En fazla görüntülenen YouTube videoları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste en çok izlenen YouTube videolarını göstermektedir. YouTube istatistiklerine göre tüm zamanların en çok izlenen 30 videosu listelenmiştir. Listedeki veriler 11 Kasım 2014 tarihine ait resmi rakamlara dayanmaktadır. Psy ("Gangnam Style", "Gentleman" ve "Oppa Is Just My Style") ve Katy Perry ("Roar", "Firework" ve "Dark Horse") 3'er video ile listede ilk 30 arasında en fazla video bulunduran şarkıcılardır. [1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11]

Videolar[değiştir | kaynağı değiştir]

01 Ağustos 2014‎ itibariyle güncellenmiştir.
Sıra Video ismi Sanatçı Görüntülenme Sayısı Yüklenme tarihi Notlar
1. "Gangnam Style" PSY 2.134.043.335 15 Temmuz 2012 Kasım 2012' de "Baby" videosunu geçti[12]
2. "Baby" Justin Bieber featuring Ludacris 1.108.638.248 19 Şubat 2010 Temmuz 2010' da "Bad Romance" videosunu geçti[13]
3. "Charlie Bit My Finger – Again!" Harry ve Charlie Davies-Carr 796.619.751 22 Mayıs 2007 Müziksiz viral video; Ekim 2010' da "Evolution of Dance" videosunu geçti[14]
4. "On the Floor" Jennifer Lopez featuring Pitbull 790.805.417 3 Mart 2011
5. "Party Rock Anthem" LMFAO featuring Lauren Bennett & GoonRock 769.035.888 5 Ağustos 2010
6. "Waka Waka (This Time for Africa)" Shakira featuring Freshlyground 767.184.952 4 Haziran 2010 Resmî 2010 FIFA Dünya Kupası şarkısı
7. "Love The Way You Lie" Eminem featuring Rihanna 764.048.209 5 Ağustos 2010
8. "Gentleman" PSY 753.052.088 13 Nisan 2013
9. "Wrecking Ball" Miley Cyrus 721.334.753 9 Eylül 2013
10. "Roar" Katy Perry 690.291.859 5 Eylül 2013
11. "Dark Horse" Katy Perry 671.707.962 20 Şubat 2014
12. "Danza Kuduro" Don Omar featuring Lucenzo 614.817.442 11 Ağustos 2010
13. "Call Me Maybe" Carly Rae Jepsen 607.699.187 1 Mart 2012
14. "Bad Romance" Lady Gaga 606.041.172 23 Kasım 2009 Nisan 2010' da "Charlie Bit My Finger" videosunu geçti[15]
15. "Thrift Shop" Macklemore & Ryan Lewis featuring Wanz 602.553.915 29 Ağustos 2012
16. "Ai Se Eu Te Pego" Michel Teló 596.820.192 25 Temmuz 2011
17. "What Makes You Beautiful" One Direction 571.738.523 19 Ağustos 2011
18. "Somebody That I Used to Know" Gotye featuring Kimbra 567.236.487 5 Temmuz 2011
19. "Rolling in the Deep" Adele 564.365.130 30 Kasım 2010
20. "The Lazy Song" Bruno Mars 561.174.904 15 Nisan 2011
21. "Not Afraid" Eminem 558.447.339 4 Haziran 2010
22. "Rain Over Me" Pitbull featuring Marc Anthony 525.704.949
23. "Counting Stars" OneRepublic 521.289.775 31 Mayıs 2013
24. "Oppa Is Just My Style" PSY featuring Hyuna 520.894.969 14 Ağustos 2012
25. "Firework" Katy Perry 496.018.436 28 Ekim 2010
26. "Diamonds" Rihanna 493.291.535 8 Kasım 2012
27. "Bailando" Enrique Iglesias, Descemer Bueno & Gente De Zona 482,758,520 11 Nisan 2014
28. "The Gummy Bear Song" Gummibär 468.407.023 9 Ekim 2007 Uzun İngilizce sürümü
29. "Wake Me Up" Avicii, Aloe Blacc 473,511,600 29 Temmuz 2013
30. "Propuesta Indecente" Romeo Santos 468,390,719 9 Eylül 2013

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 540.527.329"YouTube Charts". Most Viewed Videos - All Time. YouTube. http://www.youtube.com/charts/videos_views?gl=US&t=a. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2013. 
  2. ^ How 'Groundhog Day' Became an Overnight YouTube Sensation By KELEFA SANNEH, Published: May 18, 2006
  3. ^ Lavigne Fans Cheat For Youtube Views
  4. ^ Cheating Fans Give Avril Lavigne a YouTube Lift | Underwire | Wired.com
  5. ^ http://www.fashion.ie/aggregator/gossip/91504-avril-cheats-and-youtube-supports-it
  6. ^ http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20080623.WBmingram20080623143124/WBStory/WBmingram
  7. ^ YouTube Says Autoplays Don’t Count — Tech News and Analysis
  8. ^ Imaginary Bitches Recipient of Imaginary Views? — Tech News and Analysis
  9. ^ The Secret Strategies Behind Many "Viral" Videos | TechCrunch
  10. ^ The Secrets Of Buying Fake Youtube Views: A Seller Speaks - Houston Chronicle
  11. ^ YouTube confiscates 2 billion views from Universal and Sony - Boing Boing
  12. ^ Kosner, Anthony Wing (24 November 2012). "PSY's Gangnam Style Tops Bieber's Baby To Become Most Viewed YouTube Video Ever". Forbes. http://www.forbes.com/sites/anthonykosner/2012/11/24/psys-gangam-style-tops-biebers-baby-to-become-most-viewed-youtube-video-ever/. Erişim tarihi: 8 November 2013. 
  13. ^ Kaufman, Gil (16 July 2010). "Justin Bieber Beats Lady Gaga In YouTube Video Popularity -- For Now ...". MTV. http://www.mtv.com/news/articles/1643829/justin-bieber-beats-lady-gaga-youtube-video-popularity.jhtml. Erişim tarihi: 17 January 2014. 
  14. ^ Chittenden, Maurice (1 November 2009). "Harry and Charlie Davies-Carr: Web Gets Taste for Biting Baby". The Times. http://technology.timesonline.co.uk/tol/news/tech_and_web/the_web/article6898146.ece. Erişim tarihi: 17 January 2014. 
  15. ^ Dybwad, Barb (14 April 2010). "Lady Gaga's "Bad Romance" Takes Over #1 Most Viewed Video on YouTube". Mashable. http://mashable.com/2010/04/14/lady-gaga-bad-romance-youtube/. Erişim tarihi: 17 January 2014.