Family Outing

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Family Outing
TürVariety Show, Komedi
BaşrolYu Jae-Seok (2008-2010)
Lee Hyo-Ri (2008-2010)
Kim Su-Ro (2008-2010)
Yoon Jong-Shin (2008-2010)
Dae-Sung (2008-2010)
Kim Jong-Kook (2008-2010)
Park Hae-Jin (2009-2010)
Park Ye-Jin (2008-2009)
Lee Chun-Hee (2008-2009)
Park Si-Yeon (2008-2009)
ÜlkeGüney Kore
DiliKorece
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı85 (bölümleri listesi)
Yapım
Yönetici yapımcıJang Hyuk-Jae
MekânGüney Kore
Gösterim süresi70-80 Dakika
Yayın bilgileri
Görüntü formatı4:3
Yayın tarihi15 Haziran 2008 - 14 Şubat 2010
Dış bağlantılar

Family Outing (Korece: 패밀리가 떴다) Güney Kore'nin SBS kanalındaki Good Sunday grubunda Gold Miss is Coming ile birlikte yayınlanmış variety şovdur. Şov ilk olarak 15 Haziran'da yayınlandı ve başladığı andan beri en büyük başarıyı yakalayan şovlardan biri oldu. Her bölümde aile Kore'de değişik evleri ziyarete gidiyor, evin asıl sahipleri tatildeyken, aile de evle ilgilenip onlara verilen görevleri yerine getiriyor. Şovun ilk sezonu Şubat ayında bitti. Şu an ikinci sezonu yeni üyeler ve yeni konsept ile devam etmekte.

Bölüm Özetleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Şov 2 bölümden oluşuyor. İlk bölümde Jaesuk aile üyelerini tek tek arayıp gidecekleri yeri söylüyor. Her üye, haftanın ziyaretçi üyesiyle birlikte buluşma yerine geliyorlar. Ziyaretçi üyeye verilen haritayla evi bulup, asıl aileyi tatile yolladıktan sonra, takvimin arkasında yazan görevleri yerine getirmeye başlıyorlar. Görevler yapılırken aile oyunlar oynayıp, zaman geçirebiliyor. Daha sonra akşam yemeği yaparken ailede iş bölümü yapılıyor.

Yemekten sonra genellikle konusu aile üyelerinin özellikleri olan oyunlar oynanır. Oyundan sonra ilk önce kızlar erkeklerin yatma sırasını 1'den sonuncuya kadar seçer. Daha sonra da erkekler kızların yatma sırasını seçer. Bu seçimler sırasında 1. olmak için her hafta bir konuyla ilgili aktiviteler olur. Dans edilir, taklit yapılır, şarkı söylenir. Haftanın ilk bölümü böyle biter.

İkinci bölümde aile yatmaya hazırlanır. Yatarken birbirleriyle çok konuştukları için ancak saat 2'den sonra yatabilirler. Sabah olduğunda programın yapımcısı Jaesuk'u uyandırır. Her hafta kahvaltıdan kurtulmak için aile fertleri birbirleriyle yarışır. Jaesuk'un görevi ise onlara hakemlik edip, uyandırmaktır. Uyandırmak için de megafon kullanılır. Yarışı bitiremeyen kahvaltıyı hazırlamak zorunda kalır. İstediği takdirde yardım etmesi için 1-2 kişi seçebilir. Kahvaltı hazırlanırken diğer aile fertleri de uykuya döner. Kahvaltıdan sonra aile kalan diğer görevleri yapar ve tekrar oyun oynarlar. Görevleri bittikten sonra evin asıl sahipleri geri döner ve aile ayrılır.

Aile Üyeleri ve Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Family Outing'in orijinal üyeleri Yoo Jae-Suk, Lee Hyo-Ri, Yoon Jong-Shin, Kim Soo-Ro, Kang Dae-Sung, Lee Cheon-Hee ve Park Ye-Jin'dir. Şovun 19. bölümünde kadroya kalıcı olarak Kim Jong Kook katılmış, bir yıl sonunda kontratları biten Lee Cheon-Hee ve Park Ye-Jin aileden ayrılmıştır. Ayrılan iki üye yerine aileye Park Hae-Jin ve Park Shi-Yeon katılmıştır. Aile'deki çoğu üye variety programlarına yeni başlayan isimlerdir. Örneğin; Kim Soo-Ro, Lee Cheon-Hee, Park Ye-Jin, Kang Dae-Sung, Park Shi-Yeon and Park Hae-Jin. Şovda her üyeye takma isim takılmış ve gerek şovda, gerek gerçek hayatlarında o isimlerle anılmaya devam edilmişlerdir.

26 Kasım 2009'da Yoo Jae-Suk ve Park Shi-Yeon'un ayrılacağı açıklandı. Ailenin başında bulunan Jae-Suk'un ayrılma kararı üzerine şovu bitirme kararı alındı. Ardından diğer üyelerde kendi işleriyle ilgilenmek üzere kontrat imzalamayarak şovu bırakma kararı aldılar.

Family Outing'in ikinci sezonu yeni isim, yeni kadro, yeni tarz ile birlikte Şubat 'ta başladı.

1. Sezon Aile Üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Şova Katılma Tarihi / Şovdan Ayrılma Tarihi
Yoo Jae-Suk Haziran, 2008 / Şubat, 2010
Lee Hyo-Ri Haziran, 2008 / Şubat, 2010
Yoon Jong-Shin Haziran, 2008 / Şubat, 2010
Kim Soo-Ro Haziran, 2008 / Şubat, 2010
Kang Dae-Sung Haziran, 2008 / Şubat, 2010
Kim Jong-Kook Kasım, 2008 / Şubat, 2010
Park Hae Jin Temmuz, 2009 / Şubat, 2010
Burada ismi bulananlar daha önce kadroda bulunmuş, fakat aileden ayrılmış kişilerdir.
Lee Chun Hee Haziran, 2008 / Haziran, 2009
Park Ye-jin Haziran, 2008 / Haziran, 2009
Park Shi-Yeon Temmuz, 2009 / Aralık, 2009

Takma İsimler ve Gruplar[değiştir | kaynağı değiştir]

Takma İsimler ve Gruplar Üyeler Bilgiler İlk görünüş
Ulusun Kardeşleri (국민남매)
Yoo Jae-Suk, Lee Hyo-Ri

Jae-suk ve Hyo Ri'nin şovun başından beri sergiledikleri abi-kardeş ilişkisi.

1. Bölüm
Üç Yaşlı (장년층)
Yoon Jong-Shin, Kim Soo-Ro, Yoo Jae-Suk

Şovun üç yaşlı üyesinin oluşturduğu grup, Yun Jong Shin 41, Kim Su Ro 40, Yu Jae Seok 37.

18. Bölüm - "Yaşlılar" Kahvaltı Hazırlığı
Salak ile Avanak (덤앤더머)
Yoo Jae-Suk, Kang Dae-Sung

İlk yemek görevinde Jae-suk ve Dae Sung'un ramen pişirirken su ölçme hatasıyla başladı. Jae-suk 'Dumb', Dae Sung ise 'Dumber' olarak anılmaya başlandı. Daha sonra oynanan bir oyun sırasında Jae-suk'un IQ'sunun 114, Dae Sung'un ise 110 olduğu belli oldu.

2. Bölüm - "Salak ile Avanak" Kahvaltı Hazırlığı
Chairman Yoon/Mrs. Lee (윤회장-이여사)
Yoon Jong-Shin, Lee Hyo-Ri

Bölümde Hyo Ri ve Jong Shin'in zengin çifti taklit etmesiyle başladı. Yoon Jong Shin rolünü sevse de, Hyo Ri asla rolünü sevmedi.

11. Bölüm - Ahududu Şarap Yapımı
Üvey Anne Kim/Chundirella (김계모-천데렐라)
Kim Soo-Ro, Lee Cheon-Hee

7 Adım oyunu sırasında Lee Chun Hee, Kim Soo Ro'ya iddiayı kaybetti. Eğer Chun Hee kazanırsa Soo Ro insanlara emir vermeyi kesecekti. Eğer Soo Ro kazanırsa Chun Hee her zaman onun emirlerini uygulayacaktı. Chun Hee kaybettiği için 'Sindirella' lakabını aldı. Soo Ro ise onun üvey annesi oldu.

3. Bölüm - 7 Adım Koşma Oyunu
Ölümüne Kızkardeşler (죽고 못사는 자매)
Lee Hyo-Ri, Park Ye-Jin

Zamanında iki kız olan Ye jin ve Hyori erkeklere karşı birlik oluşturdular. Normalde birbirlerine karşı iyi davranırlarken, oyunlar ve yatma sırası zamanında birbirleriyle ölesiye kavga ediyorlar.

10. Bölüm
Yaşıt Arkadaşlar (동갑내기)
Lee Cheon-Hee, Lee Hyo-Ri

Ailenin iki üyesi olan Hyo Ri ve Chun Hee 1979'da doğdukları için bu adı aldılar.

10. Bölüm - Kahvaltı Hazırlığı
Aşk Çizgisi (러브라인)
Lee Hyo-Ri, Park Ye-Jin, Kim Jong-Kook

Kim Jong Kook aileye ilk girdiğinde Hyori ile 10 yıldır birbirlerini tanıdıklarını ama hiç konuşmadıklarını açıkladı. Diğer bölümlerde Jong Kook ve Hyo Ri arasında yakınlaşma başlayınca, ailenin diğer üyeleri bunları birbirlerine yakıştırmaya başladılar. Daha sonraki bölümlerde de Ye Jin ve Jong Kook arasında aşk dedikoduları başladı.

19. Bölüm
40'lı Kardeşler (포리브라더스)
Yoon Jong-Shin, Kim Soo-Ro

2009 yılında Soo Ro 40 yaşına girdi. Ailenin 40 yaşın üstünde olan ikinci üyesi olunca Jong Shin ile ikisine "Kırklı Kardeşler" lakabı takıldı.

32. Bölüm - Yemek Hazırlığı
Ufak Gözlü Kardeşler (실눈브라더스)
Kim Jong-Kook, Dae-Sung

İkisinin de gözleri küçük olduğu için Jong Kook ve Dae Sung'a bu lakap takıldı. Jong Kook kardeşi olarak Dae Sung'dan kadınlar hakkında yardım aldı.

25. Bölüm - Yemek Hazırlığı
"Park" Kardeşler(박남매)
Park Si-Yeon, Park Hae-Jin

Soyadları Park olan iki yeni üye Park Shi Yeon ve Park Hae Jin rastlantısal olarak Busan'danlar. Birlikte oldukları zaman Busan lehçesiyle konuşurlar.

53. Bölüm - Gizli Kamera Karşılaması
Aynı Yaş İkilisi (동갑친구)
Lee Hyo-Ri, Park Shi-Yeon

Chun Hee ayrıldıktan sonra Hyo Ri ve Shi Yeon ailenin 1979'da doğan iki üyesi oldular. İlk başta iyi arkadaş olmasalar da, şov gereği birbirlerine ısındılar.

60. Bölüm
Zayıf Kardeşler (부실형제는)
Park Hae-Jin, Yoon Jong-Shin

Park Hae-Jin ve Yoon Jong Shin, Aile tarafından en zayıf üyeler olarak görüldüler. Yoon Jong Shin'in yaşlı ve sağlık sorunlarının olması, Hae Jin'in narin oğlan olan imajı.

81. Bölüm

Konuk Ünlüler[değiştir | kaynağı değiştir]

Her hafta en az bir ünlü aileyle birlikte olur. Sürekli ailede olan kişilerle birlikte gün içinde yapılan etkinliklere katılır.

Aile Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel ve 1. sezonun son bölümü olduğu için, beş farklı kategoride Aile'ye ödüller verildi. Ödüller; Arkadaşlık Ödülü, Dayanıklılık Ödülü, Ahmak Ödülü, Zavallı Ödülü ve İtici Ödülü. Ayrıca ödül töreni sırasında eski bölümlerden hatıra videoları yayınlandı. Bütün aile üyeleri bu özel gün için oradaydılar. Maalesef sezon şovun aldığı en düşük reytingle bitti.

Adaylıklar ve Kazananlar:

Dijital Tekli[değiştir | kaynağı değiştir]

Aile 12 Nisan 2009'da 패밀리의 하루 (Aile Günü) adlı şarkıyı kaydettiler. Müzik Yoon Jong-Shin tarafından, sözleri de bütün aile üyelerinin yaşadıklarını anlatan cümlelerden oluştu. Dijital tekli ilk olarak 8 Haziran 2009'da çıktı.

Şarkılar

  1. 패밀리의 하루 (Aile Günü)
    • Sözler : Yu Jae-Suk, Lee Hyo-Ri, Yoon Jong-Shin, Kim Soo-Ro, Lee Cheon-Hee, Park Ye-Jin, Kang Dae-Sung, Kim Jong-Kook / Müzik : Yoon Jong-Shin / Söyleyenler : Yu Jae-Suk, Lee Hyo-Ri, Yoon Jong-Shin, Kim Soo-Ro, Lee Cheon-Hee, Park Ye-Jin, Kang Dae-Sung, Kim Jong-Kook
  2. 패밀리의 하루 (Aile Günü) (Soft Version)
  3. 패밀리의 하루 (Aile Günü) (Instrumental)

Ödüller ve Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödüller
2008
  • 2nd SBS Entertainment Awards (30 Kasım)
    • Netizen Most Popular Award - Lee Cheon-Hee, Park Ye-Jin
    • Audience's Best Program Award - Family Outing
    • Grand Award (Daesang) - Yu Jae-Suk
2009
  • 3rd SBS Entertainment Awards (30 Kasım)
    • Best Teamwork Award - Family Outing
    • Grand Award (Daesang) - Yu Jae-Suk & Lee Hyo-Ri

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]