Firefox eklentileri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste bilinen bazı Firefox eklentilerinin listesidir. Birçok Mozilla Firefox eklentisi SeaMonkey tarayıcısında da çalışır. Daha geniş bir liste için resmi eklenti deposuna bakabilirsiniz.[1] 30 Nisan 2007 tarihiyle bu depoda 2286 eklenti bulunmaktadır. Eklentiler geliştiriciler tarafından yaratılmaktadır. Eklentilerin tamamı kamuya açıklanmadan önce editör bir grup tarafından gözden geçirilir.

Resmi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • ChatZilla - Firefox'ta çalışan IRC sohbeti eklentisi
  • DOM Inspector - Ağ sayfası geliştiricileri içindir.
  • Venkman - Ağ sayfası geliştiricleri için Javascript hata ayıklayıcısıdır.
  • Talkback - Firefox hatalarını Mozilla'ya bildirir.

Google[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygulamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • FireFTP - FTP servislerine FTP istemcisinin erişimini sağlar.

Genel ağ (internet) sayfası bütünleştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

  • AllPeers - hizmete üye olan arkadaşlar arasında noktadan noktaya dosya paylaşımı sağlar.
  • Chatsum - aynı ağ sayfasını ziyaret etmekte olan insanların sohbet etmesini sağlar.
  • Googlepedia - Vikipedi yazılarını Google aramaları boyunca gösterir.
  • LibX - kütüphane katalogları
  • StumbleUpon - ilgi alanınıza göre size ilgilenebileceğiniz web sayfalarını önerir.

Tarayıcıya özellik ekleyenler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Adblock Plus variant of Adblock - site içerisinde bulunan reklamları seçeneğinize göre engeller
  • All-in-One Sidebar - tarayıcınıza araç çubuğunuzu, geçmişinizi, indirilenleri görebileceğiniz bir bar ekler.
  • Colorful Tabs - arayüz güzelliği için sekmelere rastgele renk ekler
  • Cookiesafe - websitesinin cookie depolama izinlerini kontrol eder.
  • DownThemAll - ünlü bir indirme yöneticisi ve hızlandırıcısı.
  • Fasterfox - pre-fetches links on pages, adjusts page rendering, and employs "network optimizations" to make browsing faster.
  • Feedview - opens RSS and Atom feeds as webpages.
  • Showcase - sekmelerinizi kolayca bulmanızı ve yönetmenizi sağlar.
  • Flashblock - prevents Flash content from running without being explicitly started (clicked) or whitelisted.
  • Greasemonkey - allows users to install user scripts that modify specific web pages.
  • IE Tab - sadece Internet Explorer'da çalışan web sitelerini kullanmanızı sağlar. Firefox'da düzgün çalışmayan ve ya hata veren web siteleri için faydalıdır.
  • Image Zoom - Kullanıcıların sayfadaki resimlerin boyutunu değiştirmesine izin verir.
  • iMacros - Firefox ağ tarayıcısı için bir makro okuyucu.
  • Me.dium - ağdaki insanların grafiksel bir haritasını gösterir.
  • MR Tech Local Install - contains "bundled" extensions to customize Firefox.
  • PDF Download - PDF dosyalarını düzeltebilmeyi sağlar.
  • Operator - parses microformats.
  • RankQuest SEO Toolbar - arama motorunuzu yapılandırmanızı sağlar.
  • Sage - a popular, lightweight Feed reader extension.
  • ScrapBook - gelişmiş scrapbooking, sayfa kaydetme, yer imi ekleme ve not alma özellikleri ekler.
  • Stylish - allows the user to install custom CSS that can modify specific web pages and XUL application interfaces.
  • Tab Mix Plus - provides tabbed browsing enhancements.
  • Ultimate pricechecker - ürünleri amazon, ebay, shopping.com veshopzilla.com'da arar
  • VideoDownloader - Youtube veya Metacafe gibi sitelerden video indirir
  • BookmarkDD - yer imlerinde çift girişleri tarar, yeniden eklenenlerde uyarır.
  • Add to Search Bar - arama kutucuğu olan siteleri arama motorlarınıza(Sağ üst köşedeki) ekler.
  • Organize Search Engines - arama motorlarını düzenler, dizin yapısıyla guruplandırır.
  • Context Search - sağ tık menüsünde ek menüyle arama motorlarınızı gösterir.
  • Clear Fields -Adres çubuğunu, Arama kutucuğunu temizler
  • Toolbar Buttons -Çoğu işlem için düğmecikler barındırır. Bazı eklentilerin kurulmasına gerek kalmaz.
  • SkipScreen -Dosya depolarının karşılama sayfasını sizin yerinize açar, direkt zaman aşımına geçer.
  • Menu Editor -Menülerinizi düzenlemenize yarar.
  • Linky -Seçtiğiniz bağlantılarda toplu işlem yapmanızı sağlar.
  • WOT - Safe Browsing Tool -Kullanıcılar tarafından sınıflandırılmış ve ihbar sistemiyle çalışan içeriğe (Zararlı, Çıplaklık vb.) göre siteleri sınıflandırmaya yarayan eklenti.
  • Live HTTP Headers -Tarayıcının açtığı sayfalarda ne sayfadaki html, java, görseler gibi içeriklerin ne yaptığını gösterir. Kullanmadığınız zamanlarda pasif yapınız!
  • ProxySel -Tünel(proxy) adreslerini yönetmenizi sağlayan ve tarayıcının kullanıcı kimliğini(user agent) değiştirmenizi sağlayan kullanışlı bir eklenti.

Genel ağ sayfası geliştirme araçları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Firebug - ağ sayfalarının CSS, HTML, DOM, JavaScript ve diğer ağ geliştirme araçları için hata ayıklama, düzenleme eklentileri sağlar.
  • Web Developer - tarayıcıya ağ sayfası geliştirme araçları ile ilgili menü ve araç çubukları ekler.

Uygulama bütünleştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

  • FlashGot - harici indirme yöneticileri ile bütünleşme ve indirme özellikleri sağlar.
  • FoxyTunes - harici ortam oynatıcılarını denetler.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]