Finlandiya'daki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Finlandiya haritası
Finlandiya'nın başkenti Helsinki
Finlandiya Bayrağı
Şehir Adı Alternatif Adı Bölge Kuruluş Yılı Nüfus
Akaa 2007 13995
Alajärvi 1986 8839
Alavus Alavo 1977 9509
Anjalankoski 1977 16754
Ekenäs Tammisaari 1546 14724
Espoo Esbo 1972 235809
Forssa 1964 17916
Haapajärvi Aspsjö 1977 7845
Haapavesi 1996 7547
Hämeenlinna Tavastehus 1639 47969
Hamina Fredrikshamn 1653 21756
Hanko Hangö 1874 9723
Harjavalta 1977 7694
Heinola 1839 20583
Helsinki Helsingfors 1550 565186
Huittinen Vittis 1977 9018
Hyvinkää Hyvinge 1960 44463
Iisalmi Idensalmi 1891 22353
Ikaalinen Ikalis 1977 7487
Imatra 1971 29351
Jakobstad Pietarsaari 1652 19561
Joensuu 1848 57681
Joutseno 2005 10829
Juankoski Strömsdal 1998 5464
Jyväskylä 1837 128245
Jämsä 1977 16165
Jämsänkoski 1986 7423
Järvenpää Träskända 1967 37730
Kaarina Sankt Karins 1993 22329
Kajaani Kajana 1651 38091
Kankaanpää 1972 12531
Kannus 1986 5884
Karis Karjaa 1977 9020
Karkkila Högfors 1977 9005
Kaskinen Kaskö 1785 1486
Kauhajoki 2001 14441
Kauhava 1986 7956
Kauniainen Grankulla 1972 8440
Kemi 1869 22776
Kemijärvi Kemiträsk 1973 9009
Kerava Kervo 1970 32589
Keuruu Keuru 1986 11002
Kitee Kides 1992 9650
Kiuruvesi 1993 9585
Kokemäki Kumo 1977 9257
Kokkola Karleby 1620 36599
Kotka 1878 65629
Kouvola 1960 30767
Kristinestad Kristiinankaupunki 1649 7482
Kuhmo 1986 10019
Kuopio 1775 91039
Kurikka 1977 10500
Kuusamo 2000 17002
Kuusankoski 1973 20065
Lahti Lahtis 1905 98861
Laitila Letala 1986 8537
Lappeenranta Villmanstrand 1649 59092
Lapua Lappo 1977 14113
Lieksa 1973 13405
Lohja Lojo 1969 37153
Loimaa 1969 13094
Loviisa Lovisa 1745 7403
Mänttä 1973 6473
Mariehamn Maarianhamina 1861 10922
Mikkeli Sankt Michel 1838 48647
Naantali Nådendal 1443 14026
Närpes Närpiö 1993 9445
Nilsiä 1998 6541
Nivala 1992 10955
Nokia 1977 30013
Nurmes 1974 8916
Nykarleby Uusikaarlepyy 1620 7406
Orimattila 1992 14705
Orivesi 1986 9448
Oulainen Oulais 1977 8092
Oulu Uleåborg 1605 130526
Outokumpu 1977 7717
Paimio Pemar 1997 10027
Pargas Parainen 1977 12129
Parkano 1977 12129
Pieksämäki 1962 20635
Pori Björneborg 1558 76275
Porvoo Borgå 1346 47553
Pudasjärvi 2004 9201
Pyhäjärvi 1993 6213
Raahe Brahestad 1649 22428
Rauma Raumo 1442 36944
Raisio 1974 24012
Riihimäki 1960 27614
Rovaniemi 1960 58206
Saarijärvi 1986 9932
Salo 1960 55000
Savonlinna Nyslott 1639 27079
Seinäjoki 1960 57930
Siuntio Sjundeå 1382 6012
Somero 1993 9526
Suonenjoki 1977 7698
Tampere Tammerfors 1779 206480
Tornio Torneå 1621 22331
Turku Åbo 1200–1300 175284
Ulvila Ulvsby 1365 to 1558, later 2000 13693
Uusikaupunki Nystad 1617 16021
Vaasa Vasa 1606 57695
Valkeakoski 1963 20338
Vammala 1965 16653
Vantaa Vanda 1974 190625
Varkaus 1962 23585
Viitasaari 1996 7416
Virrat Virdois 1977 7775
Ylivieska 1971 14100
Ylöjärvi 2004 25877
Äänekoski 1973 20377
Ähtäri Etseri 1986 6859