Prison Break (3. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Fire/Water sayfasından yönlendirildi)
Prison Break
3. sezon
Sezon kronolojisi
← Önceki
2. sezon
Sonraki →
4. sezon
Prison Break bölümleri

Prison Break 3.sezonudur. 17 Eylül 2007'de yayına girmeye başlamıştır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

# Bölüm Senarist Yönetmen Orijinal yayın tarihi # Toplam
1 "Orientación" Paul Scheuring Kevin Hooks 17 Eylül, 2007 45
"Orientación", Prison Break dizisinin 45. bölümü olmakla beraber 3. sezonunun da ilk bölümüdür. İlk gösterimi ABD'de FOX, Kanada'da Via Global's kanalında 17 Eylül 2007 tarihinde gerçekleşmiştir. Sezonun ilk bölümü olmasına rağmen Amerika'da 7,5 milyon izleyiciye ulaşmıştır. Fakat kendi gününde ve saatinde yayınlanmasına rağmen şu ana kadarki bölümleri arasında en az izlenen bölümlerden biridir.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Lüks otellerden birinde, güzel ve duygusuz bir kadın, yüzündeki yara izini makyajla elinden geldiğince kapamaya çalışmaktadır.

Lincoln, Michael'ı serbest bıraktırmak için Amerikan Konsolosluğu’na gider ama konsolos vekili ona yardım edemez. Vekil, Lincoln'a Sona'nın tüm hapishanelerin en kötüsü olduğunu, sadece en azılı suçluluların oraya konduğunu söyler. Hükümetin karışmadığı Sona'dan sağ çıkan yoktur. Michael'ın Sona'ya girer girmez tanık olduğu ve mahkûmlardan birinin ölümüyle sonuçlanan kanlı dövüş bunun kanıtıdır. Bellick aşağılanır ve yerdeki çamurlu suyu içmeye zorlanır. Sapo adındaki mahkûmla kader ortaklığı eder. Michael'ın karşısına dikilen Mahone, ondan yardım ister. Mahone'un mahkemede ona tanıklık ettirmek için Michael'ın sağ kalmasına ihtiyacı vardır. Michael bunu bildiğinden Mahone'u geri çevirir.

Lincoln, konsolosluğa gittiğinde Ajan Kim'in vurulduğu suç mahallindeki çantanın kaybolduğunu öğrenir. Michael ertesi gün daha güvenli bir cezaevine nakledilecek ve bir aya kalmadan mahkemeye çıkarılacaktır. Lincoln, Sona'ya gider ve orada Sophia adında yas tutan bir dul kadın görür. Tel örgünün önünden ayrılmayan Sophia, kocasına ne olduğunu öğrenmek istemektedir. Lincoln, ziyaret ettiği Michael'a iyi haberleri verir. Michael, Sara'yı bulacağı konusunda Linc'e söz verdirir. Aynı akşam Michael, mahkûmların reisi Lechero tarafından hapishaneye intibak turuna çıkmaya zorlanır. Lechero, Michael'ın namını duymuştur ve ona cezaevinin kurallarını anlatır. Mahone da oradadır ve elleri titremektedir. Hapishaneye yeni gelmiş mahkûmlardan birinin korkudan altını ıslatması üzerine deliye dönen Lechero, Michael'ın araya girmesiyle birden tekrar sakinleşir. Eskiden şiddetli davranışlarını kontrol edemediğini ama şimdi meditasyon sayesinde parmağını tetikten çekebildiğini söyler. Yeni gelenleri kovan Lechero, Michael'ın şöhreti yüzünden başlarına dert açabileceğini, diğer mahkûmları kendi tarafına çekebileceğini düşünür.

Bellick ve Sapo'ya tuvaletler temizlettirilirken, sahneye T-Bag çıkar. T-Bag'i tutan CIA ajanı Pike, Michael'ı ziyarete gelir ve ona avukatı olmayı teklif eder. Söylediğine göre iyi bağlantıları vardır. Michael onu dinlemez ve döner gider. İçeride rastladığı Bellick, firar etmek için Michael'dan yardım ister. Tek yol tünel kazmaktır ama Sapo zemindeki kumun çok yumuşak olduğunu söyler. Tünelin çökme riski vardır. Sapo daha sonra parmaklıklardaki bir aralıktan kaçar ve firar ederken nöbetçiler tarafından vurularak öldürülür.

Michael, World isimli mahkûmun uyuşturucularını çalmakla suçlanır. Uyuşturucu, Michael'ın şiltesinin altında bulunmuştur. World öfkelenir ve Michael'dan bunun öcünü almaya yemin eder. Aslında Michael'ı Lechero tuzağa düşürmüştür. Sara'yı arayan Linc morga gider. Ama Sara'yı en son gördüğü yerin yakınlarındaki gölden çıkarılan ceset, Sara'ya ait değildir. Linc'e L.J.'den telefon gelir. L.J. Panama'dadır ve Sara'yla görüşmüştür. Babasına saat 20:30'da Garfield Price binasındaki restoranda kendisiyle buluşmasını söylerken telefon kesilir. Bellick, kendisi için küçük bir işi hallederse ona yiyecek verebileceğini söyleyen gizemli Whistler'la iş birliği yapar.

World, Michael'a meydan okur ve onunla dövüşmek istediğini söyler. Lechero'ya göre Michael hapishanenin kurallarına uymak ve dövüşü kabul etmek zorundadır. Mahkûmların birbirleriyle dertleri burada bu şekilde çözümlenmektedir. Dövüşü seyredecek kalabalık toplanırken mahkûmlardan birinin içeceği, Lechero'nun ayağına dökülür. T-Bag, o gün payına düşmüş bir bardak suyla Lechero'nun ayağını temizlemeye çalışarak onun gözüne girmeye çalışır. Dövüş başlamak üzeredir. Michael'ın yanına yaklaşan Bellick, Whistler'dan almış olduğu notlardan birini Michael'ın cebine sıkıştırır. Diğer notu da World'ün cebine sokacaktır. Silahsız, yumruk yumruğa ve ölümüne dövüş nihayet başlar. Seyircilerden biri, World'e bir şiş fırlatır. World, Michael'ı tam sırtından bıçaklayacakken araya giren Mahone tarafından boynu kırılarak öldürülür. Lechero çılgına dönmüştür. Ama Mahone, kuralları hatırlatır ve World'un elindeki şişle şike yaptığına dikkat çeker. Mahkûmların da Mahone ile aynı fikirde olduklarını gören Lechero sesini çıkaramaz.

O sırada Lincoln, L.J. ve Sara ile buluşmaya çalışmaktadır. Buluşmanın gerçekleşeceği seçkin restoranın kapısından içeri ceketi olmadığı için alınmaz. Rüşvet vererek garsonlardan birinin ceketini alan Lincoln içeri girer. Restoranda Lincoln'a yaklaşan kişi, yaralı yüzlü güzel kadındır. Flört ettiği Lincoln'dan yüz bulamayan kadın, nihayet Lincoln'ı tanıdığını açığa vurur. Oraya Michael'dan bahsetmeye gelmiştir ve Lincoln'a bir cep telefonu uzatır. Hapishanede ölenlerin cesetleri dışarı çıkarılmaktadır. Yas tutan dul Sophia teselli bulamaz bir haldedir. Ama nöbetçiler uzaklaştığı an tavırları değişir. Cesetlerin ceplerini arar ve World'ün cebinde "Versailles 1989, V. Madrid" yazılı notu bulunca gülümser. Whistler, duvardaki küçük bir çatlaktan sızan ışığa doğru bakıp dua ederken Michael da kendi cebinde o notun aynısını bulur.

Linc hapishaneye gelir ve Michael'a nakil işleminin askıya alındığını, Michael'ın Whistler adındaki birini hapisten kaçırması gerektiğini söyler. Michael'a uzattığı cep telefonundaki videoda dayak yemiş ve ağzı burnu kan içinde kalmış L.J., Sara'yla birlikte kaçırıldıklarından bahsetmektedir. Babasından onları kaçıranların isteklerini yerine getirmesini rica etmektedir. Linc'in dediğine göre, Michael'ın Whistler'ı hapisten kaçırmak için bir haftası vardır. Aksi takdirde L.J. de Sara da ölecektir.

2 "Fire/Water" Matt Olmstead Bobby Roth 24 Eylül 2007 46
Dizinin 46. bölümüdür. İlk gösterimi Amerika'da FOX, Kanada'da Via Global's kanalında 24 Eylül 2007 tarihinde gerçekleşmiştir. İrlanda'da 27 Eylül'de, İngiltere'de 1 Kasım'da, Avustralya'da ise 3 Kasım'da gerçekleşmiştir. Dizinin bu bölümü Amerika'da 7.3 milyon kişi tarafından izlenmiştir. Bu rakam şu ana kadarki bölümler içindeki en düşük izleyici sayısından biridir. Genel olarak bölümde Michael, Whistler'ın güvenliğini sağlamaya çalışır. Lincoln, Sofya'yı araştırır. Michael, Whistler'ı Mahone'dan önce bulmaya çalışır. Hapishane dışında Lincoln ipuçlarını araştırır. Su sıkıntısından dolayı hapishanede ayaklanma başlamıştır. T-Bag bu durumu kullanarak Lechero'ya yakınlaşır.
3 "Call Waiting" Zack Estrin Milan Cheylov 1 Ekim, 2007 47
Call Waiting (beklenen arama), Prison Break dizisinin 47. bölümü olmakla beraber 3. sezonunun da 3. bölümüdür. İlk gösterimi Amerika'da FOX, Kanada'da Via Global's kanalında 1 Ekim 2007 tarihinde gerçekleşmiştir. Bu bölüm Amerika'da 7.3 milyon izleyiciye ulaşmıştır.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael, bir dizi çıkmazla karşılaşır ve Whistler hakkında daha çok şey öğrenir. Lincoln, Sara'yı ve L.J.'yi kurtarmaya çalışır.

Para arayışı içinde Lincoln'a gelen Sucre, Sara'yı ve L.J.'yi bulmaya çalışan Linc'e yardım etmeyi reddeder. Michael, Lechero'nun kendisiyle herhangi bir ateşkese yanaşmayacağını fark etmiştir. Lincoln, Michael'ın ziyaretine gelir ve ona Sara'yla L.J.'in fotoğraflarını gösterir. Fotoğrafta Sara'nın parmağı, gazetedeki "Santa Rita" kelimelerini işaret etmektedir. "Santa Rita"nın şu an tutuldukları yer olması ihtimali var mıdır? Linc, Michael'ın Sara'yla konuşana ve onun iyi olduğundan emin olana dek Whistler konusunda yardım etmeyeceğini Susan'a söyler. Susan konuşma talebini reddeder. Michael, Sona'da tek bir telefon olduğunu öğrenir ve o telefon da Lechero'dadır.

Mahkemenin kendisine atadığı avukatla görüşen Mahone, duruşmasının gelecek yıl yapılacağını öğrenir. Michael'ın Mahone'u tuzağa düşürdüğü yönünde ifade vermesi yeterli olmayacaktır: Bir mahkûmun bir diğerinin suçunu üstlenmesi yeni bir şey değildir. Elinin kolunun bağlı olduğunu gören Mahone, avukattan hiç değilse ilacını getirmesini ister. Onun bir uyuşturucu bağımlısı olduğunu düşünen avukat, Mahone'u yüzüstü bırakır gider. Mahone, herhangi bir uyuşturucu bulabilmek için hapishanedeki diğer mahkûmlara başvurmak zorunda kalacaktır. Ama daha önce, Michael'ın koşulsuz olarak kendi tarafında olmadığını fark eden Whistler, Mahone'le ittifak kurmaya çalışır. Whistler, ziyaretine gelen Sofia'yla duygusal anlar yaşar. Sofia, ona kitabını Scofield'ın ağabeyine kaptırdığından bahseder. Kafasında bulmacanın parçalarını birleştiren Whistler, kitabı Lincoln'ın tutmasında bir sakınca görmediğini söyler. Sofia, kitabın neresinin bu kadar önemli olduğunu bilmemektedir. Whistler'dan bunun cevabını alamadığı için hayal kırıklığına uğrar. Neler olup bittiğini bilmezse, Whistler'a nasıl yardım edebilecektir? Çıkarken ziyaretçi defterinde daha önce Michael'ı ziyarete gelen Lincoln'ın adresini görür.

Lechero, dışarıdaki işlerinin eskisinden ağır yürüdüğünü öğrenir. Payına düşen para bu sefer az gelmiştir ve adamlarının gözünde itibarını yitirmektedir. Kuzeni her şeyin yolunda olduğunu söylese de Lechero sorunun hapishanenin içinden kaynaklanabileceği kanısındadır. Sucre daha önce satın aldığı silahı satarak parasıyla tekila alır ve sızana kadar içer.

Lechero'nun cep telefonuna ulaşmaya çalışan Michael, T-Bag'e şantaj yapar. T-Bag, şarj aletinin fişini çeker ve böylece Lechero'nun gün ortasında telefonunu şarjda bırakmasını sağlar. Lechero dışarı çıktığında da telefonu Michael'a ulaştırır. Michael'ın 30 dakikadan az zamanı vardır. Telefon tekrar şarja takılmazsa ikisinin de öleceği kesindir. Linc, Susan'a sert çıkarak Sara'nın derhal telefon başına getirilmesini talep eder. Şifreli konuşan Sara, üstü örtülü biçimde "Santa Rita"nın aslında nafile çabaların azizesi St. Rita anlamına geldiğini söyler. Sara, Santa Rita'da falan değildir. Bulunduğu yerden St. Rita'yı görebilmektedir.

Michael, T-Bag'in de yardımıyla, Lechero dönmeden telefonu ucu ucuna şarj cihazına yetiştirir. Ancak telefon cihaza tam oturmamıştır. Lechero, bir şeyler döndüğünü anlar. Son numarayı tekrar aradığında karşısına Linc çıkar. Linc'in onunla konuşmaması üzerine Lechero adamlarından bu telefon numarasını araştırmalarını ister. Sofia, Linc'i bulur ve onun Whistler'ın kaçmasına yardım etmekle kalmayıp bunun için şantaj gördüğünü de öğrenir. Buna şaşırır çünkü sıradan bir balıkçı sandığı Whistler'ın yasal yollardan çıkmaya çalıştığını düşünmüştür. Linc, taksiyle St. Rita anıtının bulunduğu yere, kasabanın kırmızı fenerli mahallesine gider. Sara ve L.J.'in tutuldukları yere baskın yapar. Ancak muhafızlar, Sara ve L.J.'i bir minibüse atıp kaçırmayı başarırlar.

Whistler, Michael'a charter teknesi işlettiği için hapse düştüğünü anlatır. Bir keresinde, su örnekleri alan ve ölçümler yapan bir doğa bilimciyi tekneyle tam olarak nereye götürdüğünü öğrenmek isteyen birinden telefon almıştır. Bunu hatırlayamaması üzerine hükûmet görevlisi tipli kişiler kapısına dayanmış ve daha sonra karıştığı bir bar kavgasının ardından kendini Sona'da bulmuştur. Onu hapisten çıkarmaya çalışanlar, bunun karşılığında Whistler'dan doğa bilimciyi götürmüş olduğu yeri öğrenmek istemektedirler. Kuş rehberi, Whistler'ın seyir defteridir. Adımlarını geriye doğru takip ettiği takdirde o yeri bulabilecektir. T-Bag'in Lechero'ya sadık kalmayacağından şüphelenen Sammy, ondan adımlarına dikkat etmesini söyler. T-Bag, soluğu Lechero'nun yanında alır ve adamları konusunda onun zihnini bulandırır.

Bellick, cezaevinin berberinin hücresinden eksik ayakkabı tekini çalarken, Michael'la Mahone'un konuşmalarına kulak misafiri olur. Mahone'a göre Michael, sırf onu Sona'dan kaçırabilmek amacıyla Whistler'ın sağ kalmasını istemektedir. Bellick'in kafasında bir plan şekillenir. Linc'i arayan Susan, onu yeni bir kurtarma denemesine kalkışmaması için uyarır. Bunu garantiye almak için de çöpün yanına kanlı bir paket bırakmıştır...

4 "Good Fences" Nick Santora Michael Switzer 8 Ekim, 2007 48
Good Fences , Prison Break dizisinin 48. bölümü olmakla beraber 3. sezonunun da 4. bölümüdür. İlk gösterimi Amerika'da FOX, Kanada'da Via Global's kanalında 8 Ekim 2007 tarihinde gerçekleşmiştir. Bu bölüm Amerika'da 7.3 milyon izleyiciye ulaşmıştır.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Mahone halüsinasyonlar görmeye başlar. T-Bag, mahkûmlar arası hiyerarşide yükselir. Michael, kaçış planını uygulamaya koyar. Michael'ın kafasında bir kaçış planı şekillenmeye başladığında Whistler onu kuş rehberini geri vermesi için uyarır. Aksi takdirde Şirket'e kitabın Linc'de olduğunu söyleyecektir. Linc, 15 bin Dolar almak için Susan'la bir buluşma ayarlar. Sofia da gelmek ister ama Linc izin vermez. Linc, Sucre'ye ortadan kaybolmasını söyler. Mahone, Michael'a keçe uçlu bir kalem getirir. Whistler, Michael'ın elektriği onarmasına bir anlam verememektedir. Çünkü o ana kadar çalışmayan elektrikli teller de artık çalışmaya başlamıştır. Michael, o telleri ancak olabildiğince ölümcül hale getirerek kaçabileceklerini söyler. Çürüyen cesetlerin üstüne kokuşmalarını önlemek için Kesslivol adlı bir kimyasal madde püskürtülmektedir. Sucre, elektrikli oldukları için ısınan tellerin üstüne de bu maddeden sıkar. Çünkü belli bir dereceye kadar ısındığında bu madde çeliği bile aşındırabilmektedir.

5 "Interference" Karyn Usher Karen Gaviola 22 Ekim, 2007 49
Sona'ya yeni gelen bir mahkûm Whistler'i sinirlendirmekte ve Michael'in şüphesini çekmektedir; Lincoln Sofia ile okyanus kıyısında bir hayat planlarken, Susan kaçış planını ilerletir; T-Bag son gözdesi ile kaderini çizerken; Sucre Sona'ya bazı malzemeler sokmaya çalışır.
6 "Photo Finish" Seth Hoffman Kevin Hooks 5 Kasım, 2007 50
Michael Sara'nın hala yaşadığına dair bir kanıt görmezse kaçış planını iptal edeceğini söyleyerek gözdağı verir. Whistler bir mahkûmu öldürmekle suçlanır, onun suçsuzluğunu ispatlayıp hayatını kurtarmak ise Michael'a kalır. Lincoln ve Sofia sabah gardiyanlarını gözetlemeye yardımcı olur. Mahone Sona'dan çıkmak için başka bir seçenek bulmuş gibidir.
7 "Vamonos" Zack Estrin & Kalinda Vazquez Vincent Misiano 5 Kasım, 2007 51
Michael Sara'nın ölüm haberini alınca sinirlenir ve Whistler'ı düelloya çağırır. Mahone'a yapılan teklif göründüğü gibi çıkmamıştır. Lincoln ve Sofia Susan'ın LJ'i öldürmekle tehdit etmesiyle yüzleşmek zorundadır. Lechero, Sona'daki gücünü kaybetmektedir.
8 "Bang & Burn" Christian Trokey & Nick Santora Bobby Roth 12 Kasım, 2007 52
Susan kaçış için kontrolü ele alır, Michael hayatını dengede tutmaya uğraşmaktadır; Lechero Sona'nın altında gömülü bir sırrı ortaya çıkarır; Sofia Whistler'in geçmişini araştırmaktadır; Mahone'un özgürlüğü kendi vasiyetine bağlıdır; Lincoln ve Sucre Şirket'in hedefindedir.
9 "Boxed In" Karyn Usher Craig Ross 14 Ocak, 2008 53
Yeni atanan General Zavala Sona'da yönetimi devralır, Michael devre dışı kalır. Sucre ve Lincoln daha fazla para bulmak için plan yapar; Bellick ters bir mahkûmla tartışmaya girer; Susan kendini beklenmedik bir yerde bulmuştur. Sammy bir hediye alır.
10 "Dirt Nap" Matt Olmstead & Seth Hoffman Michael Switzer 21 Ocak, 2008 54
Lechero ile Sammy arasında ipler gerilirken, sürpriz bir isim düello ister; Susa Sucre'yi test eder; Michael ve Whistler kazıya devam etmektedir; Sona'dan bir kişi daha gönderilir; T-Bag bir şok yaşar.
11 "Under and Out" Zack Estrin Greg Yaitanes 4 Şubat, 2008 55
Aşırı yağış Michael'i kaçışı o akşam gerçekleştirmek zorunda bırakır. McGrady de gruba katılı, Bellick Mahone'ye yaklaşmaya çalışırken T-Bag ve Lechero bir ortaklık kurmuştur. Lincoln ve Sucre Sona'da elektriklerin kesilmesine yardım eder.
12 "Hell or High Water" Nick Santora Kevin Hooks 11 Şubat, 2008 56
Michael ve diğerleri Sona'dan kaçarlar, fakat işler hiçbiri için planladıkları gibi gitmez.
13 "The Art of the Deal" Matt Olmstead & Seth Hoffman Nelson McCormick 18 Şubat, 2008 57
Michael ile Lincoln LJ ve Sofia'nın hayatını kurtarmak için Whistler'i Gretchen'a vermek zorundadır; Mahone çok iyi bir fırsat yakalar; T-Bag Sona ile hesaplaşır; tanıdık bir yüz Sona'ya girerken, bir başkası bir ceset torbasında ayrılmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]