Forbes en değerli futbol kulüpleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Forbes en değerli futbol kulüpleri listesi, Forbes tarafından her yıl yayınlanan futbol kulüplerinin değerlerine göre bir sıralamasıdır. Sıralama ABD doları baz alınarak yapılır.

Güncel sıralama[değiştir | kaynağı değiştir]

15 Temmuz 2014 itibariyle açıklanan güncel sıralama.[1]
# Takım Ülke Değer (M$)[2] Önceki yıla
göre %
Gelir (M$)
1 Real Madrid  İspanya 3,440 4 675
2 FC Barcelona  İspanya 3,200 23 627
3 Manchester United  İngiltere 2,810 -11 591
4 Bayern Münih  Almanya 1,850 41 561
5 Arsenal  İngiltere 1,331 0 370
6 Chelsea  İngiltere 868 -4 394
7 Manchester City  İngiltere 863 25 411
8 Milan  İtalya 856 -9 343
9 Juventus  İtalya 850 22 354
10 Liverpool  İngiltere 704 6 313
11 Borussia Dortmund  Almanya 599 31 333
12 Schalke 04  Almanya 580 16 258
13 Tottenham Hotspur  İngiltere 514 -1 224
14 Inter  İtalya 483 20 219
15 Paris Saint-Germain  Fransa 415 N/A 518
16 Galatasaray  Türkiye 347 N/A 204
17 Atlético Madrid  İspanya 328 33 156
18 Hamburg  Almanya 326 9 176
19 Roma  İtalya 307 19 162
20 Napoli  İtalya 296 -10 156

2013 sıralaması[değiştir | kaynağı değiştir]

17 Nisan 2013'de açıklanan sıralama.[3]
# Takım Ülke Değer (M$)[2] Önceki yıla
göre %
Gelir (M$)
1 Real Madrid  İspanya 3,300 76 650
2 Manchester United  İngiltere 3,165 42 502
3 Barcelona  İspanya 2,600 99 613
4 Arsenal  İngiltere 1,326 3 368
5 Bayern Münih  Almanya 1,309 6 468
6 Milan  İtalya 945 -4 326
7 Chelsea  İngiltere 901 18 409
8 Juventus  İtalya 694 17 248
9 Manchester City  İngiltere 689 35 362
10 Liverpool  İngiltere 651 5 296
11 Tottenham Hotspur  İngiltere 520 -8 226
12 Schalke 04  Almanya 498 -15 221
13 Borussia Dortmund  Almanya 436 16 240
14 Inter  İtalya 401 -18 236
15 Olympique Lyonnais  Fransa 368 -4 167
16 Corinthians  Brezilya 358 - 119
17 Napoli  İtalya 330 16 188
18 Hamburg  Almanya 300 -16 154
19 Olympique de Marseille  Fransa 285 -18 167
20 Newcastle United  İngiltere 263 9 146

2012 sıralaması[değiştir | kaynağı değiştir]

19 Nisan 2012'de açıklanan sıralama.[4]
# Takım Ülke Değer (M$)[2] Önceki yıla
göre %
Gelir (M$)
1 Manchester United  İngiltere 1,965 20 532
2 Real Madrid  İspanya 1,877 29 695
3 Barcelona  İspanya 1,307 34 653
4 Arsenal  İngiltere 1,292 8 364
5 Bayern Münih  Almanya 1,235 18 466
6 Milan  İtalya 989 18 341
7 Chelsea  İngiltere 761 16 362
8 Liverpool  İngiltere 619 12 295
9 Juventus  İtalya 591 -8 223
10 Schalke 04  Almanya 587 56 293
11 Tottenham Hotspur  İngiltere 564 37 262
12 Inter  İtalya 490 11 307
13 Manchester City  İngiltere 443 52 246
14 Borussia Dortmund  Almanya 394 52 197
15 Olympique Lyonnais  Fransa 385 8 193
16 Hamburg  Almanya 355 4 187
17 Roma  İtalya 354 38 208
18 Olympique de Marseille  Fransa 349 26 218
19 Valencia  İspanya 288 - 186
20 Napoli  İtalya 283 - 167

2011 sıralaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2011'de açıklanan sıralama.[5]
# Takım Ülke Değer (M$)[2] Önceki yıla
göre %
Gelir (M$)
1 Manchester United  İngiltere 1,864 1 428
2 Real Madrid  İspanya 1,451 10 537
3 Arsenal  İngiltere 1,192 1 336
4 Bayern Münih  Almanya 1,048 6 396
5 Barcelona  İspanya 975 -2 488
6 Milan  İtalya 838 5 289
7 Chelsea  İngiltere 658 2 313
8 Juventus  İtalya 628 -4 251
9 Liverpool  İngiltere 552 33 276
10 Internazionale  İtalya 441 7 275
11 Tottenham Hotspur  İngiltere 412 11 179
12 Schalke  Almanya 377 -2 171
13 Olympique Lyonnais  Fransa 358 8 179
14 Hamburg  Almanya 340 3 179
15 Manchester City  İngiltere 291 13 153
16 Stuttgart  Almanya 281 0 141
17 Werder Bremen  Almanya 279 2 147
18 Olympique de Marseille  Fransa 277 6 173
19 Atlético Madrid  İspanya 275 6 153
20 Borussia Dortmund  Almanya 260 -1 124

2010 sıralaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2010'da açıklanan sıralama.[6][7]
# Takım Ülke Değer (M$)[2] Borç
%[8]
Önceki yıla
göre %
Gelir (M$) İşletme
geliri (M$)
1 Manchester United  İngiltere 1,835 46 -2 459 150
2 Real Madrid  İspanya 1,323 54 -2 563 130
3 Arsenal  İngiltere 1,181 41 -2 369 102
4 Barcelona  İspanya 1,000 0 4 513 113
5 Bayern Münih  Almanya 990 14 -11 406 61
6 Liverpool  İngiltere 822 47 -19 304 37
7 Milan  İtalya 800 0 -19 276 41
8 Juventus  İtalya 656 3 9 285 57
9 Chelsea  İngiltere 646 8 -19 340 -73
10 Inter  İtalya 413 0 12 276 -14
11 Schalke  Almanya 384 50 -25 175 -7
12 Tottenham Hotspur  İngiltere 372 29 -16 186 35
13 Olympique Lyonnais  Fransa 333 10 -21 196 5
14 Hamburg  Almanya 329 0 0 206 41
15 Roma  İtalya 308 0 -19 205 25
16 Werder Bremen  Almanya 274 0 -6 161 24
17 Olympique de Marseille  Fransa 262 0 9 187 19
18 Borussia Dortmund  Almanya 261 32 -20 145 8
19 Manchester City  İngiltere 258 0 -17 143 -56
20 Newcastle United  İngiltere 198 8 -30 142 -49

2009 sıralaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2009'da açıklanan sıralama.[9]
# Takım Ülke Değer (M$)[2] Borç
%[8]
Önceki yıla
göre %
Gelir (M$) İşletme
geliri (M$)
1 Manchester United  İngiltere 1,870 54 4 512 160
2 Real Madrid  İspanya 1,353 23 5 576 81
3 Arsenal  İngiltere 1,200 107 0 349 80
4 Bayern Münih  Almanya 1,110 0 21 465 59
5 Liverpool  İngiltere 1,010 59 -4 332 50
6 Milan  İtalya 990 0 24 330 58
7 Barcelona  İspanya 960 7 22 487 108
8 Chelsea  İngiltere 800 92 5 424 -13
9 Juventus  İtalya 600 5 18 264 46
10 Schalke  Almanya 510 38 9 234 41
11 Tottenham Hotspur  İngiltere 445 29 12 228 70
12 Olympique Lyonnais  Fransa 423 18 4 245 94
13 Roma  İtalya 381 9 -12 276 69
14 Inter  İtalya 370 77 -8 272 27
15 Hamburg  Almanya 330 0 13 202 44
16 Borussia Dortmund  Almanya 325 33 1 183 9
17 Manchester City  İngiltere 310 0 62 164 -16
18 Werder Bremen  Almanya 292 0 12 177 27
19 Newcastle United  İngiltere 285 96 -5 198 -13
20 Stuttgart  Almanya 264 0 Rapor edilmedi. 176 18
21 Aston Villa  İngiltere 240 10 26 150 1
21 Olympique de Marseille  Fransa 240 0 28 200 20
23 Celtic  İskoçya 218 14 -4 145 11
24 Everton  İngiltere 207 49 5 151 14
25 Rangers  İskoçya 194 86 Rapor edilmedi. 128 15

2008 sıralaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2008'de açıklanan sıralama.[10]
# Takım Ülke Değer (M$)[2] Borç
%[8]
Önceki yıla
göre %
Gelir (M$) İşletme
geliri (M$)
1 Manchester United  İngiltere 1,800 60 24 394 111
2 Real Madrid  İspanya 1,285 27 24 474 112
3 Arsenal  İngiltere 1,200 43 31 329 77
4 Liverpool  İngiltere 1,050 65 131 269 60
5 Bayern Münih  Almanya 917 0 9 302 72
6 Milan  İtalya 798 0 -3 307 54
7 Barcelona  İspanya 784 27 47 392 92
8 Chelsea  İngiltere 764 0 42 382 -5
9 Juventus  İtalya 510 5 -10 196 35
10 Schalke  Almanya 470 48 0 154 36
11 Roma  İtalya 434 12 94 213 48
12 Tottenham Hotspur  İngiltere 414 15 70 207 64
13 Olympique Lyonnais  Fransa 408 7 19 190 15
14 Inter  İtalya 403 0 -27 207 21
15 Borussia Dortmund  Almanya 323 57 63 122 31
16 Newcastle United  İngiltere 300 43 16 175 12
17 Hamburg  Almanya 293 0 32 163 41
18 Werder Bremen  Almanya 262 0 n/a 131 11
19 Valencia  İspanya 254 159 31 145 -45
20 Celtic  İskoçya 227 11 23 151 48
21 Everton  İngiltere 197 30 24 103 -1
22 West Ham United  İngiltere 195 23 25 115 -22
23 Manchester City  İngiltere 191 63 -8 114 27
24 Aston Villa  İngiltere 190 12 36 106 -40
25 Olympique de Marseille  Fransa 187 0 19 134 13

2007 sıralaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Mart 2007'de açıklanan sıralama.
# Takım Ülke Değer (M$)[2] Borç
%[8]
Önceki yıla
göre %
Gelir (M$) İşletme
geliri (M$)
1 Manchester United  İngiltere 1,453 84 6 310 92
2 Real Madrid  İspanya 1,036 10 2 374 83
3 Arsenal  İngiltere 915 53 9 246 20
4 Bayern Münih  Almanya 838 0 9 262 62
5 Milan  İtalya 824 0 -10 305 46
6 Juventus  İtalya 567 17 -18 321 45
7 Inter  İtalya 555 n/a 10 264 26
8 Chelsea  İngiltere 537 28 6 283 -37
9 Barcelona  İspanya 535 12 22 331 12
10 Schalke  Almanya 471 53 45 157 37
11 Liverpool  İngiltere 454 18 28 225 37
12 Olympique Lyonnais  Fransa 343 n/a 65 163 10
13 Newcastle United  İngiltere 260 46 -14 159 11
14 Tottenham Hotspur  İngiltere 243 0 27 137 9
15 Roma  İtalya 224 0 -15 162 53
16 Hamburg  Almanya 221 n/a n/a 130 31
17 Manchester City  İngiltere 208 83 -6 114 9
18 Borussia Dortmund  Almanya 199 126 61 114 1
19 Ajax  Hollanda 196 0 13 95 9
20 Celtic  İskoçya 185 14 18 106 -8
21 Everton  İngiltere 165 32 34 107 -15
22 Olympique de Marseille  Fransa 157 n/a n/a 105 6
23 West Ham United  İngiltere 156 27 n/a 111 6
24 Rangers  İskoçya 147 7 32 113 12
25 Aston Villa  İngiltere 140 16 16 91 -21

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Mike Ozanian (7 May 2014). "The World's Most Valuable Soccer Teams". Forbes. http://www.forbes.com/sites/mikeozanian/2014/05/07/the-worlds-most-valuable-soccer-teams-3/. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2014. 
  2. ^ a b c d e f g h Lisanslı ürün satışı, stadyum gelirleri, TV yayını gelirleri gibi değerler üzerinden Forbes tarafından yürütülen tahmini oran.
  3. ^ Mike Ozanian (2 March 2014). "Soccer's Most Valuable Teams: At $3.3 Billion, Real Madrid Knocks Manchester United From Top Spot". Forbes. Forbes. http://www.forbes.com/sites/mikeozanian/2013/04/17/soccers-most-valuable-teams-real-madrid-dethrones-manchester-united-from-top-spot-at-3-3-billion/. Erişim tarihi: 2 March 2014. 
  4. ^ Dan Bigman (19 April 2012). "The World’s Most Valuable Soccer Teams". Forbes. Forbes. http://www.forbes.com/soccer-valuations/list/. Erişim tarihi: 20 April 2012. 
  5. ^ Dan Bigman (20 Nisan 2011). "The World’s Most Valuable Soccer Teams". Forbes. Forbes. http://www.forbes.com/2011/04/20/worlds-most-valuable-soccer-teams_slide.html. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2011. 
  6. ^ Article on Forbes Website
  7. ^ 2010 Soccer Team Valuations
  8. ^ a b c d Stadyum borçları dahil.
  9. ^ "The Business Of Soccer". Forbes.com. 21 April 2010. http://www.forbes.com/2010/04/21/soccer-value-teams-business-sports-soccer-10-intro.html. Erişim tarihi: 4 May 2013. 
  10. ^ "2008 Soccer Team Valuations". Forbes.com. 30 June 2007. http://www.forbes.com/lists/2008/34/biz_soccer08_Soccer-Team-Valuations_Rank.html. Erişim tarihi: 4 May 2013.