En fazla görüntülenen YouTube videoları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste en çok izlenen YouTube videolarını göstermektedir. YouTube istatistiklerine göre tüm zamanların en çok izlenen 30 videosu listelenmiştir. Listedeki veriler 3 Şubat 2015 tarihine ait resmi rakamlara dayanmaktadır. Psy ("Gangnam Style", "Gentleman" ve Katy Perry ("Roar", "Firework" ve "Dark Horse") 3'er video ile listede ilk 30 arasında en fazla video bulunduran şarkıcılardır. [1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11]

Videolar[değiştir | kaynağı değiştir]

20 Şubat 2015 itibarıyla
Sıra Video ismi Sanatçı Görüntülenme Sayısı Yüklenme tarihi Notlar
1. "Gangnam Style" PSY 2,250,513,274 15 Temmuz 2012 [A]
2. "Baby" Justin Bieber ile Ludacris 1,138,625,782 19 Şubat 2010 [B]
3. "Dark Horse" Katy Perry 832,283,374 20 Şubat 2014
4. "Party Rock Anthem" LMFAO ile Lauren Bennett & GoonRock 8 Mart 2011
5. "Love The Way You Lie" Eminem ile Rihanna 814,828,814 5 Ağustos 2010
6. "Charlie Bit My Finger – Again!" Harry ve Charlie Davies-Carr 811,742,287 22 Mayıs 2007 [C]
7. "On the Floor" Jennifer Lopez ile Pitbull 810,071,335 3 Mart 2011
8. "Waka Waka (This Time for Africa)" Shakira ile Freshlyground 809,777,566 4 Haziran 2010 [D]
9. "Roar" Katy Perry 810,515,898 5 Eylül 2013
10. "Gentleman" PSY 798,881,903 13 Nisan 2013 [E]
11. "Wrecking Ball" Miley Cyrus 747,001,952 9 Eylül 2013
12. "Bailando" Enrique Iglesias. Descemer Bueno & Gente De Zona 734,558,666 11 Nisan 2014
13. "Counting Stars" OneRepublic 669,375,306 31 Mayıs 2013
14. "Thrift Shop" Macklemore ve Ryan Lewis ile Wanz 657,468,901 29 Ağustos 2012
15. "Call Me Maybe" Carly Rae Jepsen 646,736,413 1 Mart 2012
16. "Danza Kuduro" Don Omar ile Lucenzo 645,248,460 11 Ağustos 2010
17. "All About That Bass" Meghan Trainor 617,808,229 11 Haziran 2014
18. "Ai Se Eu Te Pego" Michel Teló 615,453,391 25 Temmuz 2011
19. "Bad Romance" Lady Gaga 615,883,677 23 Kasım 2009
20. "The Lazy Song" Bruno Mars 613,543,398 15 Nisan 2011
21. "Rolling in the Deep" Adele 609,189,226 30 Kasım 2010
22. "Shake It Off" Taylor Swift 606,064,499 18 Ağustos 2014
23. "What Makes You Beautiful" One Direction 606,017,543 19 Ağustos 2011
24. "Somebody That I Used to Know" Gotye ile Kimbra 603,949,354 5 Temmuz 2011
25. "Propuesta Indecente" Romeo Santos 596,354,398 9 Eylül 2013
26. "Not Afraid" Eminem 591,256,456 4 Haziran 2010
27. "Happy" Pharrell Williams 582,856,456 21 Kasım 2013
28. "Wake Me Up" Avicii. Aloe Blacc 559,543,398 29 Temmuz 2013
29. "Rain Over Me" Pitbull ile Marc Anthony 557,354,398 22 Temmuz 2011
30. "Chandelier" Sia 555,354,398 6 Mayıs 2014
A  Kasım 2012' de "Baby" videosunu geçti[12]
B  Temmuz 2010' da "Bad Romance" videosunu geçti[13]
C  Müziksiz viral video; Ekim 2010' da "Evolution of Dance" videosunu geçti[14]
D  Resmî 2010 FIFA Dünya Kupası şarkısı
E  Gentelman şarkısı bir günde en çok izlenen video olmuştur (38 milyon izleyici 14 Nisan 2013)[15]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 540.527.329"YouTube Charts". Most Viewed Videos - All Time. YouTube. http://www.youtube.com/charts/videos_views?gl=US&t=a. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2013. 
  2. ^ How 'Groundhog Day' Became an Overnight YouTube Sensation By KELEFA SANNEH, Published: May 18, 2006
  3. ^ Lavigne Fans Cheat For Youtube Views
  4. ^ Cheating Fans Give Avril Lavigne a YouTube Lift | Underwire | Wired.com
  5. ^ http://www.fashion.ie/aggregator/gossip/91504-avril-cheats-and-youtube-supports-it
  6. ^ http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20080623.WBmingram20080623143124/WBStory/WBmingram
  7. ^ YouTube Says Autoplays Don’t Count — Tech News and Analysis
  8. ^ Imaginary Bitches Recipient of Imaginary Views? — Tech News and Analysis
  9. ^ The Secret Strategies Behind Many "Viral" Videos | TechCrunch
  10. ^ The Secrets Of Buying Fake Youtube Views: A Seller Speaks - Houston Chronicle
  11. ^ YouTube confiscates 2 billion views from Universal and Sony - Boing Boing
  12. ^ Kosner, Anthony Wing (24 November 2012). "PSY's Gangnam Style Tops Bieber's Baby To Become Most Viewed YouTube Video Ever". Forbes. http://www.forbes.com/sites/anthonykosner/2012/11/24/psys-gangam-style-tops-biebers-baby-to-become-most-viewed-youtube-video-ever/. Erişim tarihi: 8 November 2013. 
  13. ^ Kaufman, Gil (16 July 2010). "Justin Bieber Beats Lady Gaga In YouTube Video Popularity -- For Now ...". MTV. http://www.mtv.com/news/articles/1643829/justin-bieber-beats-lady-gaga-youtube-video-popularity.jhtml. Erişim tarihi: 17 January 2014. 
  14. ^ Chittenden, Maurice (1 November 2009). "Harry and Charlie Davies-Carr: Web Gets Taste for Biting Baby". The Times. http://technology.timesonline.co.uk/tol/news/tech_and_web/the_web/article6898146.ece. Erişim tarihi: 17 January 2014. 
  15. ^ "YouTube Trends Blog". http://youtube-trends.blogspot.be/2013/04/psys-gentleman-raises-bar.html. Erişim tarihi: April 22, 2013.