En pahalı video klipler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

En pahalı video klipler listesi, müzik tarihindeki en pahalı video kliplerin listelendiği bir maddedir. Liste hazırlanırken en düşük miktar 500.000$ olarak alınmıştır.

Listedeki en pahalı şarkı bir Michael Jackson ve Janet Jackson düeti olan Scream'dir. Listede en fazla yer alan kişiler ise Michael Jackson ve Ayumi Hamasaki'dir. Madonna da listeye üç klibiyle girmiştir. Yine Janet Jackson üç düet klibiyle birlikte listede yer almaktadır. Britney Spears, Kanye West, Busta Rhymes, Mylene Farmer, Guns N' Roses ve MC Hammer da listeye ikişer klip ile girmişlerdir. Listede yer alan video kliplerin dördünü Joseph Kahn yönetmişken, Hype Williams ve Wataru Takeishi de listedeki iki klibin yönetmenliklerini üstlenmişlerdir.

Sanatçı(lar) Şarkı Yönetmen Çıkış tarihi Maliyet Maliyetin 2008 yılına oranı[1]
Michael Jackson & Janet Jackson "Scream" Mark Romanek 13 Haziran 1995 $7,000,000[2] $9,303,080.93
Madonna "Die Another Day" Traktor 22 Ekim 2002 $6,100,000+[3] $7,049,719.30
Madonna "Express Yourself" David Fincher 17 Mayıs 1989 $5,000,000+[4][5] $7,790,725.40
Madonna "Bedtime Story" Mark Romanek 1995 $5,000,000+[6] $6,645,058.00
Guns N' Roses "Estranged" Andy Morahan Aralık 1993 $4,000,000[7] $5,550,000.00
Puff Daddy
(feat. Notorious B.I.G. & Busta Rhymes)
"Victory" Marcus Nispel 31 Mart 1998 $2,700,000+[2] $3,426,163.57
MC Hammer "Too Legit to Quit" Rupert Wainwright[8] Kasım 1991 $2,500,000+[9] $3,623,793.76
Mariah Carey
(featuring Jay-Z)
"Heartbreaker" Brett Ratner 16 Ağustos 1999 $2,500,000 [2] $3,127,219.83
Busta Rhymes
(feat. Janet Jackson)
"What's It Gonna Be?!" Hype Williams & Busta Rhymes 12 Mart 1999 $2,400,000+[2] $3,002,131.03
Celine Dion "It's All Coming Back to Me Now" Nigel Dick 29 Haziran 1996 $2,300,000+[3] $2,999,929.36
Michael Jackson "Bad" Martin Scorsese Haziran 1987 $2,200,000+[2] $3,679,145.68
Backstreet Boys "Larger than Life" Joseph Kahn 14 Eylül 1999 $2,100,000+[2] $2,626,864.65
Will Smith "Miami" Wayne Isham Aralık 1998 $2,000,000+[2] $2,537,898.94
Missy Elliott "She's a Bitch" Hype Williams 1 Mayıs 1999 $2,000,000+[2] $2,501,775.86
George Michael "Freeek!" Joseph Kahn[10] 2004 $2,000,000 [2] $2,349,906.42
Ayumi Hamasaki "My Name's Women" Wataru Takeishi Nisan 2005 $2,000,000+[2] $2,166,102.00
Ayumi Hamasaki "Fairyland" Wataru Takeishi Ağustos 2005 $2,000,000+[2] $2,166,102.00
Ayumi Hamasaki "GREEN" Kazuyoshi Shimomura 26 Kasım 2008 $1,600,000+[2] $2,001,420.69
TLC "Unpretty" Paul Hunter 29 Ağustos 1999 $1,600,000+[2] $2,001,420.69
Michael Jackson "Black or White" John Landis 14 Kasım 1991 $1,500,000 [2] $2,174,276.26
Guns N' Roses "November Rain" Andy Morahan 2 Haziran 1992 $1,500,000+[2] $2,125,331.01
BLACKstreet & Janet Jackson
(feat. Eve & Ja Rule)
"Girlfriend/Boyfriend" Joseph Kahn 23 Mart1999 $1,500,000+[2] $1,876,331.90
MC Hammer "Here Comes the Hammer" MC Hammer 1 Ocak 1991 $1,300,000+[11] $1,884,372.76
Duran Duran "Wild Boys" Russell Mulcahy 1984 $1,200,000 [2] $2,061,292.85
Michael Jackson "Remember the Time" John Singleton 3 Şubat 1992 $1,200,000+[2] $1,700,264.81
Kanye West "Stronger" Hype Williams Temmuz 2007 $1,200,000 [2] $1,226,076.51
Ayumi Hamasaki "Jewel" Wataru Takeishi Kasım 2006 $1,100,000+[3] $1,049,240.40
Michael Jackson "Thriller" John Landis 2 Aralık 1983 $1,000,000 [12] $1,877,233.42
Ayumi Hamasaki "Virgin Road" Masashi Muto Eylül 2010 $1,000,000 [13] $1,880,335.62
The Sisters of Mercy "Dominion/Mother Russia" Andrew Eldritch Şubat 1988 $1,000,000 [14] $1,877,233.42
Britney Spears "Toxic" Joseph Kahn 13 Ocak 2004 $1,000,000 [15] $1,118,396.34
Kanye West feat. Lupe Fiasco "Touch The Sky" Chris Milk Nisan 2006 $1,000,000 [16] $1,049,240.34
Britney Spears "Oops!...I Did It Again" Nigel Dick 10 Nisan 2000 $950, 000 [17] $947,700
Mylène Farmer "California" Abel Ferrara 20 Mart 1996 $700,000 [18] $913,021.98
Mylène Farmer "Pourvu qu'elles soient douces" Laurent Boutonnat 12 Eylül 1988 €500,000 [19] $617,549.25

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]