Felicia Day

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Felicia Day (2018)

Kathryn Felicia Day (d. 28 Haziran 1979; Huntsville, Alabama), Amerikalı oyuncu, komedyen ve yazar.[1]

Daha çok Amerikan yapımı televizyon dizisi Buffy the Vampire Slayer'da canlandırdığı kurgusal karakter "Vi", sinema filmleri "Bring It On Again" ve "June", çevrimiçi olarak yayınlanan internet müzikali "Dr. Horrible's Sing-Along Blog", YouTube tabanlı internet dizisi "The Guild" ve "Balık Oltası" (Fish Hooks) çizgi dizisinde "Angela" karakterini seslendirmesi ile tanınır.[1] Ayrıca, Supernatural dizisinde 'Charlie' karakterini canlandırmıştır.

Babası eskiden ABD Hava Kuvvetleri'nde görevli bir doktor olan Felicia Day, çocukluk ve gençlik yıllarında ailesi ülkenin güneyinde sürekli yer değiştirdiği için evde eğitim gördü. Bilgisayar programı tasarımcısı Ryon Day adlı bir erkek kardeşi vardır. Felicia Day'in kariyeri 7 yaşında To Kill a Mockingbird adlı yerel bir yapımda canlandırdığı "Scout" karakteri ile başladı. Profesyonel olarak bale yapan ve bununla ilgili birçok turnuvaya katılan Day, aynı zamanda başarılı bir kemanisttir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Nussbaum, Emily (2019). I like to watch: Arguing my way through the TV revolution. New York, NY: Random House. ISBN 9780525508984.