Eskişehir Fatih Fen Lisesi

Koordinatlar: 39°44′41″K 30°31′22″D / 39.74472°K 30.52278°D / 39.74472; 30.52278
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eskişehir Fatih Fen Lisesi
Harita
SloganFen liseli olmak ayrıcalıktır, Fatih Fenli olmak daha bir ayrıcalıktır.[kaynak belirtilmeli]
Kuruluş1989
ÜlkeTürkiye
ŞehirYenikent Mahallesi Yenikent, Eskişehir
TürüFen Lisesi
MüdürAli Rıza Ezen
Eğitim diliTürkçe
Yabancı dil(ler)İngilizce, Almanca
Resmî sitesifatihfenlisesi.meb.k12.tr
Koordinat39°44′41″K 30°31′22″D / 39.74472°K 30.52278°D / 39.74472; 30.52278

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Eskişehir Fatih Fen Lisesi, 1989 yılında, Eskişehir'de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na ait geçici bir binada Eskişehir Fen Lisesi adıyla eğitim ve öğretime başlamış olan bir fen lisesidir.

11 Eylül 1989 tarih ve 20965 sayılı onayla, adı Eskişehir Fatih Fen Lisesi olarak değiştirilmiştir. 1995-1996 eğitim öğretim yılına kadar geçici binasında hizmet veren okul, 21 Temmuz 1996 tarihinde Yenikent Mahallesi'nde yapımı tamamlanan kalıcı binasına taşınmıştır.

Her yıl 120 öğrenci kabul eden Eskişehir Fatih Fen Lisesi, kurulduğu günden bu yana 2500 kadar mezun vermiştir. Mezunları genel olarak mühendislik ve tıp alanlarını tercih etmekle birlikte işletme, ekonomi, eczacılık ve temel bilimler gibi farklı eğitim alanları da seçilmektedir.

Konumu[değiştir | kaynağı değiştir]

Eskişehir Odunpazarı, Yenikent Mahallesi Uluçam Sokak 66. Numaradadır. Okulun kampüsü; şehir merkezinden uzakta, Eskişehir Kent Ormanı'nın karşısında orman manzaralı, şehre ve yakınından geçen İstanbul-Antalya Karayolu'na hakim bir tepede bulunmaktadır.

Sosyal Hayat[değiştir | kaynağı değiştir]

Okulun Eskişehir gibi kültürel etkinliklerin zengin olduğu bir şehirde yer alması öğrencilere her yıl çok çeşitli faaliyetlere katılma şansı vermektedir.

Geziler: Her yıl Türkiye'nin tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenlenmektedir. Ayrıca her yıl İstanbul ve Ankara'daki üniversitelere çeşitli geziler düzenlenmektedir.

Konferans ve Sunumlar: Okulun salonunda çoğunlukla öğretim üyelerinin sunumuyla yapılan konferans ve sunumlar öğrencilere daha lisedeyken bilimsel olarak bir temel kazandırmaktadır. Öğrencilere üniversite tercihlerine ve akademik hayatlarına dair ideal sahibi olmalarına yönelik olarak yapılan sunumlardaysa, okula kimi zaman bölüm başkanları ve rektörler düzeyinde gruplarla gelen ODTÜ, Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi gibi seçkin üniversiteler kendi kurumlarını fen lisesi öğrencilerine tanıtmaktadırlar.

Turnuvalar: Her öğrenim döneminde sınıflar arası Basketbol-Futbol-Voleybol-Satranç turnuvaları düzenlenmektedir. Ayrıca okul takımları her alanda şimdiye dek Eskişehir ve Türkiye çapında önemli başarılara imza atmıştırlar. Fen Liseleri Arası Basketbol Şampiyonası'nın ilki de Eskişehir Fatih Fen Lisesi'nde düzenlenmiş olup bir gelenek için başlangıca ev sahipliği yapmıştır.

Bahar Şenliği: Baharın gelişi okul bahçesinde türlü oyunlar, yarışmalar ve diğer etkinliklerle öğrencilerin organizasyonuyla kutlanır.

Şiir ve Tiyatro Günleri: Her dönem birkaç defa öğrenciler tarafından düzenlenen şiir ve tiyatro günleri vardır.

Konserler: Okulda bazı özel günlerde müzik kulübünün üyeleri ve okul öğrencilerinden oluşan müzik grupları öğrencilere yeteneklerini sergilemektedir.

Kulüpler: Okulda tamamen öğrenci tabanlı 15'ten fazla kulüp çalışmalarına devam etmektedir. Bu kulüplerden bazıları: Kültür Edebiyat Yayın Ve İletişim Kulübü, Spor Kulübü, Müzik Kulübü, Kütüphanecilik Kulübü, Gezi Tanıtma Ve Turizm Kulübü, Havacılık Kulübü,Bilim-Fen Ve Teknoloji Kulübü, Matematik Kulübü, Tiyatro Kulübü, Kooperatifçilik Kulübü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü, Çevre Kulübü, Yeşilay Kulübü, Kızılay Kulübü, Enerji Verimliliği Kulübü, Satranç Kulübü, Fotoğrafçılık ve Resim Kulübü.

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Eskişehir Odunpazarı'ndan 32 numaralı dolmuşlar ve 8, 2, 37, 63 ve 32 numaralı halk otobüsleri ile okula ulaşılabilmektedir.

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Eskişehir Fatih Fen Lisesi Sayısal puan ortalamasında 2004 ve 2005 Öğrenci Seçme Sınavında Türkiye 6.sı, 2006 ÖSS'de 12., 2007 ÖSS'de devlet fen liseleri arasında 4., 2008 ÖSS'de tüm liseler arasında 25., 2009 ÖSS'de tüm liseler arasında 12., devlet fen liseleri arasında 8., 1998 ÖYS de tüm liseler arasında Türkiye Üçüncüsü olmuştur. ÖSS Başarılarına ek olarak, Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğrencileri okulun kuruluşundan bugüne Eskişehir ve Türkiye çapında düzenlenen birçok resim, kompozisyon, kısa öykü, tiyatro, futbol, basketbol, masa tenisi, yüzme, güreş, satranç, web tasarımı ve bilimsel proje yarışmalarında birçok derece elde etmiş ve her alanda öncü olduklarını defalarca kanıtlamışlardır. Bilimsel ve sanatsal yarışmalar ve spor turnuvalarından ayrı olarak Eskişehir Fatih Fen Lisesi Ailesi sosyal alanda da Eskişehir'deki yardıma muhtaç kimselere yönelik çalışmalar yürütmektedir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Eskişehir Anadolu Lisesi

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]