Esin Sayın Kayser

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Esin Sayın Kayser
DoğumEsin Sayın
5 Eylül 1981 (42 yaşında)
İzmir, Türkiye
MilliyetT.C
MeslekSunucu ve haber spikeri
Etkin yıllar2005–günümüz
ÖdüllerTürkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - En iyi Radyo Televizyon Ödülü
Resmî siteEsinSayın.com.tr

Esin Sayın Kayser (5 Eylül 1981, İzmir); Türk haber spikeri, sunucu ve müzisyen. Halen Yeni Asır TV'de hafta içi öğle kuşağında yayımlanan Kentin Sesi programının ve Ana Haberlerin yapımcı ve sunucusudur. Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca geleneksel olarak verilen "Tüketici Ödülleri"nde 4 yıl üst üste en iyi "Radyo Televizyon Programı" seçilmiştir.[1]

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Çocukluğu ve Eğitimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Esin Sayın Kayser, 1981 Eylül'ünde İzmir'de öğretmen bir anne ve defterdar bir babanın 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. Çocukluğunun büyük bölümünü Sinop, Tokat ve Malatya'da geçirdi. Müzik sevgisi küçük bir çocukken ablasının etkisiyle başladı. Çocukluğu 1990'lı yıllara denk gelen Kayser, müzikle o yıllarda tanıştı ve rock, Grunge müzik akımlarından etkilendi.[2]

İlkokulu Tokat, ilköğrenimini ise Malatya'da tamamladı. Malatya Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra 1999-2003 yılları arasında Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı'nda okudu. Ege Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2005 yılına kadar müzik öğretmeni olarak çalıştı.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Esin Sayın Kayser, televizyonla 23 yaşındayken (2004 yılında) annesinin ısrarı ile aldığı diksiyon kursu sayesinde tanıştı. 2005 yılında İzmir TV'de çalışmaya başladı ve 3 senenin sonunda 2008 yılında Yeni Asır TV'ye geçiş yaptı.

Halen Yeni Asır TV’de Ana Haber spikeri ve program sunucusu olarak ekranda yer alıyor. Programlarını sosyal haklar, insan ve hayvan hakları, kültür-sanat, eğitim, politika ve güncel konular ekseninde gerçekleştiriyor.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ [1] 23 Nisan 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Geleneksel Tüketici Ödülleri
  2. ^ [2] 3 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Esin Sayın ile Kısa Kısa