En fazla görüntülenen YouTube videoları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste en çok izlenen YouTube videolarını göstermektedir. YouTube istatistiklerine göre tüm zamanların en çok izlenen 30 videosu listelenmiştir. Listedeki veriler 01 Ağustos 2014 tarihine ait resmi rakamlara dayanmaktadır. Psy ("Gangnam Style", "Gentleman" ve "Oppa Is Just My Style") ve Katy Perry ("Roar", "Firework" ve "Dark Horse") 3'er video ile listede ilk 30 arasında en fazla video bulunduran şarkıcılardır. [1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11]

Videolar[değiştir | kaynağı değiştir]

01 Ağustos 2014‎ itibariyle güncellenmiştir.
Sıra Video ismi Sanatçı Görüntülenme sayısı (23 Haziran 2014) Yüklenme tarihi Notlar
1. "Gangnam Style" PSY 2.081.846.450 15 Temmuz 2012 Kasım 2012' de "Baby" videosunu geçti[12]
2. "Baby" Justin Bieber featuring Ludacris 1.084.163.120 19 Şubat 2010 Temmuz 2010' da "Bad Romance" videosunu geçti[13]
3. "On the Floor" Jennifer Lopez featuring Pitbull 777.495.330 3 Mart 2011
4. "Charlie Bit My Finger – Again!" Harry ve Charlie Davies-Carr 764.187.597 22 Mayıs 2007 Müziksiz viral video; Ekim 2010' da "Evolution of Dance" videosunu geçti[14]
5. "Party Rock Anthem" LMFAO featuring Lauren Bennett & GoonRock 736.992.154 5 Ağustos 2010
6. "Love The Way You Lie" Eminem featuring Rihanna 735.695.535 8 Mart 2011
7. "Waka Waka (This Time for Africa)" Shakira featuring Freshlyground 735.605.147 13 Nisan 2013
8. "Gentleman" PSY 728.890.978 4 Haziran 2010 Resmî 2010 FIFA Dünya Kupası şarkısı
9. "Wrecking Ball" Miley Cyrus 701.617.650 9 Eylül 2013
10. "Bad Romance" Lady Gaga 599.086.660 23 Kasım 2009 Nisan 2010' da "Charlie Bit My Finger" videosunu geçti[15]
11. "Ai Se Eu Te Pego" Michel Teló 583.041.254 25 Temmuz 2011
12. "Danza Kuduro" Don Omar featuring Lucenzo 584.845.382 25 Ağustos 2010
13. "Call Me Maybe" Carly Rae Jepsen 579.225.933 1 Mart 2012
14. "Roar" Katy Perry 596.860.699 5 Eylül 2013
15. "Thrift Shop" Macklemore & Ryan Lewis featuring Wanz 565.789.303 27 Ağustos 2012
16. "What Makes You Beautiful" One Direction 544.855.862 19 Ağustos 2011
17. "Not Afraid" Eminem 532.612.765 4 Haziran 2010
18. "Somebody That I Used to Know" Gotye featuring Kimbra 535.568.431 22 Temmuz 2011
19. "Rolling in the Deep" Adele 529.283.945 30 Kasım 2010
20. "The Lazy Song" Bruno Mars 526.100.481 15 Nisan 2011
21. "Rain Over Me" Pitbull featuring Marc Anthony 508.769.241 22 Temmuz 2011
22. "Oppa Is Just My Style" PSY featuring Hyuna 501.641.017 14 Ağustos 2012
23. "Firework" Katy Perry 470.781.544 28 Ekim 2010
24. "Diamonds" Rihanna 462.228.367 8 Kasım 2012
25. "The Gummy Bear Song" Gummibär 453.364.275 9 Ekim 2007 Uzun İngilizce sürümü
26. "Dark Horse" Katy Perry 563.410.304 20 Şubat

2014

27. "The Fox (What Does the Fox Say?)" Ylvis 445.561.793 27 Mayıs 2010
28. "We Can't Stop" Miley Cyrus 438.051.321 3 Eylül 2013
29. "Just The Way You Are" Justin Bieber featuring Jaden Smith 444.516.101 19 Haziran 2013
30. "Never Say Never" Bruno Mars 439.994.120 8 Eylül 2010

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 540.527.329"YouTube Charts". Most Viewed Videos - All Time. YouTube. http://www.youtube.com/charts/videos_views?gl=US&t=a. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2013. 
  2. ^ How 'Groundhog Day' Became an Overnight YouTube Sensation By KELEFA SANNEH, Published: May 18, 2006
  3. ^ Lavigne Fans Cheat For Youtube Views
  4. ^ Cheating Fans Give Avril Lavigne a YouTube Lift | Underwire | Wired.com
  5. ^ http://www.fashion.ie/aggregator/gossip/91504-avril-cheats-and-youtube-supports-it
  6. ^ http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20080623.WBmingram20080623143124/WBStory/WBmingram
  7. ^ YouTube Says Autoplays Don’t Count — Tech News and Analysis
  8. ^ Imaginary Bitches Recipient of Imaginary Views? — Tech News and Analysis
  9. ^ The Secret Strategies Behind Many "Viral" Videos | TechCrunch
  10. ^ The Secrets Of Buying Fake Youtube Views: A Seller Speaks - Houston Chronicle
  11. ^ YouTube confiscates 2 billion views from Universal and Sony - Boing Boing
  12. ^ Kosner, Anthony Wing (24 November 2012). "PSY's Gangnam Style Tops Bieber's Baby To Become Most Viewed YouTube Video Ever". Forbes. http://www.forbes.com/sites/anthonykosner/2012/11/24/psys-gangam-style-tops-biebers-baby-to-become-most-viewed-youtube-video-ever/. Erişim tarihi: 8 November 2013. 
  13. ^ Kaufman, Gil (16 July 2010). "Justin Bieber Beats Lady Gaga In YouTube Video Popularity -- For Now ...". MTV. http://www.mtv.com/news/articles/1643829/justin-bieber-beats-lady-gaga-youtube-video-popularity.jhtml. Erişim tarihi: 17 January 2014. 
  14. ^ Chittenden, Maurice (1 November 2009). "Harry and Charlie Davies-Carr: Web Gets Taste for Biting Baby". The Times. http://technology.timesonline.co.uk/tol/news/tech_and_web/the_web/article6898146.ece. Erişim tarihi: 17 January 2014. 
  15. ^ Dybwad, Barb (14 April 2010). "Lady Gaga's "Bad Romance" Takes Over #1 Most Viewed Video on YouTube". Mashable. http://mashable.com/2010/04/14/lady-gaga-bad-romance-youtube/. Erişim tarihi: 17 January 2014.