Esentepe, Ula

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Esentepe
Harita
Ula
Ula
Ülke Türkiye
İlMuğla
İlçeUla
Coğrafi bölgeEge
Nüfus
 • Toplam~1.500
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0252
İl plaka kodu48
Posta kodu48640

Esentepe, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı bir mahalledir.

Esentepe 1998 yılında Kızılyaka'dan ayrılıp yeni bir köy olmuştur. Mahallenin toplam nüfusu 1.500 kişiyi aşmıştır. Mahallede genellikle tarım ve hayvancılık gelişmiştir. Ayrıca yaz aylarında mahallenin dörtte üçü Marmaris'e giderek kendilerine iş imkânı sağlamaktadırlar.

Mahallenin tarihçesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Esentepe adı mahallede devamlı esen bir rüzgâr olduğu için seçilmiştir. Merkez Kocairiler Mahallesi'nde olup merkezde bir bakkalı ve köy kahvesi vardır.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Esentepe'de bulunan okul 2000 yılında kapanmış fakat 2002 yılında tekrar açılıp Esentepeli öğrenciler alınmıştır. Daha sonra 7 öğrenciye düşünce devletin sorumluları öğrencilerin daha iyi yetişmesi için bu öğrencilerin Kızılyaka İlköğretim Okuluna devam etmelerini sağlamışlardır.

Yönetim[değiştir | kaynağı değiştir]

Kızılyaka mahallesinden ayrılmasından sonra köy olmasının gereklerini yerine getirebilen bir yönetim hala gelmemiştir. Mahallenin ulaşım sorunu, çöp sorunları hala çözümsüz durumdadır. Mahalledeki orman arazilerinin ve köye ait mezarlık, köy tüzel kişiliğine ait araziler mahallenin yönetimi dahil herkes işgali altındadır.