Doctor Who (2. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Doctor Who (seri 2) sayfasından yönlendirildi)
Doctor Who
2. sezon
DVD kutusunun kapağı
Başrol
ÜlkeBirleşik Krallık
Bölüm sayısı13 (+1 ek bölüm)
Yayın
KanalBBC One
Orijinal yayın tarihi15 Nisan 2006 (2006-04-15)-8 Temmuz 2006 (2006-07-08)
Ev sineması yayını
DVD yayını
1. Bölge16 Ocak 2007 (2007-01-16)
2. Bölge20 Kasım 2006 (2006-11-20)
4. Bölge7 Aralık 2006 (2006-12-07)
Blu-ray yayını
A Bölgesi5 Kasım 2013 (2013-11-05)
B Bölgesi4 Kasım 2013 (2013-11-04) (2. bölge)
4 Aralık 2013 (4. bölge)
Sezon kronolojisi
← Önceki
1. sezon
Sonraki →
3. sezon
Doctor Who bölümleri

İngiliz Bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun modern serisinin ikinci sezonu. 25 Ocak 2005 tarihinde "The Christmas Invasion" adlı Noel özel bölümüyle başlamıştır. Noel özel bölümünden sonra 15 Nisan 2006 tarihinde "New Earth" bölümünden itibaren düzenli olarak haftada birer kez on üç bölüm yayınlanmıştır. Ayrıca bir Children in Need özel ve bir interaktif bölüm yayınlanmıştır. Bunun yanı sıra TARDISODE adı verilen 13 tane her bölümden önce bir önbölüm yayınlanmıştır.

Sezonun baş rolleri uzay ve zamanda TARDIS'le yolculuk yapan bir Zaman Lordu olan Doktor'un onuncu yüzünü oynayan David Tennant ve Doktor'un yol arkadaşı Rose Tyler rolüyle Billie Piper olmuştur. Doktor ile beraber Rose'un dışında Rose'un erkek arkadaşı Mickey Smith (Noel Clarke) ve Rose'un annesi Jackie (Camille Coduri) yolculuk yapmıştır. Sezonun bölümleri hep karşılarına çıkan "Torchwood" kelimesiyle ilgili gevşek bir hikâyeye bağlanmıştır. Ayrıca bu sezon ilk kez Doctor Who dizisine özel Noel bölümü yayınlanmıştır.

Ekip[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

İkinci sezon David Tennant'ın Doktor rolünü oynadığı ilk sezondur.[1][2][3][4] "The Parting of the Ways" bölümünün son sahnesinden sonra 18 Kasım 2005 tarihinde Children in Need özel bölümünde görünmüştür.

Billie Piper, Doktor'un yol arkadaşı Rose Tyler rolünde oynama devam etmiştir ve Rose rolünde düzenli olarak oynadığı ikinci ve son sezondur.[5] Noel Clarke'ın oynadığı Mickey Smith birkaç bölümde görünmüştür.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Camille Coduri, yinelenen karakterlerden olan Jackie Tyler rolünü oynamaya devam etmiştir. Shaun Dingwall birkaç bölümde Pete Tyler ve Penelope Wilton, Harriet Jones rolüyle geri dönmüştür.

Elisabeth Sladen, daha önce klasik seride Üçüncü ve Dördüncü Doktor'un yol arkadaşı olarak görünen Sarah Jane Smith rolüyle "School Reunion" bölümünde geri dönmüştür.[6][7] Aynı bölümde John Leeson K-9'u seslendirmiştir.[8]

Sezon boyunca Adam Garcia, Daniel Evans, Zoë Wanamaker, Anna Hope, Pauline Collins, Anthony Head, Sophia Myles, Roger Lloyd-Pack, Andrew Hayden-Smith, Don Warrington, Maureen Lipman, Danny Webb, Shaun Parkes, Claire Rushbrook, Will Thorp, Marc Warren, Peter Kay, Shirley Henderson, Simon Greenall, Moya Brady, Kathryn Drysdale, Nina Sosanya, Tracy-Ann Oberman, Raji James, Barbara Windsor, Derek Acorah, Alistair Appleton, Trisha Goddard gibi oyuncular konuk oyuncu olarak yer almıştır.[9][10] Ayrıca sonraki sezon Martha Jones rolünü oynayacak olan Freema Agyeman da konuk oyuncu olmuştur.[11][12][13]

Bölüm listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezonun birinci bölümü "New Earth", Doctor Who dizisinin modern serisi başladığından beri konusu Dünya'da geçen ilk bölümdür. Konusu en son Dünya'da geçen bölüm klasik serinin 25. sezonundaki The Greatest Show in the Galaxy olmuştur. 1. sezondaki her bölümün konusu Dünya dışında geçmiştir.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduBK seyircisi
(milyon)
Özel bölüm (2005)
167-"The Christmas Invasion"James HawesRussell T Davies25 Aralık 2005 (2005-12-25)2X9,884
Rose ve yeni rejenerasyon geçiren Doktor, Rose'un evine geri döner. Rose, Rose'un annesi Jackie (Camille Coduri) ve eski erkek arkadaşı Mickey Smith (Noel Clarke) fenelaşan Doktor'u dinlenmesi için içeri taşırlar. Rose ve Mickey alışverişteyken Noel Baba robotlarının saldırısına uğrar. Doktor rejenerasyon enerjisinin robotları getirdiğini düşünür. Başbakan Harriet Jones (Penelope Wilton), Sycorax lideri tarafından Dünya'nın nüfusunun yarısını köle olarak vermesi için tehdit edilir. Harriet, onlarla anlaşmaya çalışır ve Sycorax gemisine ışınlanır. Rose, Mickey ve Jackie, Doktor'u TARDIS'e taşır. Ama TARDIS Sycorax tarafından tespit edilir ve Rose, Mickey, Doktor da TARDIS'in içindeyken Sycorax gemisine ışınlanır. Doktor tamamen iyileştikten sonra Sycorax liderine meydan okur ve kılıç dövüşü yaparlar. Doktor düelloyu kazanır. Düellonun sonunda Sycorax gemisi gezegeni terk eder. Ama Torchwood, Harriet Jones'un emriyle gemiyi imha eder. Doktor, başbakana çok kızar.
Bölümler
1681"New Earth"James HawesRussell T Davies15 Nisan 2006 (2006-04-15)2.18,685
Doktor ve Rose Güneş'in Dünya'yı yakmasından sonra insanların yaşadığı New New York'a gider. Şehirdeki hastaneye varırlar. Hastanede tekrar düşmanları Cassandra (Zoë Wanamaker) ile karşılaşırlar. Cassandra Doktor'dan habersiz Rose'un bedenini ele geçirir. Doktor, Rose'un davranışlarından şüphelenir. Hastanede yapay olarak yetiştirilen ve rahibeler tarafından hastalıklardan enfekte edilmiş yüzlerce insan bulurlar. Rose, Doktor'u oyalayarak tedavi gören birkaç insanı serbest bırakır. Sonra diğer insanlar da serbest kalır ve zombi gibi saldırmaya başlarlar. Doktor dezenfektan duşundan gelen çözeltiyi kullanarak saldıran insanları geri püskürtür. Doktor, Cassandra'nın Rose'un içinden çıkmasını emreder ve Cassandra Rose'un bedeninden çıkıp hizmetçisi Chip'in (Sean Gallagher) bedenine girer. Ancak Chip ölmeye başladığı için Cassandra'da dayanamaz ve ölümü kabul eder.
1692"Tooth and Claw"Euros LynRussell T Davies22 Nisan 2006 (2006-04-22)2.29,283
Kraliçe Victoria (Pauline Collins), Doktor ve Rose'u 1879 yılına İskoçya'daki Torchwood arazisine çağırır. Bir keşiş grubu Kraliçe Victoria'ya bulaştırması umuduyla bir kurt adam getirir ve Doktor, Rose ve Kraliçe arazide esir kalır. Doktor tuzağı fark eder kendilerini kurt adamdan korumaya çalışır. Kurt adam için büyük bir tuzak olan teleskop bulurlar. Kurt adamın, Victoria'nın Koh-i-Nur elmasının teleskop üzerinde tam ay ışığına getirildiği yere çekilmesiyle insan formuna getirilebilmektedir. Bunu uygulayıp kraliçeyi kurtarırlar. Buna rağmen Kraliçe Victoria, Doktor ve Rose'a ödüllerini takdim ettikten sonra davranışlarını dünya dışı bularak onları sürgün eder. Uzaylı saldırılarından Britanya'yı kurtarmak için Torchwood Enstitüsünü kurar.
1703"School Reunion"James HawesToby Whithouse29 Nisan 2006 (2006-04-29)2.38,385
Mickey'nin bir okuldan şüphelenmesi üzerine Doktor öğretmen kılığına girerek okulu gizlice araştırmaya başlar. Rose, kantin görevlisi kılığına girer ve kafeteryanın patates kızartmasının mutfak personellerini olumsuz etkilediğini fark eder. Doktor, patates kızartmalarının çocukların pratik zekasının aşırı artırdığını öğrenir. Okul müdürü Bay Finch'in (Anthony Head) bu başarısının medyanın ilgisini uyandırdığını söyleyen araştırmacı gazeteci ve Doktor'un eski yol arkadaşı Sarah Jane Smith (Elisabeth Sladen) okulu araştırmaya gider ve o gece TARDIS'i görür. Robot köpeği K-9 ile Doktor, Rose ve Mickey'ye katılır. Birlikte öğretmenlerin aslında Krillitane olduğunu öğrenirler. Patates kızartmalarında da Krillitane yağının olduğunu ve bu yağ ile çocukları her şeyin kuramı olan "Skasis Paradigması"nı çözebilecek kadar zeki yapmakta olduklarını öğrenirler. Böyle yaparak uzay ve zamana kontrol etmek istemektedirler. Krillitaneler Doktor'a kendilerine katılmasını teklif eder, ama Doktor bunu reddeder. Çocukları okuldan çıkarırlar. O sırada K-9 yağ kaplarını patlatıp Krillitaneleri, kendisi ve okulla beraber havaya uçurur. Sarah Jane, Doktor'un uzay ve zamanda yolculuk yapma teklifini reddeder ve kendisinin yerine Mickey'yi önerir. Doktor, Sarah'ya yeni model K-9 verir.
1714"The Girl in the Fireplace"Euros LynSteven Moffat6 Mayıs 2006 (2006-05-06)2.47,984
Doktor, Rose ve Mickey kendilerini "Reinette" (Sophia Myles) adıyla bilinen Madam de Pompadour'un hayatının birkaç "zaman penceresi"yle bağlantılı terk edilmiş bir uzay gemisinde bulur. Doktor, Reinette yedi yaşındayken 18. yüzyıldan kalma bir şömine ile onun odasına girer ve onu yatağının altında saklanan saat mekanizmalı adamdan kurtarır. Gemiye dönen Doktor ve Doktor'un yol arkadaşları gemide Reinette'in hayatının daha çok zaman penceresinin olduğunu keşfederler. Saat mekanizmalı adamların sinsice kızı takip etmeye devam ettiklerini görür, ama "tamamlanmadığı" için henüz saldırmazlar. Doktor gemideki insanların öldüğünü ve droidlerin bu insanların organlarını kullandığını öğrenir. Ama tam işlevsel olmaları için Reinette'in "tamamlanmış" beynine ihtiyaç duymaktadırlar. Bunun için de beynin geminin yaşı olan 37 olması gerekmektedir. Bunu öğrenen Doktor, gemiye dönen yolu kapatmak zorunda kalarak Madam de Pompadour'un 37. yıl dönümüne gider ve onu droidlerden kurtarır.
172a5"Rise of the Cybermen"Graeme HarperTom MacRae13 Mayıs 2006 (2006-05-13)2.59,286
TARDIS'te bir sorun çıkar. Doktor, Rose ve Mickey paralel evrene düşer. Londra insanlarının çoğu kullanıcının beynine doğrudan bilgi besleyen kulaklıklardan takmaktadır. Rose'un babası Pete (Shaun Dingwall) hayattadır. Kulaklığı, insanları "güncelleyerek" siberlere dönüştürmeye çalışan John Lumic (Roger Lloyd-Pack) tasarlamıştır. Bunu yapmaya izni olmadığı hâlde çok sayıda evsiz insanı dönüştürmüştür. Mickey, yanlışlıkla paralel evrendeki Ricky ile karışır ve kulaklıkların tehlikesinin farkında olan "Vaizler" adında bir çetenin üyesi olan Jake Simmonds (Andrew Hayden-Smith) onu alır. Doktor ve Rose garson kılığına girerek paralel evrendeki Jackie'nin doğum günü partisine katılır. Parti sırasında siberler saldırmaya başlar. Doktor ve Rose, Pete ile beraber kaçarlar. Mickey ve Vaizler ile karşılaşırlar. Ama siberler etraflarını çevirir.
172b6"The Age of Steel"Graeme HarperTom MacRae20 Mayıs 2006 (2006-05-20)2.69,086
Grup, siberlerden kaçar ve Battersea Power Station'a gider. Lumic, Londra'daki tüm insanların dönüştürülmesi için siberlere emir verir. Yolda Ricky siberler tarafından öldürülür. Grup, zeplindeki kulaklık vericisini yok etmek için üçe ayrılır. Mickey ve Jake zepline biner. Rose ve Pete dönüşüm için giden insanlarla beraber duygularını belli etmeden yürürler. Doktor ve Bayan Moore soğutma tünellerine gider. Bayan Moore öldürülür. Doktor, Rose ve Pete, siberler tarafından yakalanıp Siber Kontrolcü'ye dönüştürülen Lumic'e götürülür. Mickey ve Jake vericiyi devre dışı bırakıp kalan insanları özgür bırakır. Doktor Lumic'i kandırarak, olanları zeplinden gözetleyen Mickey'ye duyabileceği şekilde durdurucu kodu verir ve kodu Rose'un cep telefonuna yollar. Doktor, telefonu bilgisayar sistemine fişleyerek sinyali değiştirir ve siberlerin içindeki insanları özgür bırakır. Grupça orayı terk ederlerken Lumic ölür. Mickey, Rose'un zaten Doktor'la beraber olduğunu bildiğinden Jake ile beraber paralel evrende kalıp olanları düzeltmeye yardım etmeye karar verir. Doktor ve Rose oradan ayrılır.
1737"The Idiot's Lantern"Euros LynMark Gatiss27 Mayıs 2006 (2006-05-27)2.76,884
Doktor ve Rose 1953 yılına Kraliçe II. Elizabeth'in taç giyme töreninden bir gün öncesine Londra'daki Muswell Hill'e iner. Doktor, genç Tommy Connolly (Rory Jennings) ile arkadaş olur. Tommy'nin büyükannesi gizlidir. Çünkü hiçbir yüz hattı ve beyin aktivitesi yoktur. Taç giyme törenini izlemek için Bay Magpie (Ron Cook) tarafından ucuza satılan ve yeni çıkan televizyondan almışlardır. Rose, mağazayı araştırır ve Bay Magpie'nin "Kablo" (Maureen Lipman) olarak bilinen bir varlığın etkisi altında olduğunu görür. Kablo, bedenini yeniden oluşturmak için bu mağazadan alınan televizyonlarda görünerek televizyona bakan kişilerin beyinlerinin elektriksel faaliyetleriyle beslenip yüzlerini almaktadır. Rose'un da yüzünü alır. Bunu öğrenen Doktor öfkelenir ve yaptığı bir cihazla Kablo'nun planını bozar. Her şey düzelir ve tüm Londra, güvenle taç giyme törenini izler.
174a8"The Impossible Planet"James StrongMatt Jones3 Haziran 2006 (2006-06-03)2.86,3285
Doktor ve Rose, bir kara delik yörüngesinde inanılmaz şekilde bulunan üsse gider. Kaptan Zachary Cross Flane (Shaun Parkes) önderliğindeki üs mürettebatı gezegenin altına inmektedir. Ood olarak bilinen bir uzaylı ırkı onlara hizmet etmektedir. Bir deprem gezegeni vurur ve üssün TARDIS'in de olduğu bazı bölümleri gezegenin merkezine düşer. Mürettebat tarafından gezegenin merkezine yapılan sondaj çalışmasında matkap merkeze yaklaştıkça Ood'lar "Canavar"ın uyandığını haber vermeye başlar. Canavar, Arkeolog Toby Zed'i (Will Thorp) ve sonra Ood'lara kontrol etmeye başlar. Sondaj biter ve Doktor, Ida Scott (Claire Rushbrook) ile gezegenin derinliğine iner. Yerde çevirisi yapılamayan işaretlerin olduğu bir kapakla karşılaşırlar. Doktor, kapağın bir kapı olduğunu düşünmektedir. Kapak açılmaya başlarken ele geçirilen Toby, Rose'a gezegenin kara deliğe düşmeye başladığını ve Canavar'ın (Gabriel Woolf) serbest kaldığını söyler.
174b9"The Satan Pit"James StrongMatt Jones10 Haziran 2006 (2006-06-10)2.96,0886
Rose, öldürücü Ood'la savaşırken, Doctor, herkesin meydan okumaya inanmaya başlayan çekirdeği bulur, Şeytan Çağırmaları. Gezegen kara deliğe düşme tehlikesindedir, Doktor nihai kurban olmak zorundadır.
17510"Love & Monsters"Dan ZeffRussell T Davies17 Haziran 2006 (2006-06-17)2.106,776
Elton Pope, LINDA adında bir grubun parçasıdır, etkin uzaylı aktivitesi aramaktadır. Ama onların sayısı arasında biraz bir uzaylı olduğunu biliyorlar...
17611"Fear Her"Euros LynMatthew Graham24 Haziran 2006 (2006-06-24)2.117,183
Doktor ve Rose, Olimpiyatları görmek için 2012'ye Londra'ya seyahat ederler - sadece çok gözlü uzaylılardan önce gizemlice ortadan kaybolan çocukları bulurlar. Cevabı Chloe adındaki kızla yalanıdır ve garip çizimleri - ama kayıpların arkasında daha uğursuz bir şey var mı?
177a12"Army of Ghosts"Graeme HarperRussell T Davies1 Temmuz 2006 (2006-07-01)2.128,286
Hayaletler dünya çapında ortaya çıkar. Ve Torchwood gizemi ortaya çıkar.
177b13"Doomsday"Graeme HarperRussell T Davies8 Temmuz 2006 (2006-07-08)2.138,289
Hayaletler Siberadamlardır, ve Dalekler geri döner. Doktor ikiz tehdidi yok edebilecek mi? Ve ne pahasına?

Ek bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

İki mini bölüm de kaydedildi: "Doctor Who: Children in Need" 2005'te Yardıma Muhtaç Çocuklar temyizi üzerine üretildi, ve interaktif bölüm "Attack of the Graske", The Christmas Invasion" yayınından sonra dijital televizyon için kaydedildi. 13 TARDISODE her bir bölüme prequel hizmetiyle üretildi. Tüm bölümler, ikinci seri' prodüksiyon dizisi bölümünde filmedildi.

Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduBK seyircisi
(milyon)
"Doctor Who: Children in Need"Euros LynRussell T Davies18 Kasım 2005 (2005-11-18)CIN10,8[14]
Doktor sadece yeniden değişir; fakat Rose bu garip yeni Doktor'a güvenebilecek mi?
"Attack of the Graske"Ashley WayGareth Roberts25 Aralık 2005 (2005-12-25)--
İnsan ırkı tehlike söz konusudur uzaylılar tarafından (Perilerin değiştirdiği çocuk). Sadece Doktor'un yardımcısı (izleyici) onları durdurabilir.
Tardisode'larAshley WayGareth Roberts1 Nisan 2006 (2006-04-01) - 1 Temmuz 2006 (2006-07-01)
(çevrimiçi/cep telefonu)
--
2. sezonun tüm bölümleriyle ilgili önbölüm serisi.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

İkinci seri, "Torchwood" kelimesi etrafında gevşek bir hikâyeyle kuşatılmıştır, 2005'te "Kötü Kurt" bölümünde ilk olarak görülmüştür. Torchwood mitolojisi serinin arasında inşa edilmiştir; "The Christmas Invasion" bölümünde uzaylı teknolojisine sahip gizli bir örgüt olduğu anlaşılmaktadır, ve kurulması "Tooth and Claw" bölümünde gösterilmiştir. Çağdaş Torchwood sonunda "Army of Ghosts"/"Doomsday" bölümlerinde Doktor ve Rose'un ziyaretiyledir, bu noktada Londra'nın Kanarya Rıhtımı'nda olduğunu belli etmiştir ve kazara Siberadamlar'ın işgalini sağlar ve, ardından, Daleklerin. Doktor ve Rose zorla bu olaylardan ayrılmışlardır, Rose'un tuzak içinde paralel evren yolundadır.

Doktor ve Rose dolaylı olarak ayrılma sorumluluğundadır; "Tooth and Claw" ın korkunç kraliçesi Kraliçe Victoria ve Torchwood kurulumu olaylarının keyfindelerdir. Bir yüzyıl boyunca daha, enstitünün aptalca maceraları Doktor ve Rose'un yardımcılığı pahasına çözümlenir. "O ne zaman olur da kasıtlıdır [Doktor ve Rose'un kibriyle]", diyen baş yazar Russel T Davies, "ve bedelini ödediler. "Tooth and Claw" da onlar çok şey kurdular - Torchwood gibi - ki sonunda onlar ayrıldı. Bu kendi türünde bir yanlıştı."[15] İlk serinin açılış bölümü'nün başarısı sonrası, BBC, "Doctor Who"nun 30 Mart 2005'te bir ikinci seri ve Noel özel bölümüyle yeniden hizmete girdiğini duyurdu.[16] 22 Temmuz 2005'te başlayan Noel özel bölümü için kayıt[17] 1 Ağustos'ta başlayan kendi serisinde yapılmasıyla[18] ve 11 Nisan 2006'daki sonucuyla.[19]

Şov için yeni yazarlar Toby Whithouse , Channel 4'ün drama serisi No Angels ın yaratıcısı Tom MacRae, Sky One’ın yaratıcısı Mile High, Matt Jones, hem de bir prolifik dramaturg ve yapımcı o ve Matthew Graham, BBC bilimkurgu serisi Life on Mars ortak yaratıcısı katıldı. Eski yazarlar Mark Gatiss, Steven Moffat ve Russell T Davies tümü seriye katkıda bulundu, Davies'ın devam etmesiyle baş yazar ve yapımcı olarak bulunmaktadır. Phil Collinson, Julie Gardner'ın yapımclılığında tüm bölümleri yaptı. Seri, James Hawes, Euros Lyn, James Strong, Dan Zeff ve Graeme Harper tarafından yönetildi, programın orijinal seyirinde bölümleri yönetildi. Prodüksiyon blokları şöyle aşağıdaki gibi düzenlenmiştir:

Blok Bölümler Yönetmen Yazar Kod
1 "The Christmas Invasion"
"School Reunion"
"New Earth"
James Hawes Russell T Davies
Toby Whithouse
Russell T Davies
2.X
2.3
2.1
2 "Tooth and Claw"
"The Girl in the Fireplace"
Euros Lyn Russell T Davies
Steven Moffat
2.2
2.4
3 "Rise of the Cybermen"
"The Age of Steel"
"Army of Ghosts"
"Doomsday"
Graeme Harper Tom MacRae
Russell T Davies
2.5
2.6
2.12
2.13
"Doctor Who: Children in Need"
"Attack of the Graske"
Euros Lyn
Ashley Way
Russell T Davies
Gareth Roberts
CIN
-
4 "The Idiot's Lantern"
"Fear Her"
Euros Lyn Mark Gatiss
Matthew Graham
2.7
2.11
5 "Love & Monsters" Dan Zeff Russell T Davies 2.10
6 "The Impossible Planet"
"The Satan Pit"
James Strong Matt Jones 2.8
2.9

Bir Children in Need special ve "Attack of the Graske" olarak adlandırılmış interaktif bölüm, serinin yanında üretilmiştir.

13 TARDISODE bir seri olarak üretildi. Bu mini bölümler (yaklaşık 60 saniyelik) her bir gelecek bölüme prequel olarak hizmet verdi, ve "Doctor Who" resmi sitesinde görüntülenebilir ve cep telefonlarına indirmek için mevcuttur. TARDISODEler 31 Ocak'tan aralıklı olarak kaydedilmektedir.[20] 8 Nisan 2006'da.[21]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Entertainment | Actor David Tennant conquers TV". BBC News. 16 Nisan 2005. 29 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2014. 
  2. ^ "Press Office - David Tennant is tenth Doctor Who". BBC. 16 Nisan 2005. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2014. 
  3. ^ "David Tennant Is The New Doctor Who!". Doctor Who News. 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2014. 
  4. ^ "BBC NEWS - Entertainment - Tennant to take over the Tardis". 23 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2015. 
  5. ^ "Entertainment | Billie Piper to leave Doctor Who". BBC News. 15 Haziran 2006. 8 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2014. 
  6. ^ Dermody, Nick (30 Mart 2006). "UK | Wales | Third series for Dr Who and Rose". BBC News. 8 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2014. 
  7. ^ "Entertainment | Past Dr Who companion to return". BBC News. 25 Temmuz 2005. 12 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2014. 
  8. ^ "Entertainment | Sidekick K9 returns to Doctor Who". BBC News. 24 Ağustos 2005. 14 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2014. 
  9. ^ "BBC NEWS - Entertainment - Comic Peter Kay joins Doctor Who". 18 Haziran 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2015. 
  10. ^ "BBC NEWS - Entertainment - 'Trigger' lands Doctor Who role". 20 Aralık 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2015. 
  11. ^ "Press Office - Freema Agyeman is new companion to Doctor Who". BBC. 10 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2014. 
  12. ^ "Review: Doctor Who S3.1". Den of Geek. 26 Nisan 2007. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2014. 
  13. ^ "Oh No They Didn't! - Doctor Who: Freema Agyeman is New Companion Martha Jones". Ohnotheydidnt.livejournal.com. 5 Temmuz 2006. 19 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2014. 
  14. ^ "Children in Need", Doctor Who Dergisi: Seri İki Yardımcısı (14 - Özel Basım), s. 11, 9 Kasım 2006 
  15. ^ "Mister Blue Sky: Russell T Davies Röprotajı", Doctor Who Dergisi (374), s. 22, 11 Kasım 2006 
  16. ^ "İkinci sezon geliyor!". 30 Mart 2005. 4 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2008. 
  17. ^ "The Christmas Invasion", Doctor Who Dergisi: Seri İki yardımcısı (14 - Özel Baskı), s. 13, 9 Kasım 2006 
  18. ^ "New Earth", Doctor Who Dergisi: Seri İki Yardımcısı, 14 - Özel Baskı, s. 25, 9 Kasım 2006 
  19. ^ "The Impossible Planet/The Satan Pit", Doctor Who Dergisi: Seri İki Yardımcısı, 14 - Özel Baskı, s. 71, 9 Kasım 2006 
  20. ^ "New Earth: TARDISODE", Doctor Who Dergisi: Seri İki Yardımcısı, 14 - Özel Baskı, s. 22, 9 Kasım 2006 
  21. ^ "Army of Ghosts/Doomsday: TARDISODE", Doctor Who Dergisi: Seri İki Yardımcısı, 14 - Özel Baskı, s. 101, 9 Kasım 2006 
Kaynak hatası: <references> üzerinde tanımlanan "AllRatings" adındaki <ref> etiketi önceki metinde kullanılmıyor. (Bkz: Kaynak gösterme)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]