Fenerbahçe'de oynayan yabancı futbolcular listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Fenerbahçe'de oynamış ve oynayan yabancı futbolcular listesi, Fenerbahçe futbol takımında forma giymiş gelmiş geçmiş tüm yabancı futbolcuların bulunduğu bir listedir.

Horace Armitage, Fenerbahçe ve Galatasaray'da oynamış ilk yabancı futbolcudur.
Alex de Souza, 130 golle Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'de en çok gol atan oyuncudur.
Dirk Kuyt, Fenerbahçe'de oynamış 100. yabancı futbolcudur.
# İsim Ülke Pozisyon Periyod Maç Gol
1 Horace Armitage İngiltere MF 1908–1909  ?  ?
2 Gustave Haenni İsviçre FW 1908–1911  ?  ?
3 Wilhelm Kohlhammer Almanya MF 1912–1914  ?  ?
4 Giannis Boris Yunanistan GK 1913–1915  ?  ?
5 Tripos Yunanistan MF 1913–1917  ?  ?
6 Konstantinos Boris Yunanistan DF 1914–1916  ?  ?
7 Apostolos Nikolaidis Yunanistan FW 1916–1918  ?  ?
8 Kostas Negrepontis Yunanistan MF 1917–1918  ?  ?
9 Körner Almanya MF 1917–1918  ?  ?
10 Hossein Sadaghiani İran FW 1933–1934  ?  ?
11 Süleyman Vafi Arnavutluk MF 1950  ?  ?
12 Zobel Macaristan DF 1952  ?  ?
13 Asim Ferhatovic Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti FW 1963  ?  ?
14 Vasilije Radović Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti GK 1966–1967 25 0
15 Lazar Lemić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti MF 1966–1967 10 2
16 Ion Nunweiller Romanya DF 1968–1970 91 7
17 Ilie Datcu Romanya GK 1969–1975 220 0
18 Mircea Sasu Romanya FW 1970–1971 7 4
19 Stevan Ostojić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti FW 1971–1973 20 5
20 Radomir Antić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti DF 1977–1978 28 2
21 Radmilo Ivančević Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti GK 1977–1979 11 0
22 Ibrahim Begovic Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti MF 1981–1983 24 3
23 Fahruddin Zeynelovic Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti DF 1982 24 6
24 Suad Karalic Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti FW 1983–1984 36 10
25 Srebrenko Repčić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti MF 1983–1985 25 1
26 Dušan Pešić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti MF 1984–1988 209 45
27 Živan Ljukovčan Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti GK 1986–1988 20 7
28 Harald Schumacher Almanya GK 1988–1991 65 0
29 Henrik Nielsen Danimarka FW 1989–1990 32 19
30 Ivan Vishnevsky Rusya DF 1989–1990 15 0
31 Czesław Jakołcewicz Polonya MF 1990–1991 40 11
32 Fadil Vokrri Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti FW 1990–1992 43 13
33 Gérson Caçapa Brezilya MF 1991–1993 73 26
34 Piotr Soczynski Polonya MF 1990–1992 55 10
35 Miroslav Tanjga Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti DF 1992 20 0
36 Stanimir Stoilov Bulgaristan DF 1992–1993 8 0
37 Džoni Novak Slovenya MF 1992–1993 29 4
38 Uche Okechukwu Nijerya DF 1993–2002 191 19
39 Andreas Wagenhaus Almanya DF 1993–1994 18 1
40 Brian Steen Nielsen Danimarka MF 1993–1995 50 4
41 Frank Pingel Danimarka FW 1994–1995 20 10
42 Demir Hotić Bosna-Hersek FW 1993 4 1
43 Jes Høgh Danimarka FW 1993–1999 115 6
44 Dalian Atkinson İngiltere FW 1995–1996 21 10
45 Elvir Bolić Bosna-Hersek FW 1995–2000 146 69
46 Jay-Jay Okocha Nijerya MF 1996–1998 63 30
47 Emil Kostadinov Bulgaristan FW 1996–1997 25 8
48 Sabin Ilie Romanya FW 1997 12 3
49 Sergio Ricardo Brezilya MF 1998 15 0
50 John Moshoeu Güney Afrika MF 1998–2000 75 15
51 Viorel Moldovan Romanya FW 1998–2000 53 33
52 Dimas Teixeira Portekiz DF 1998–2000 24 4
53 Elvir Baljić Bosna-Hersek MF 1998–1999
2000–2001
57 23
54 Souleymane Oulare Gine FW 1999–2000 25 10
55 Yaw Preko Gana FW 1999–2000 22 7
56 Samuel Johnson Gana MF 1999–2003 151 24
57 Haim Revivo İsrail MF 2000–2002 68 30
58 Kennet Andersson İsveç FW 2000–2002 73 19
59 Nikola Lazetić Sırbistan-Karadağ MF 2000–2002 46 6
60 Miško Mirković Sırbistan-Karadağ DF 2000–2002 39 4
61 Zoran Mirković Sırbistan-Karadağ DF 2000–2003 71 3
62 Milan Rapaić Hırvatistan MF 2000–2003 51 15
63 Reinaldo Vicente Simão Brezilya MF 2002 10 0
64 Washington Brezilya MF 2002 12 9
65 Miroslav Stević Sırbistan-Karadağ MF 2002–2003 21 6
66 Ariel Ortega Arjantin MF 2002–2003 14 5
67 Robert Enke Almanya GK 2003 1 0
68 Vladimir Beschastnykh Rusya FW 2003 12 1
69 Ivaylo Petkov Bulgaristan DF 2003–2004 16 7
70 Serhiy Rebrov Ukrayna FW 2003–2004 38 4
71 Stjepan Tomas Hırvatistan DF 2003–2004 27 0
72 Pierre van Hooijdonk Hollanda MF 2003–2005 53 32
73 Marco Aurelio Brezilya DF 2003–2008 176 13
74 Fabio Luciano Brezilya DF 2003–2006 114 25
75 Márcio Nobre Brezilya FW 2003–2006 60 38
76 Fabiano Brezilya MF 2004–2005 14 0
77 Alex Brezilya MF 2004–2012 242 136
78 Stephen Appiah Gana MF 2005–2007 64 11
79 Nicolas Anelka Fransa FW 2005–2006 39 14
80 Mateja Kežman Sırbistan FW 2006–2008 46 20
81 Edu Dracena Brezilya DF 2006–2009 72 5
82 Diego Lugano Uruguay DF 2006–2011 125 21
83 Deivid Brezilya FW 2006–2010 84 23
84 Roberto Carlos Brezilya DF 2007–2009 65 6
85 Wederson Brezilya DF 2007–2010 61 3
86 Claudio Maldonado Şili MF 2008–2009 17 0
87 Josico İspanya MF 2008–2009 14 0
88 Daniel Güiza İspanya FW 2008–2011 62 23
89 Fabio Bilica Brezilya DF 2009–2012 46 1
90 André Santos Brezilya DF 2009–2011 40 13
91 Cristian Baroni Brezilya MF 2009–2014 138 20
92 Miroslav Stoch Slovakya MF 2010–2013 56 14
93 Issiar Dia Senegal MF 2010–2012 41 5
94 Mamadou Niang Senegal FW 2010–2011 31 15
95 Joseph Yobo Nijerya DF 2010–2014 69 2
96 Emmanuel Emenike Nijerya FW 2011
2013–
28 12
97 Reto Ziegler İsviçre DF 2011–2012
2013
59 1
98 Henri Bienvenu Kamerun FW 2011–2013 36 8
99 Moussa Sow Senegal FW 2012– 73 37
100 Dirk Kuyt Hollanda MF 2012– 62 18
101 Miloš Krasić Sırbistan MF 2012– 20 1
102 Raul Meireles Portekiz MF 2012– 42 3
103 Pierre Webo Kamerun FW 2013– 39 16
104 Bruno Alves Portekiz DF 2013– 24 2
105 Michal Kadlec Çek Cumhuriyeti DF 2013– 9 2
106 Samuel Holmén İsveç MF 2013– 6 0
107 Diego Ribas Brezilya MF 2014– 0 0

Ülkelere göre oyuncu sayıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Oyuncu sayısı
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Yugoslavya 17
Brezilya Brezilya 17
Romanya Romanya 5
Yunanistan Yunanistan 5
Almanya Almanya 5
Nijerya Nijerya 4
Danimarka Danimarka 4
Portekiz Portekiz 3
Senegal Senegal 3
Gana Gana 3
Bulgaristan Bulgaristan 3
Kamerun Kamerun 2
İtalya İtalya 2
İspanya İspanya 2
İngiltere İngiltere 2
Polonya Polonya 2
Hollanda Hollanda 2
Rusya Rusya 2
İsveç İsveç 2
Sırbistan-Karadağ Sırbistan 2
Hırvatistan Hırvatistan 2
Arjantin Arjantin 1
Fransa Fransa 1
Bosna-Hersek Bosna-Hersek 1
Uruguay Uruguay 1
Arnavutluk Arnavutluk 1
İsviçre İsviçre 1
Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti 1
Belçika Belçika 1
Şili Şili 1
İran İran 1
Gine Gine 1
Güney Afrika Güney Afrika 1
Slovakya Slovakya 1
Ukrayna Ukrayna 1
Slovenya Slovenya 1
İsrail İsrail 1