Dong Keun Park

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Park Dong-keun, tekvandoda dokuzuncu dereceden siyah kuşağı olan ve 200'den fazla şampiyonaya katılarak hepsini kazanmış ve Büyük Üstad unvanını almıştır. Yarışmalardan namağlup olarak emekli olduktan sonra hemen Kore Amatör Sporlar Derneği Şöhret Sarayı'nda göreve getirildi. Daha sonra Tayland'a gitti, kralın isteğiyle kraliyet ailesine ait treni tahsis etti ve Amerikalı askerî personel görevlendirdi.[1]

1970'te Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti ve bugün de ikamet ettiği New Jersey'de DK Park Tae Kwon Do Okulu açtı. Birleşik Devletler Olimpik takımında 1988'de ve 1992'de olmak üzere iki defa Tekvando antrenörlüğü yaptı. 1994'te Rusya'nın Petersburg şehrindeki İyiniyet Oyunları'nda baş antrenördü.

1997'de Tekvando'da Yılın Adamı unvanını aldı. 1998'de Tekvando Şöhret Sarayı'nda göreve başladı ve 1999'da da sürdürdü. Tekvando Şöhret Sarayı, tüm zamanların en güçlü Koreli şampiyonu olduğunu ifade ediyordu.

2005'te Park, Yaşayan Efsaneler Şöhret Sarayı'nda göreve getirildi.

İlk kitabını yardımcı yazar Usta Allan Schein ile birlikte "Tekvando'nun Esasları, Teknikleri ve Şekilleri: Kore'nin Boyun Eğmeyen Sanatı" adıyla kasım ayında piyasaya çıkardı.

1 Eylül 1971'den beri New Jersey'deki okulunda tekvandoyu öğretiyor.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Grand Master". Erişim tarihi: 1 Haziran 2021.