Formula 1 Grand Prix'ler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Formula 1 Grand Prix'ler listesi FIA Dünya Şampiyonası'nın başladığı 1950 yılından beri düzenlenen Grand Prix'leri göstermektedir.

2010 sezonu sonu itibariyle, 1950'den 1960'a kadar Dünya Şampiyonası'nın bir parçası olan Indianapolis 500 de dahil olmak üzere, toplam 839 Grand Prix düzenlenmiştir.

Büyük motor sproları mücadelelerin Grand Prix olarak isimlendirilmesi geleneği 20. yüzyıl başlarındaki Grand Prix motor yarışları'na dayanmaktadır.

Halen yapılan ve geçmiş yarışlar[değiştir | kaynağı değiştir]

2011 yılı yarışları için 2011 Formula 1 sezonu başlığına bakınız. Aşağıdaki bilgiler 2010 Formula 1 sezonunun son yarışı olan 2010 Abu Dabi Grand Prix sonu itibariyle geçerlidir.

Yarış ismine göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Koyu isimler 2010 sezonunda yer almış olan 19 yarışı göstermektedir.

Yarış Yapıldığı yıl(lar) Yarış sırası
Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Grand Prix 20092010 2
Arjantin Arjantin Grand Prix 19531958, 1960, 19721975, 19771981, 19951998 20
Avustralya Avustralya Grand Prix 19852010 26
Avusturya Avusturya Grand Prix 1964, 19701987, 19972003 26
Bahreyn Bahreyn Grand Prix 20042010 7
Belçika Belçika Grand Prix 19501956, 1958, 19601968, 1970, 19722002, 20042005, 20072010 55
Brezilya Brezilya Grand Prix 19732010 38
Birleşik Krallık İngiltere Grand Prix 19502010 61
Amerika Birleşik Devletleri Caesars Palace Grand Prix 19811982 2
Kanada Kanada Grand Prix 19671974, 19761986, 19882008, 2010 41
Çin Halk Cumhuriyeti Çin Grand Prix 20042010 7
Amerika Birleşik Devletleri Dallas Grand Prix 1984 1
Amerika Birleşik Devletleri Detroit Grand Prix 19821988 7
Hollanda Hollanda Grand Prix 19521953, 1955, 19581971, 19731985 30
Avrupa Birliği Avrupa Grand Prix[1] 19831985, 19931997, 19992010 20
Fransa Fransa Grand Prix 19501954, 19562008 58
Almanya Almanya Grand Prix 19511954, 19561959, 19612006, 20082010 57
Macaristan Macaristan Grand Prix 19862010 25
Amerika Birleşik Devletleri Indianapolis 500[2] 19501960 11
İtalya İtalya Grand Prix 19502010 61
Japonya Japonya Grand Prix 19761977, 19872010 26
Güney Kore Kore Grand Prix 2010 1
Lüksemburg Lüksemburg Grand Prix[3] 19971998 2
Malezya Malezya Grand Prix 19992010 12
Meksika Meksika Grand Prix 19631970, 19861992 15
Moğolistan Monako Grand Prix 1950, 19552010 57
Fas Fas Grand Prix 1958 1
Japonya Pasifik Grand Prix[4] 19941995 2
İtalya Pescara Grand Prix[5] 1957 1
Portekiz Portekiz Grand Prix 19581960, 19841996 16
San Marino San Marino Grand Prix[6] 19812006 26
Singapur Singapur Grand Prix 20082010 3
Güney Afrika Güney Afrika Grand Prix 19621963, 1965, 19671980[7], 19821985, 19921993 23
İspanya İspanya Grand Prix 1951, 1954, 19681979[8], 1981, 19862010 40
İsveç İsveç Grand Prix 19731978[9] 6
İsviçre İsviçre Grand Prix 19501954[10], 1982[11] 6
Türkiye Türkiye Grand Prix 20052010 6
Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Grand Prix 19591980, 19891991, 20002007 33
Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Batı Grand Prix 19761983 8

Ev sahibi ülkeye göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Koyu isimler 2010 sezonunda yer almış olan 19 yarışı göstermektedir.

Ülke Yapılan yarışlar Toplam
Arjantin Arjantin Grand Prix, 20 (1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998) 20
Avustralya Avustralya Grand Prix, 26 (1985–2010) 26
Avusturya Avusturya Grand Prix, 26 (1964, 1970–1987, 1997–2003) 26
Bahreyn Bahreyn Grand Prix, 7 (2004–2010) 7
Belçika Belçika Grand Prix, 55 (1950–1956, 1958, 1960–1968, 1970, 1972–2002, 2004–2005, 2007–2010) 55
Brezilya Brezilya Grand Prix, 38 (1973–2010) 38
Kanada Kanada Grand Prix, 41 (1967–1974, 1976–1986, 1988–2008, 2010) 41
Çin Halk Cumhuriyeti Çin Grand Prix, 7 (2004–2010) 7
Fransa Fransa Grand Prix, 58 (1950–1954, 1956–2008)
İsviçre Grand Prix, 1 (1982)
59
Almanya Almanya Grand Prix, 57 (1951–1954, 1956–1959, 1961–2006, 2008–2010)
Avrupa Grand Prix, 12 (1984, 1995–1996, 1999–2007)
Lüksemburg Grand Prix, 2 (1997–1998)
71
Macaristan Macaristan Grand Prix, 25 (1986–2010) 25
İtalya İtalya Grand Prix, 61 (1950–2010)
San Marino Grand Prix, 26 (1981–2006)
Pescara Grand Prix, 1 (1957)
88
Japonya Japonya Grand Prix, 26 (1976–1977, 1987–2010)
Pasifik Grand Prix, 2 (1994–1995)
28
Malezya Malezya Grand Prix, 12 (1999–2010) 12
Meksika Meksika Grand Prix, 15 (1963–1970, 1986–1992) 15
Monako Monako Grand Prix, 57 (1950, 1955–2010) 57
Fas Fas Grand Prix, 1 (1958) 1
Hollanda Hollanda Grand Prix, 30 (1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985) 30
Portekiz Portekiz Grand Prix, 16 (1958–1960, 1984–1996) 16
Singapur Singapur Grand Prix, 3 (2008–2010) 3
Güney Afrika Güney Afrika Grand Prix, 23 (1962–1963, 1965, 1967–1980, 1982–1985, 1992–1993) 23
Güney Kore Kore Grand Prix, 1 (2010) 1
İspanya İspanya Grand Prix, 40 (1951, 1954, 1968–1979, 1981, 1986–2010)
Avrupa Grand Prix, 5 (1994, 1997, 2008–2010)
45
İsveç İsveç Grand Prix, 6 (1973–1978) 6
İsviçre İsviçre Grand Prix, 5 (1950–1954) 5
Türkiye Türkiye Grand Prix, 6 (2005–2010) 6
Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Grand Prix, 2 (2009–2010) 2
Birleşik Krallık İngiltere Grand Prix, 61 (1950–2010)
Avrupa Grand Prix, 3 (1983, 1985, 1993)
64
Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Grand Prix, 33 (1959–1980, 1989–1991, 2000–2007)
Indianapolis 500, 11 (1950–1960)
Birleşik Devletler Batı Grand Prix, 8 (1976–1983)
Detroit Grand Prix, 7 (1982–1988)
Caesars Palace Grand Prix, 2 (1981–1982)
Dallas Grand Prix, 1 (1984)
62

Yapıldığı yere göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Yarış Yeri Yapılan Yarışlar Toplam
Adelaide Avustralya Grand Prix, 11 (1985–1995) 11
Aida Pasifik Grand Prix, 2 (1994–1995) 2
Aintree İngiltere Grand Prix, 5 (1955, 1957, 1959, 1961–1962) 5
Anderstorp İsveç Grand Prix, 6 (1973–1978) 6
Avus (Berlin) Almanya Grand Prix, 1 (1959) 1
Brands Hatch İngiltere Grand Prix, 12 (1964, 1966, 1968, 1970, 1972, 1974, 1976, 1978, 1980, 1982, 1984, 1986)
Avrupa Grand Prix, 2 (1983, 1985)
14
Bremgarten İsviçre Grand Prix, 5 (1950–1954) 5
Buenos Aires Arjantin Grand Prix, 20 (1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998) 20
Casablanca Fas Grand Prix, 1 (1958) 1
Katalunya (Barcelona) İspanya Grand Prix, 20 (1991–2010) 20
Clermont-Ferrand Fransa Grand Prix, 4 (1965, 1969, 1970, 1972) 4
Dallas Dallas Grand Prix, 1 (1984) 1
Detroit Detroit Grand Prix, 7 (1982–1988) 7
Dijon-Prenois Fransa Grand Prix, 5 (1974, 1977, 1979, 1981, 1984)
İsviçre Grand Prix, 1 (1982)
6
Donington Avrupa Grand Prix, 1 (1993) 1
Doğu Londra Güney Afrika Grand Prix, 3 (1962–1963, 1965) 3
Estoril Portekiz Grand Prix, 13 (1984–1996) 13
Hockenheim Almanya Grand Prix, 32 (1970, 1977–1984, 1986–2006, 2008, 2010) 32
Hungaroring Macaristan Grand Prix, 25 (1986–2010) 25
Imola İtalya Grand Prix, 1 (1980)
San Marino Grand Prix, 26 (1981–2006)
27
Indianapolis Indianapolis 500, 11 (1950–1960)
Birleşik Devletler Grand Prix, 8 (2000–2007)
19
Interlagos (Sao Paulo) Brezilya Grand Prix, 28 (1973–1977, 1979–1980, 1990–2010) 28
İstanbul Türkiye Grand Prix, 6 (2005–2010) 6
Jacarepagua (Rio de Janeiro) Brezilya Grand Prix, 10 (1978, 1981–1989) 10
Jarama İspanya Grand Prix, 9 (1968, 1970, 1972, 1974, 1976–1979, 1981) 9
Jerez İspanya Grand Prix, 5 (1986–1990)
Avrupa Grand Prix, 2 (1994, 1997)
7
Kyalami Güney Afrika Grand Prix, 20 (1967–1980, 1982–1985, 1992–1993) 20
Las Vegas Caesars Palace Grand Prix, 2 (1981–1982) 2
Le Mans Fransa Grand Prix, 1 (1967) 1
Long Beach Birleşik Devletler Batı Grand Prix, 8 (1976–1983) 8
Magny-Cours Fransa Grand Prix, 18 (1991–2008) 18
Melbourne Avustralya Grand Prix, 15 (1996–2010) 15
Mexico City Meksika Grand Prix, 15 (1963–1970, 1986–1992) 15
Monsanto Portekiz Grand Prix, 1 (1959) 1
Monte-Carlo Monako Grand Prix, 57 (1950, 1955–2010) 57
Montjuich Park İspanya Grand Prix, 4 (1969, 1971, 1973, 1975) 4
Montreal Kanada Grand Prix, 31 (1978–1986, 1988–2008, 2010) 31
Monza İtalya Grand Prix, 60 (1950–1979, 1981–2010) 60
Mosport Park Kanada Grand Prix, 8 (1967, 1969, 1971–1974, 1976–1977) 8
Mount Fuji Japonya Grand Prix, 4 (1976–1977, 2007–2008) 4
Nivelles Belçika Grand Prix, 2 (1972, 1974) 2
Nurburgring Almanya Grand Prix, 24 (1951–1954, 1956–1958, 1961–1969, 1971–1976, 1985, 2009)
Avrupa Grand Prix, 12 (1984, 1995–1996, 1999–2007)
Lüksemburg Grand Prix, 2 (1997–1998)
38
Oporto Portekiz Grand Prix, 2 (1958, 1960) 2
Osterreichring Avusturya Grand Prix, 18 (1970–1987) 18
Paul Ricard (Le Castellet) Fransa Grand Prix, 14 (1971, 1973, 1975–1976, 1978, 1980, 1982–1983, 1985–1990) 14
Pedrables İspanya Grand Prix, 2 (1951, 1954) 2
Pescara Pescara Grand Prix, 1 (1957) 1
Phoenix Birleşik Devletler Grand Prix, 3 (1989–1991) 3
Rheims Fransa Grand Prix, 11 (1950, 1951, 1953, 1954, 1956, 1958–1961, 1963, 1966) 11
Riverside Birleşik Devletler Grand Prix, 1 (1960) 1
Rouen Fransa Grand Prix, 5 (1952, 1957, 1962, 1964, 1968) 5
Sakhir (Bahreyn) Bahreyn Grand Prix, 7 (2004–2010) 7
Sebring Birleşik Devletler Grand Prix, 1 (1959) 1
Sepang (Kuala Lumpur) Malezya Grand Prix, 12 (1999–2010) 12
Şangay Çin Grand Prix, 7 (2004–2010) 7
Silverstone İngiltere Grand Prix, 44 (1950–1954, 1956, 1958, 1960, 1963, 1965, 1967, 1969, 1971, 1973, 1975, 1977, 1979, 1981, 1983, 1985, 1987–2010) 44
Singapur Singapur Grand Prix, 3 (2008–2010) 3
Spa Belçika Grand Prix, 43 (1950–1956, 1958, 1960–1968, 1970, 1983, 1985–2002, 2004–2005, 2007–2010) 43
Spielberg (A1-Ring) Avusturya Grand Prix, 7 (1997–2003) 7
St Jovite (Mont Tremblant) Kanada Grand Prix, 2 (1968, 1970) 2
Suzuka Japonya Grand Prix, 22 (1987–2006, 2009–2010) 22
Valencia Avrupa Grand Prix, 3 (2008–2010) 3
Watkins Glen Birleşik Devletler Grand Prix, 20 (1961–1980) 20
Yas Marina Abu Dabi Grand Prix, 2 (2009–2010) 2
Yeongam Kore Grand Prix, 1 (2010) 1
Zandvoort Hollanda Grand Prix, 30 (1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985) 30
Zeltweg Avusturya Grand Prix, 1 (1964) 1
Zolder Belçika Grand Prix, 10 (1973, 1975–1982, 1984) 10

Onaylanmış yeni yarışlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Hindistan Hindistan Grand Prix Greater Noida, Hindistan, Jaypee Group Pisti'nde[12] (2011)
Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Grand Prix Austin, Teksas, Birleşik Devletler, Austin Formula 1 Pisti'nde[13] (2012)
İtalya Roma Grand Prix Roma, İtalya, Roma Sokak Pisti'nde[14] (2013)
Rusya Rusya Grand Prix Soçi, Rusya, Soçi Olimpik Park'ında[15] (2014)

Sezonlarına göre yarışlar[değiştir | kaynağı değiştir]

1950–1959[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1 Birleşik Krallık İngiltere İsviçre İsviçre İsviçre İsviçre Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Moğolistan Monako
2 Moğolistan Monako Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Moğolistan Monako Moğolistan Monako Moğolistan Monako Moğolistan Monako Amerika Birleşik Devletleri Indy 500
3 Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Belçika Belçika Belçika Belçika Hollanda Hollanda Belçika Belçika Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Hollanda Hollanda Hollanda Hollanda
4 İsviçre İsviçre Fransa Fransa Fransa Fransa Belçika Belçika Fransa Fransa Belçika Belçika Belçika Belçika Fransa Fransa Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Fransa Fransa
5 Belçika Belçika Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Hollanda Hollanda Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Belçika Belçika Birleşik Krallık İngiltere
6 Fransa Fransa Almanya Almanya Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Fransa Fransa Almanya Almanya
7 İtalya İtalya İtalya İtalya Hollanda Hollanda Almanya Almanya İsviçre İsviçre İtalya İtalya Almanya Almanya İtalya Pescara Birleşik Krallık İngiltere Portekiz Portekiz
8 İspanya İspanya İtalya İtalya İsviçre İsviçre İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya Almanya Almanya İtalya İtalya
9 İtalya İtalya İspanya İspanya Portekiz Portekiz Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler
10 İtalya İtalya
11 Fas Fas

1960–1969[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1 Arjantin Arjantin Moğolistan Monako Hollanda Hollanda Moğolistan Monako Moğolistan Monako Güney Afrika Güney Afrika Moğolistan Monako Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika
2 Moğolistan Monako Hollanda Hollanda Moğolistan Monako Belçika Belçika Hollanda Hollanda Moğolistan Monako Belçika Belçika Moğolistan Monako İspanya İspanya İspanya İspanya
3 Amerika Birleşik Devletleri Indy 500 Belçika Belçika Belçika Belçika Hollanda Hollanda Belçika Belçika Belçika Belçika Fransa Fransa Hollanda Hollanda Moğolistan Monako Moğolistan Monako
4 Hollanda Hollanda Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Belçika Belçika Belçika Belçika Hollanda Hollanda
5 Belçika Belçika Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Hollanda Hollanda Fransa Fransa Hollanda Hollanda Fransa Fransa
6 Fransa Fransa Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Hollanda Hollanda Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere
7 Birleşik Krallık İngiltere İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya Avusturya Avusturya Almanya Almanya İtalya İtalya Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya
8 Portekiz Portekiz Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler İtalya İtalya İtalya İtalya Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Kanada Kanada Almanya Almanya İtalya İtalya
9 İtalya İtalya Güney Afrika Güney Afrika Meksika Meksika Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Meksika Meksika İtalya İtalya İtalya İtalya Kanada Kanada
10 Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Güney Afrika Güney Afrika Meksika Meksika Meksika Meksika Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Kanada Kanada Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler
11 Meksika Meksika Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Meksika Meksika
12 Meksika Meksika

1970–1979[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1 Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Brezilya Brezilya Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin
2 İspanya İspanya İspanya İspanya Güney Afrika Güney Afrika Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Güney Afrika Güney Afrika Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya
3 Moğolistan Monako Moğolistan Monako İspanya İspanya Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika
4 Belçika Belçika Hollanda Hollanda Moğolistan Monako İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı
5 Hollanda Hollanda Fransa Fransa Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Moğolistan Monako Belçika Belçika İspanya İspanya Moğolistan Monako İspanya İspanya
6 Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Moğolistan Monako Moğolistan Monako Belçika Belçika Moğolistan Monako Moğolistan Monako Belçika Belçika Belçika Belçika
7 Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere İsveç İsveç İsveç İsveç İsveç İsveç İsveç İsveç Belçika Belçika İspanya İspanya Moğolistan Monako
8 Almanya Almanya Avusturya Avusturya Almanya Almanya Fransa Fransa Hollanda Hollanda Hollanda Hollanda Fransa Fransa İsveç İsveç İsveç İsveç Fransa Fransa
9 Avusturya Avusturya İtalya İtalya Avusturya Avusturya Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere
10 İtalya İtalya Kanada Kanada İtalya İtalya Hollanda Hollanda Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya
11 Kanada Kanada Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Kanada Kanada Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Avusturya Avusturya Almanya Almanya Almanya Almanya Avusturya Avusturya
12 Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Avusturya Avusturya Avusturya Avusturya Avusturya Avusturya Hollanda Hollanda Avusturya Avusturya Avusturya Avusturya Hollanda Hollanda
13 Meksika Meksika İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya Hollanda Hollanda Hollanda Hollanda İtalya İtalya
14 Kanada Kanada Kanada Kanada Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Kanada Kanada İtalya İtalya İtalya İtalya Kanada Kanada
15 Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler
16 Japonya Japonya Kanada Kanada Kanada Kanada
17 Japonya Japonya

1980–1989[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1 Arjantin Arjantin Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı Güney Afrika Güney Afrika Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya
2 Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı Güney Afrika Güney Afrika Portekiz Portekiz İspanya İspanya San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino
3 Güney Afrika Güney Afrika Arjantin Arjantin Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı Fransa Fransa Belçika Belçika San Marino San Marino San Marino San Marino Belçika Belçika Moğolistan Monako Moğolistan Monako
4 Amerika Birleşik Devletleri ABD Batı San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino Moğolistan Monako Moğolistan Monako Moğolistan Monako Meksika Meksika Meksika Meksika
5 Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Belçika Moğolistan Monako Fransa Fransa Kanada Kanada Belçika Belçika Amerika Birleşik Devletleri Detroit Kanada Kanada Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler
6 Moğolistan Monako Moğolistan Monako Moğolistan Monako Belçika Belçika Moğolistan Monako Amerika Birleşik Devletleri Detroit Kanada Kanada Fransa Fransa Amerika Birleşik Devletleri Detroit Kanada Kanada
7 Fransa Fransa İspanya İspanya Amerika Birleşik Devletleri Detroit Amerika Birleşik Devletleri Detroit Kanada Kanada Fransa Fransa Amerika Birleşik Devletleri Detroit Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Fransa Fransa
8 Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Kanada Kanada Kanada Kanada Amerika Birleşik Devletleri Detroit Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere
9 Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Hollanda Hollanda Birleşik Krallık İngiltere Amerika Birleşik Devletleri Dallas Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Macaristan Macaristan Almanya Almanya Almanya Almanya
10 Avusturya Avusturya Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Avusturya Avusturya Almanya Almanya Avusturya Avusturya Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan
11 Hollanda Hollanda Avusturya Avusturya Fransa Fransa Avusturya Avusturya Almanya Almanya Hollanda Hollanda Macaristan Macaristan İtalya İtalya Belçika Belçika Belçika Belçika
12 İtalya İtalya Hollanda Hollanda Almanya Almanya Hollanda Hollanda Avusturya Avusturya İtalya İtalya Avusturya Avusturya Portekiz Portekiz İtalya İtalya İtalya İtalya
13 Kanada Kanada İtalya İtalya Avusturya Avusturya İtalya İtalya Hollanda Hollanda Belçika Belçika İtalya İtalya İspanya İspanya Portekiz Portekiz Portekiz Portekiz
14 Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Kanada Kanada İsviçre İsviçre Avrupa Birliği Avrupa İtalya İtalya Avrupa Birliği Avrupa Portekiz Portekiz Meksika Meksika İspanya İspanya İspanya İspanya
15 Amerika Birleşik Devletleri Caesars Palace İtalya İtalya Güney Afrika Güney Afrika Avrupa Birliği Avrupa Güney Afrika Güney Afrika Meksika Meksika Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya
16 Amerika Birleşik Devletleri Caesars Palace Portekiz Portekiz Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya

1990–1999[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
1 Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Güney Afrika Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya
2 Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Meksika Meksika Brezilya Brezilya Japonya Pasifik Arjantin Arjantin Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya
3 San Marino San Marino San Marino San Marino Brezilya Brezilya Avrupa Birliği Avrupa San Marino San Marino San Marino San Marino Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin Arjantin San Marino San Marino
4 Moğolistan Monako Moğolistan Monako İspanya İspanya San Marino San Marino Moğolistan Monako İspanya İspanya Avrupa Birliği Avrupa San Marino San Marino San Marino San Marino Moğolistan Monako
5 Kanada Kanada Kanada Kanada San Marino San Marino İspanya İspanya İspanya İspanya Moğolistan Monako San Marino San Marino Moğolistan Monako İspanya İspanya İspanya İspanya
6 Meksika Meksika Meksika Meksika Moğolistan Monako Moğolistan Monako Kanada Kanada Kanada Kanada Moğolistan Monako İspanya İspanya Moğolistan Monako Kanada Kanada
7 Fransa Fransa Fransa Fransa Kanada Kanada Kanada Kanada Fransa Fransa Fransa Fransa İspanya İspanya Kanada Kanada Kanada Kanada Fransa Fransa
8 Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Kanada Kanada Fransa Fransa Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere
9 Almanya Almanya Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Almanya Almanya Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Avusturya Avusturya
10 Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Almanya Almanya Almanya Almanya Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya Avusturya Avusturya Almanya Almanya
11 Belçika Belçika Belçika Belçika Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Belçika Belçika Belçika Belçika Almanya Almanya Macaristan Macaristan Almanya Almanya Macaristan Macaristan
12 İtalya İtalya İtalya İtalya Belçika Belçika Belçika Belçika İtalya İtalya İtalya İtalya Macaristan Macaristan Belçika Belçika Macaristan Macaristan Belçika Belçika
13 Portekiz Portekiz Portekiz Portekiz İtalya İtalya İtalya İtalya Portekiz Portekiz Portekiz Portekiz Belçika Belçika İtalya İtalya Belçika Belçika İtalya İtalya
14 İspanya İspanya İspanya İspanya Portekiz Portekiz Portekiz Portekiz Avrupa Birliği Avrupa Avrupa Birliği Avrupa İtalya İtalya Avusturya Avusturya İtalya İtalya Avrupa Birliği Avrupa
15 Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Pasifik Portekiz Portekiz Lüksemburg Lüksemburg Lüksemburg Lüksemburg Malezya Malezya
16 Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya
17 Avustralya Avustralya Avrupa Birliği Avrupa

2000–2009[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
1 Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Bahreyn Bahreyn Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya
2 Brezilya Brezilya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya Malezya
3 San Marino San Marino Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya Bahreyn Bahreyn Bahreyn Bahreyn Avustralya Avustralya Bahreyn Bahreyn Bahreyn Bahreyn Çin Halk Cumhuriyeti Çin
4 Birleşik Krallık İngiltere San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino İspanya İspanya İspanya İspanya Bahreyn Bahreyn
5 İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya İspanya Avrupa Birliği Avrupa Moğolistan Monako Türkiye Türkiye İspanya İspanya
6 Avrupa Birliği Avrupa Avusturya Avusturya Avusturya Avusturya Avusturya Avusturya Moğolistan Monako Moğolistan Monako İspanya İspanya Kanada Kanada Moğolistan Monako Moğolistan Monako
7 Moğolistan Monako Moğolistan Monako Moğolistan Monako Moğolistan Monako Avrupa Birliği Avrupa Avrupa Birliği Avrupa Moğolistan Monako Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Kanada Kanada Türkiye Türkiye
8 Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Kanada Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere
9 Fransa Fransa Avrupa Birliği Avrupa Avrupa Birliği Avrupa Avrupa Birliği Avrupa Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Kanada Kanada Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Almanya Almanya
10 Avusturya Avusturya Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Fransa Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Avrupa Birliği Avrupa Almanya Almanya Macaristan Macaristan
11 Almanya Almanya Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere Fransa Fransa Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Avrupa Birliği Avrupa
12 Macaristan Macaristan Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Almanya Türkiye Türkiye Avrupa Birliği Avrupa Belçika Belçika
13 Belçika Belçika Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan İtalya İtalya Belçika Belçika İtalya İtalya
14 İtalya İtalya Belçika Belçika Belçika Belçika İtalya İtalya Belçika Belçika Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Belçika Belçika İtalya İtalya Singapur Singapur
15 Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler İtalya İtalya İtalya İtalya Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya İtalya Japonya Japonya Singapur Singapur Japonya Japonya
16 Japonya Japonya Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Japonya Japonya Çin Halk Cumhuriyeti Çin Belçika Belçika Çin Halk Cumhuriyeti Çin Çin Halk Cumhuriyeti Çin Japonya Japonya Brezilya Brezilya
17 Malezya Malezya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Japonya Brezilya Brezilya Japonya Japonya Brezilya Brezilya Çin Halk Cumhuriyeti Çin Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi
18 Brezilya Brezilya Japonya Japonya Brezilya Brezilya Brezilya Brezilya
19 Çin Halk Cumhuriyeti Çin

2010–2019[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra 2010 2011
1 Bahreyn Bahreyn Bahreyn Bahreyn
2 Avustralya Avustralya Avustralya Avustralya
3 Malezya Malezya Malezya Malezya
4 Çin Halk Cumhuriyeti Çin Çin Halk Cumhuriyeti Çin
5 İspanya İspanya Türkiye Türkiye
6 Moğolistan Monako İspanya İspanya
7 Türkiye Türkiye Moğolistan Monako
8 Kanada Kanada Kanada Kanada
9 Avrupa Birliği Avrupa Avrupa Birliği Avrupa
10 Birleşik Krallık İngiltere Birleşik Krallık İngiltere
11 Almanya Almanya Almanya Almanya
12 Macaristan Macaristan Macaristan Macaristan
13 Belçika Belçika Belçika Belçika
14 İtalya İtalya İtalya İtalya
15 Singapur Singapur Singapur Singapur
16 Japonya Japonya Japonya Japonya
17 Güney Kore Kore Güney Kore Kore
18 Brezilya Brezilya Hindistan Hindistan
19 Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi
20 Brezilya Brezilya

Kaynakça ve Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Avrupa Grand Prix Almanya (12 kez), İspanya (5 kez) ve Birleşik Krallık'ta (3 kez) düzenlenmiştir.
  2. ^ Gerçek anlamda bir "Grand Prix" olmayan Indianapolis 500 1950–1960 yılları arasında Dünya Şampiyonası'nın bir ayağı olarak kabul edilmiştir.
  3. ^ Lüksemburg Grand Prix Almanya'da düzenlenmiştir.
  4. ^ Pasifik Grand Prix Japonya'da yapılmıştır.
  5. ^ Coppa Acerbo olarak ta bilinen Pescara Grand Prix, İtalya'nın Pescara şehrinde yapılmıştır.
  6. ^ San Marino Grand Prix Imola, İtalya'da yapılmıştır.
  7. ^ The 1981 Güney Afrika Grand Prix FISA-FOCA savaşı nedeniyle Dünya Şampiyonası'nın dışında bırakılmıştır.
  8. ^ 1980 İspanya Grand Prix'in şampiyona statüsü FISA-FOCA savaşı nedeniyle düşürülmüştür.
  9. ^ Ronnie Peterson'un 1978 İtalya Grand Prix'inde hayatını kaybetmesinin ardından, 1979 İsveç GP iptal edilmiştir. Bu tarihten sonra İsveç'te hiçbir F1 Grand Prix'i düzenlenmemiştir.
  10. ^ 1955 Le Mans felaketinden sonra, İsviçre hükumeti ülkede otomobil yarışlarını yasaklamıştır.
  11. ^ 1982 İsviçre Grand Prix'i Dijon, Fransa'da yapılmıştır.
  12. ^ "Jaypee Greens Sports City". Jaypee Greens Sports City. 30 Ekim 2010. http://www.jaypeegreens-sportscity.com/masterplan_of_sports_city.html. 
  13. ^ "Formula 1 Birleşik Devletler". Formula 1 Birleşik Devletler. 30 Ekim 2010. http://www.formula1unitedstates.com/. 
  14. ^ http://en.espnf1.com/f1/motorsport/story/5426.html
  15. ^ http://adamcooperf1.com/2010/10/14/sochi-track-will-wind-round-olympic-park/