Erkek milli futsal takımları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste dünyadaki erkek milli futsal takımlarını göstermektedir.

Mevcut FIFA üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Altı konfederasyonun dünya haritasındaki konumları.

Dünyanın futbol yönetim organı olan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA)'ne, kendi ulusal futbol federasyonları ile bağlı 133 erkek ulusal futsal takımı vardır. FIFA Futsal Dünya Kupası'na katılabilmek için aralarında yaptıkları maçlar uluslararası resmi maç olarak kabul edilir. Maç sonuçlarına dayalı olarak, milli takımlar için Futsal Dünya Sıralaması haftalık olarak yayınlanır.

Her bir milli takım kendi kıta bölgelerine göre, altı konfederasyona bağlı bulunur:

Aşağıda, konfederasyonlara bağlı bulunan ulusal futbol takımlarının listesi verilmiştir. Bazı milli takımlar kendi konfederasyonlarına tam üye olsalar bile FIFA üyeliği yoksa,bunu açıklayan bir not ile birlikte listelenir:

AFC (Asya)[değiştir | kaynağı değiştir]

AFC Asya coğrafi büyüklüğü nedeniyle, beş alt-federasyona bölünmüştür:

1: Eskiden OFC üyesiydi. (2006 yılından beri AFC'ye Kayıtlıdır)
2: Milli takımın resmi adı Çin Cumhuriyeti (Tayvan) ; OFC üyeliği: 1975-1989; OFC
3: FIFA ve AFC'da kullanılan resmi ismi; EAFF tarafından kullanılan resmi isimleri "Hong Kong, Çin" ve "Macau, Çin"
4: İran, iki alt-federasyon (WAFF ve CESAFA) üyesidir.

CAF (Afrika)[değiştir | kaynağı değiştir]

Afrika'nın coğrafi büyüklüğü nedeniyle, CAF altı bölgesel federasyon ayrılır:

  • Doğu ve Orta Afrika Futbol Federasyonları Birliği (CECACAF) - Doğu Afrika'da bulunan ülke takımlarının ve bazı Orta Afrika takımlarının temsilcisidir.
  • Güney Afrika Futbol Federasyonları Birliği (COSAFA) - genellikle Güney Afrika ve aynı zamanda Güney Afrika kıyılarında yer alan ada devletlerini temsil eder.
  • Batı Afrika Futbol Federasyonları Birliği (WAFU) - Batı Afrika uluslarını temsil eden iki organdan bir tanesidir.
  • Kuzey Afrika Birliği Federasyonu (UNAF) - Kuzey Afrika'yı oluşturan takımları temsil eder.
  • Orta Afrika Futbol Federasyonları Birliği (UNIFFAC) - Orta Afrika'yı oluşturan ulusları temsil etmektedir.
  • Batı Afrika Futbol Birliği - Batı Afrika uluslarını temsil eden iki organdan bir tanesidir.

CONCACAF (Kuzey ve Orta Amerika ve Karayipler)[değiştir | kaynağı değiştir]

CONCACAF konfederasyonu, bölgenin coğrafi sorumluluğunu üç bölgesel federasyonlar bölüştürmüştür:


1: Tam CONCACAF üyesi, FIFA üyesi değil.
2: Coğrafi olarak Güney Amerika'nın bir parçası, ama CONCACAF (CFU) üyesi.

CONMEBOL (Güney Amerika)[değiştir | kaynağı değiştir]


OFC (Okyanusya)[değiştir | kaynağı değiştir]

1

1


1: OFC ortak üyesi ancak FIFA üyesi değil.

UEFA (Avrupa)[değiştir | kaynağı değiştir]

1: UEFA tarafından verilen resmi adı İrlanda
2: AFC eski üyesi (AFC 1954-1974; 1994 yılında UEFA'ya katıldı)
3: AFC eski üyesi (2002 yılında UEFA'ya katıldı).

FIFA'ya bağlı olmayan takımlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu milli takımlar, FIFA'ya bağlı değildir ama AMF ve UEFS üyesidirler. Kendi ulusal federasyonları FIFA üyesi olmadığından, onlar FIFA Futsal Dünya Kupası'na katılmak için uygun durumda olmamaktadırlar, yaptıkları maçlar resmi bir maç olarak kabul edilmemektedir.


Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]