Forbes en değerli futbol kulüpleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Forbes en değerli futbol kulüpleri listesi, Forbes tarafından her yıl yayınlanan futbol kulüplerinin değerlerine göre bir sıralamasıdır. Sıralama ABD doları baz alınarak yapılır.

2011 sıralaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2011'de açıklanan sıralama.[1]
# Takım Ülke Değer (M$)[2] Önceki yıla
göre %
Gelir (M$)
1 Manchester United  İngiltere 1,864 1 428
2 Real Madrid  İspanya 1,451 10 537
3 Arsenal  İngiltere 1,192 1 336
4 Bayern Münih  Almanya 1,048 6 396
5 Barcelona  İspanya 975 -2 488
6 Milan  İtalya 838 5 289
7 Chelsea  İngiltere 658 2 313
8 Juventus  İtalya 628 -4 251
9 Liverpool  İngiltere 552 33 276
10 Internazionale  İtalya 441 7 275
11 Tottenham Hotspur  İngiltere 412 11 179
12 Schalke  Almanya 377 -2 171
13 Lyon  Fransa 358 8 179
14 Hamburg  Almanya 340 3 179
15 Manchester City  İngiltere 291 13 153
16 Stuttgart  Almanya 281 0 141
17 Werder Bremen  Almanya 279 2 147
18 Marseille  Fransa 277 6 173
19 Atlético Madrid  İspanya 275 6 153
20 Borussia Dortmund  Almanya 260 -1 124

2010 sıralaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2010'da açıklanan sıralama.[3][4]
# Takım Ülke Değer (M$)[2] Borç
%[5]
Önceki yıla
göre %
Gelir (M$) İşletme
geliri (M$)
1 Manchester United  İngiltere 1,835 46 -2 459 150
2 Real Madrid  İspanya 1,323 54 -2 563 130
3 Arsenal  İngiltere 1,181 41 -2 369 102
4 Barcelona  İspanya 1,000 0 4 513 113
5 Bayern Münih  Almanya 990 14 -11 406 61
6 Liverpool  İngiltere 822 47 -19 304 37
7 Milan  İtalya 800 0 -19 276 41
8 Juventus  İtalya 656 3 9 285 57
9 Chelsea  İngiltere 646 8 -19 340 -73
10 Internazionale  İtalya 413 0 12 276 -14
11 Schalke  Almanya 384 50 -25 175 -7
12 Tottenham Hotspur  İngiltere 372 29 -16 186 35
13 Lyon  Fransa 333 10 -21 196 5
14 Hamburg  Almanya 329 0 0 206 41
15 Roma  İtalya 308 0 -19 205 25
16 Werder Bremen  Almanya 274 0 -6 161 24
17 Marsilya  Fransa 262 0 9 187 19
18 Borussia Dortmund  Almanya 261 32 -20 145 8
19 Manchester City  İngiltere 258 0 -17 143 -56
20 Newcastle United  İngiltere 198 8 -30 142 -49

2009 sıralaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2009'da açıklanan sıralama.[6]
# Takım Ülke Değer (M$)[2] Borç
%[5]
Önceki yıla
göre %
Gelir (M$) İşletme
geliri (M$)
1 Manchester United  İngiltere 1,870 54 4 512 160
2 Real Madrid  İspanya 1,353 23 5 576 81
3 Arsenal  İngiltere 1,200 107 0 349 80
4 Bayern Munich  Almanya 1,110 0 21 465 59
5 Liverpool  İngiltere 1,010 59 -4 332 50
6 Milan  İtalya 990 0 24 330 58
7 Barcelona  İspanya 960 7 22 487 108
8 Chelsea  İngiltere 800 92 5 424 -13
9 Juventus  İtalya 600 5 18 264 46
10 Schalke  Almanya 510 38 9 234 41
11 Tottenham Hotspur  İngiltere 445 29 12 228 70
12 Lyon  Fransa 423 18 4 245 94
13 Roma  İtalya 381 9 -12 276 69
14 Internazionale  İtalya 370 77 -8 272 27
15 Hamburg  Almanya 330 0 13 202 44
16 Borussia Dortmund  Almanya 325 33 1 183 9
17 Manchester City  İngiltere 310 0 62 164 -16
18 Werder Bremen  Almanya 292 0 12 177 27
19 Newcastle United  İngiltere 285 96 -5 198 -13
20 Stuttgart  Almanya 264 0 Rapor edilmedi. 176 18
21 Aston Villa  İngiltere 240 10 26 150 1
21 Marsilya  Fransa 240 0 28 200 20
23 Celtic  İskoçya 218 14 -4 145 11
24 Everton  İngiltere 207 49 5 151 14
25 Rangers  İskoçya 194 86 Rapor edilmedi. 128 15

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Dan Bigman (20 Nisan 2011). "The World’s Most Valuable Soccer Teams". Forbes. Forbes. http://www.forbes.com/2011/04/20/worlds-most-valuable-soccer-teams_slide.html. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2011. 
  2. ^ a b c Lisanslı ürün satışı, stadyum gelirleri, TV yayını gelirleri gibi değerler üzerinden Forbes tarafından yürütülen tahmini oran.
  3. ^ Article on Forbes Website
  4. ^ 2010 Soccer Team Valuations
  5. ^ a b Stadyum borçları dahil.
  6. ^ 2009 Soccer Team Valuations