Fashion One TV

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fashion One TV
Ülke Türkiye
Programlama
Resim formatı1080i (HDTV)
Sahibi
Kardeş kanallarNumber One TV
Number One Türk TV

Fashion One TV, dünyanın ilk Türk sahipli uluslararası moda kanalı. Number1 Medya Grubuna ait kanalın Milano, Paris ve New York'ta temsilcilikleri bulunmaktadır.[1]

Fashion One TV, gerçek ve kaliteli magazin ile moda dünyasını birleştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca Türkiye'nin önemli markalarını ve bu markaları yaratanları ekranlara getiren Fashion One TV dünyaca ünlü mankenleri, son moda trendlerini, ünlü markaların eski ve yeni sezon koleksiyonlarını ve birbirinden güzel defileleri de yayınlamaktadır.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha önce Fashion TV'nin Türkiye'deki isim hakkını elinde bulunduran 1 Numara Medya Grubu, 2007'de kendi markasını oluşturmaya karar vermiş ve Londra'da Fashion One TV'yi kurmuştur.

24 saatlik yayın yapan kanal, Türksat 3A uydusundan ve KabloTV'den yayına başlamış, ardından D-Smart ve Teledünya'da da yayınlarına başlamıştır. 2 Ağustos 2009'da KabloTV'de, 25 Haziran 2012'de de Türksat, D-Smart ve Teledünya'daki yayınlarına son vermiştir. Kanalın frekansından Number One Türk TV yayına başlarken, Fashion One TV ise 4 yıl aradan sonra 1 Şubat 2016'da Türksat ve D-Smart'taki yayınlarına tekrar başlamıştır. Fashion One TV Türksat, D-Smart ve Turkcell TV+'tan kaldırılmıştır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "haberler.com". 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]