya Avusturya Avusturya Avusturya Avusturya Avusturya Hollanda Hollanda Avusturya Avusturya Avusturya Avusturya Hollanda Hollanda
13 Meksika Meksika İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya Hollanda Hollanda Hollanda Hollanda İtalya İtalya
14 Kanada Kanada Kanada Kanada Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Kanada Kanada İtalya İtalya İtalya İtalya Kanada Kanada
15 Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler
16 Japonya Japonya Kanada Kanada Kanada Kanada
17 Japonya Japonya

1980–1989[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1 Arjantin Arjantin Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı Güney Afrika Güney Afrika Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya
2 Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı Güney Afrika Güney Afrika Portekiz Portekiz İspanya İspanya San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino
3 Güney Afrika Güney Afrika Arjantin Arjantin Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı Fransa Fransa Belçika Belçika San Marino San Marino San Marino San Marino Belçika Belçika Monako Monako Monako Monako
4 Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino Monako Monako Monako Monako Monako Monako Meksika Meksika Meksika Meksika
5 Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Monako Monako Fransa Fransa Kanada Kanada Belçika Belçika Amerika Birleşik Devletleri Detroit Kanada Kanada Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler
6 Monako Monako Monako Monako Monako Monako Belçika Belçika Monako Monako Amerika Birleşik Devletleri Detroit Kanada Kanada Fransa Fransa Amerika Birleşik Devletleri Detroit Kanada Kanada
7 Fransa Fransa İspanya İspanya Amerika Birleşik Devletleri Detroit Amerika Birleşik Devletleri Detroit Kanada Kanada Fransa Fransa Amerika Birleşik Devletleri Detroit Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Fransa Fransa
8 Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Kanada Kanada Kanada Kanada Amerika Birleşik Devletleri Detroit Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere
9 Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Hollanda Hollanda Birleşik Krallık İngiltere Amerika Birleşik Devletleri Dallas Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Macaristan Macaristan Almanya Almanya Almanya Almanya
10 Avusturya Avusturya Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Avusturya Avusturya Almanya Almanya Avusturya Avusturya Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan
11 Hollanda Hollanda Avusturya Avusturya Fransa Fransa Avusturya Avusturya Almanya Almanya Hollanda Hollanda Macaristan Macaristan İtalya İtalya Belçika Belçika Belçika Belçika
12 İtalya İtalya Hollanda Hollanda Almanya Almanya Hollanda Hollanda Avusturya Avusturya İtalya İtalya Avusturya Avusturya Portekiz Portekiz İtalya İtalya İtalya İtalya
13 Kanada Kanada İtalya İtalya Avusturya Avusturya İtalya İtalya Hollanda Hollanda Belçika Belçika İtalya İtalya İspanya İspanya Portekiz Portekiz Portekiz Portekiz
14 Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Kanada Kanada İsviçre İsviçre Avrupa Birliği Avrupa İtalya İtalya Avrupa Birliği Avrupa Portekiz Portekiz Meksika Meksika İspanya İspanya İspanya İspanya
15 Amerika Birleşik Devletleri Caesars Palace İtalya İtalya Güney Afrika Güney Afrika Avrupa Birliği Avrupa Güney Afrika Güney Afrika Meksika Meksika Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya
16 Amerika Birleşik Devletleri Caesars Palace Portekiz Portekiz Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya

1990–1999[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
1 Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya
2 Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Meksika Meksika Brezilya Brezilya Japonya Pasifik Arjantin Arjantin Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya
3 San Marino San Marino San Marino San Marino Brezilya Brezilya Avrupa Birliği Avrupa San Marino San Marino San Marino San Marino Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin San Marino San Marino
4 Monako Monako Monako Monako İspanya İspanya San Marino San Marino Monako Monako İspanya İspanya Avrupa Birliği Avrupa San Marino San Marino San Marino San Marino Monako Monako
5 Kanada Kanada Kanada Kanada San Marino San Marino İspanya İspanya İspanya İspanya Monako Monako San Marino San Marino Monako Monako İspanya İspanya İspanya İspanya
6 Meksika Meksika Meksika Meksika Monako Monako Monako Monako Kanada Kanada Kanada Kanada Monako Monako İspanya İspanya Monako Monako Kanada Kanada
7 Fransa Fransa Fransa Fransa Kanada Kanada Kanada Kanada Fransa Fransa Fransa Fransa İspanya İspanya Kanada Kanada Kanada Kanada Fransa Fransa
8 Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Kanada Kanada Fransa Fransa Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere
9 Almanya Almanya Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Almanya Almanya Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Avusturya Avusturya
10 Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Almanya Almanya Almanya Almanya Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Avusturya Avusturya Almanya Almanya
11 Belçika Belçika Belçika Belçika Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Belçika Belçika Belçika Belçika Almanya Almanya Macaristan Macaristan Almanya Almanya Macaristan Macaristan
12 İtalya İtalya İtalya İtalya Belçika Belçika Belçika Belçika İtalya İtalya İtalya İtalya Macaristan Macaristan Belçika Belçika Macaristan Macaristan Belçika Belçika
13 Portekiz Portekiz Portekiz Portekiz İtalya İtalya İtalya İtalya Portekiz Portekiz Portekiz Portekiz Belçika Belçika İtalya İtalya Belçika Belçika İtalya İtalya
14 İspanya İspanya İspanya İspanya Portekiz Portekiz Portekiz Portekiz Avrupa Birliği Avrupa Avrupa Birliği Avrupa İtalya İtalya Avusturya Avusturya İtalya İtalya Avrupa Birliği Avrupa
15 Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Pasifik Portekiz Portekiz Lüksemburg Lüksemburg Lüksemburg Lüksemburg Malezya Malezya
16 Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya
17 Avustralya Avustralya Avrupa Birliği Avrupa

2000–2009[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
1 Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Bahreyn Bahreyn Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya
2 Brezilya Brezilya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya
3 San Marino San Marino Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Bahreyn Bahreyn Bahreyn Bahreyn Avustralya Avustralya Bahreyn Bahreyn Bahreyn Bahreyn Çin Halk Cumhuriyeti Çin
4 Birleşik Krallık İngiltere San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino İspanya İspanya İspanya İspanya Bahreyn Bahreyn
5 İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya Avrupa Birliği Avrupa Monako Monako Türkiye Türkiye İspanya İspanya
6 Avrupa Birliği Avrupa Avusturya Avusturya Avusturya Avusturya Avusturya Avusturya Monako Monako Monako Monako İspanya İspanya Kanada Kanada Monako Monako Monako Monako
7 Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Avrupa Birliği Avrupa Avrupa Birliği Avrupa Monako Monako Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Kanada Kanada Türkiye Türkiye
8 Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere
9 Fransa Fransa Avrupa Birliği Avrupa Avrupa Birliği Avrupa Avrupa Birliği Avrupa Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Kanada Kanada Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya
10 Avusturya Avusturya Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Avrupa Birliği Avrupa Almanya Almanya Macaristan Macaristan
11 Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Avrupa Birliği Avrupa
12 Macaristan Macaristan Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Türkiye Türkiye Avrupa Birliği Avrupa Belçika Belçika
13 Belçika Belçika Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan İtalya İtalya Belçika Belçika İtalya İtalya
14 İtalya İtalya Belçika Belçika Belçika Belçika İtalya İtalya Belçika Belçika Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Belçika Belçika İtalya İtalya Singapur Singapur
15 Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler İtalya İtalya İtalya İtalya Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya Japonya Japonya Singapur Singapur Japonya Japonya
16 Japonya Japonya Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Japonya Japonya Çin Halk Cumhuriyeti Çin Belçika Belçika Çin Halk Cumhuriyeti Çin Çin Halk Cumhuriyeti Çin Japonya Japonya Brezilya Brezilya
17 Malezya Malezya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Brezilya Brezilya Japonya Japonya Brezilya Brezilya Çin Halk Cumhuriyeti Çin Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi
18 Brezilya Brezilya Japonya Japonya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya
19 Çin Halk Cumhuriyeti Çin

2010–2015[değiştir | kaynağı değiştir]

Rnd 2010 2011 2012 2013 2014 2015
1 Bahreyn Bahreyn Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya
2 Avustralya Avustralya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya
3 Malezya Malezya Çin Halk Cumhuriyeti Çin Çin Halk Cumhuriyeti Çin Çin Halk Cumhuriyeti Çin Bahreyn Bahreyn
4 Çin Halk Cumhuriyeti Çin Türkiye Türkiye Bahreyn Bahreyn Bahreyn Bahreyn Çin Halk Cumhuriyeti Çin
5 İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya
6 Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako Monako
7 Türkiye Türkiye Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada
8 Kanada Kanada Avrupa Birliği Avrupa Avrupa Birliği Avrupa Birleşik Krallık İngiltere Avusturya Avusturya
9 Avrupa Birliği Avrupa Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere
10 Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Almanya Almanya Macaristan Macaristan Almanya Almanya
11 Almanya Almanya Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Belçika Belçika Macaristan Macaristan
12 Macaristan Macaristan Belçika Belçika Belçika Belçika İtalya İtalya Belçika Belçika
13 Belçika Belçika İtalya İtalya İtalya İtalya Singapur Singapur İtalya İtalya
14 İtalya İtalya Singapur Singapur Singapur Singapur Güney Kore Kore Singapur Singapur
15 Singapur Singapur Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya
16 Japonya Japonya Güney Kore Kore Güney Kore Kore Hindistan Hindistan Rusya Rusya
17 Güney Kore Kore Hindistan Hindistan Hindistan Hindistan Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Amerika Birleşik Devletleri ABD
18 Brezilya Brezilya Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Amerika Birleşik Devletleri ABD Brezilya Brezilya
19 Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Brezilya Brezilya Amerika Birleşik Devletleri ABD Brezilya Brezilya Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi
20 Brezilya Brezilya

Kaynakça ve Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Avrupa Grand Prix'i Almanya'da 12 defa, İspanya'da 7 defa, İngiltere'de 3 defa düzenlenmiştir.
  2. ^ The Pescara Grand Prix, also known as Coppa Acerbo, was held in Pescara, in Italy.
  3. ^ The 1981 South African Grand Prix was not part of the World Championship due to the dispute of the FISA–FOCA war.
  4. ^ The championship status of the 1980 Spanish Grand Prix was withdrawn due to the dispute of the FISA–FOCA war.
  5. ^ After Ronnie Peterson's death at 1978 Italian Grand Prix, the 1979 Swedish GP was cancelled. No F1 Grand Prix has been held in Sweden since.
  6. ^ After 1955 Le Mans disaster, the Swiss government banned auto races in its territory.
  7. ^ The 1982 Swiss Grand Prix was held at Djion, France.
  8. ^ "Formula 1 - Azerbaijan Grand Prix debut delayed until 2016". https://uk.eurosport.yahoo.com/news/formula-1-azerbaijan-host-grand-prix-europe-2016-093717491--f1.html. 
  9. ^ "Ecclestone planning for New Jersey". http://en.espnf1.com/fia/motorsport/story/85866.html.