End of the Tunnel (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"End of the Tunnel"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.1. sezon
13. bölüm
YönetmenSanford Bookstaver
SenaristPaul Scheuring
Yayın tarihi28 Kasım, 2005
Büyük Kaçış (1. sezon)

End of the Tunnel, Prison Break dizisinin onüçüncü bölümüdür. İlk olarak Fox kanalında Amerika'da ve Kanada'da yayınlanmıştır. Türkiye'de 22 Ağustos, 2006 tarihinde CNBC-e kanalında ilk olarak gösterilmiştir. Bu bölümün yazarı dizinin yaratıcısı Paul Scheuring 'dir, yönetmeni ise Sanford Bookstaver 'dir. Dizinin bu bölümü diğer bölümler arasında en popüler olanıdır.[1][2]

Bölüm Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

T-Bag, Abruzzi'nin boynunu jiletle kestikten sonra Abruzzi hapishane dışında bir hastahaneye kaldırılır. Lincoln maksimum güvenlik altına alınır, geriye kalan beş mahkûm ne yapacaklarını bilememektedir. Michael, Burrows'un 32 saat gözetim altında olacağını ve bunun için kaçışı ertelemeyi ister. Fakat diğer dördü hemen gitmek isterler. Michael kaçışın bu akşam olabilmesi için gerekli ayarlamaları yapar.

Burrows rahip ile birlikte dua etmek ister. Michael rahibe Burrows'a vermesi için İsa'nın şeklinin bulunduğu bir haç göndermek ister. Rahip bunu Burrows'a vermeyi kabul eder. Burrows bu haçın arkasındaki metal plakanın altına saklanmış siyah bir hap ve birde ufak kâğıda yazılmış bir not bulur, notta "8:10'da yut" (EAT 8:10) yazılıydı. Michael bunu Lincoln'ü revire götürtebilmek için saklamıştı. Lincoln hapı 8:10 yani kaçıştan 50 dakika önce yutar ve midesinde ağrılar başlar. Gardiyanlar onu hemen revire götürür, Dr. Tancredi bunun gıda zehirlenmesi olduğunu söyler.

Kaçakların gece orada kalabilmeleri için Michael bir su borusunu patlatır ve etrafı su basar. Bellick geldiğinde onu etrafın sabaha kadar küfleneceğine inandırırlar ve onlara bütün gece burada kalıp etrafı kurutmalarını söyler.

Beş kaçak sırayla borunun içine girmeye başlar ve revirin altındaki odaya ulaşmak için borunun içinde emekleyerek ilerlemektedirler. Sonunda odaya ulaşırlar. Fakat Michael'ın daha önce kimyasal karışım dökerek açtığı deliğin yerine başka bir boru takılmıştı. Boruyu kırmaya uğraştılar ama başaramadılar. Bu Michael'ı şaşkına çevirmiş ve üzmüştü onlara buradan çıkamayacaklarını söyler. Bölümün sonunda T-Bag Michael'ı tehdit ederek "bu bir seçenek değil sevimli çocuk" dedi.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bu bölüm ABD'de yayınlandığı ilk gün 12.1 milyon izleyici tarafından izlenmiştir, bu özelliği nedeniyle dizinin en çok izlenen bölümüdür.[3]
  • 63. Altın Küre Ödülleri, "Drama Dalında En İyi Televizyon Dizisi" kategorisinde yarışan Prison Break dizisinin tanıtımında bu bölümün final sahnesi kullanılmıştır.[4][5]
  • Takım kaçışa hazırlandığı sırada arka planda duyulan müzik A Perfect Circle tarafından hazırlanmış olan The Outsider (Apocalypse Mix) 'dir..

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sullivan, B. F., "Fox's 'Prison Break' is First to Full Season 8 Haziran 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.". The Futon Critic. 28 Eylül, 2005. Tekrarı 23 Aralık, 2006.
  2. ^ "FOX Extends 'Prison' Term, Adds to 'Dad' 8 Ocak 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.". Zap2it.com. 29 Eylül, 2005. Tekrarı 23 Aralık, 2006.
  3. ^ "'Prison' Breaks 'til March; 'Reunion' Ending Early 2 Aralık 2005 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.". Zap2it.com. 29 Kasım, 2005. Tekrarı 23 Aralık, 2006.
  4. ^ Hollywood Foreign Press Association, "2005 Nominations Press Release". The Futon Critic. 13 Aralık, 2005. Tekrarı 23 Aralık, 2006.
  5. ^ Drama Dalında En İyi Televizyon Dizisi, 63. Altın Küre Ödülleri, 16 Ocak, 2006.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]