Donnie Hamzik

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Donny Hamzik sayfasından yönlendirildi)

Donnie Hamzik, Manowar adlı heavy metal grubunun bateristi. Hamzik daha önce de Manowar ile çalışmıştı. Hamzik manowar'ın ilk bateristidir. Battle Hymns albümünde Hamzik çalmıştır. Ardından 1983 yılında gruptan ayrılmıştır. Hamzik bu süre zarfında bazı metal gruplarında çalmıştır ama hiçbirinde beklediğini bulamamış ve dolayısıyla kalıcı olamamıştır.

Hamzik 1990 yılında New York'ta bir bar kurmuştur ve günmüzde hala varlığını sürdürmekte ve Manowar üyeleri ve hayranlarını da fazlasıyla barındırmaktadır. Hamzik ardından evlenmiş ve ailesine daha çok zaman ayırmaya başlamıştır. Ancak bateri sevdasını bitirmemiş ve kendini bu dalda geliştirmiş hatta bu süre zarfında bateri dersleri vermiştir.

Hamzik'in en büyük özelliği bateriyi çok yaratıcı çalabilmesidir. Çok iyi bir bateri bilgisi ve tekniği vardır. Manowar'ın basçısı Joey DeMaio ile çok yakın arkadaşlığı olan Hamzik zaten gruba ilk olarak bu şekilde katılmıştı.

Donnie Hamzik 2009 yılında Scott Columbus'un oğlunun sağlık sorunlarıyla ilgilendiği için geçici olarak ayrılmasından sonra Joey'nin isteği üzerine arkadaşlarını kırmamış ve yeniden gruba katılmıştır. Hamzik ile Thunder İn The Sky albümünü yeniden şekillendiren Manowar şu anda turnelere ve konserlere Donnie Hamzik ile çıkmaktadır. 2011 yılında Scott Columbus'un hayatını kaybetmesi ile birlikte grubun kalıcı bateristi olmuştur.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]