Dipper Pines

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dipper Pines (Deepstick)
Esrarengiz Kasaba karakteri
İlk görünüm"Turist Kapanı" (2012)
Son görünüm"Tuhaflıklar Kıyameti Kısım 3: Kasabayı Kurtarmak" (2016)
SeslendirenAmerika Birleşik Devletleri Jason Ritter
Türkiye Ali Hekimoğlu (Sezon 1)
Sercan Gidişoğlu (Sezon 2)
Bilgileri
CinsiyetErkek
MeslekYarı zamanlı Gizemli Kulübe çalışanı
AileMabel Pines (ikiz kardeş)
AkrabalarıStanford Pines (büyük amca)
Stan Pines (büyük amca)
Sherman Pines (büyük baba)
Filbrick Pines (babasının dedesi)
Ma Pines (büyükanne)

Dipper Pines, Disney Channel'dan, Esrarengiz Kasaba'da ana karakterdir. Dipper 12 yaşındadır. Dipper'ı Alex Hirsch tasarlamış ve uyarlamıştır.[1] Dipper ve ikiz kız kardeşi Mabel yaz tatili için Oregon'da bulunan Esrarengiz Kasaba'ya (Gravity Falls) gönderilir. Serinin ilk bölümünde bulduğu eski günlük ile gizemleri keşfetmeye başlar. Zombi, mumya, cüce, hayalet, göl canavarı gibi gerçekte var olması mümkün olmayan varlıklarla savaşır. Bu sırada ilk iki günlüğü ve yazarını bulmaya çalışır.

Gizemli günlükler[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk bölümde amcası Stan, Dipper'dan Gizemli Kulübe'nin yolunu gösterecek tabelaları yol kenarlarına koymasını ister. İzlendiğini hissettiğini söyleyen Dipper istemeyerek de olsa tabelaları asmaya ormana gider. Tabelaları ağaçlara çakarken bir tane ağaçtan metal sesi gelir. El yordamıyla ağaçtaki kapağı bulur ve açar. İçinde bir şey olduğunu fark eder ve çıkarır. Böylece 3 numaralı olan "gizem günlüğü"nü bulur. (1 numaralı günlük Stan'de; 2 numaralı günlükse Gideon'dadır.) Zombilerin ortaya çıkıp Kulübeyi talan ettiği bölümün sonunda günlüğü amcasına gösterir. Amcası tuhaf şeyler olduğunu bildiğini ama yok diye yalan söylediğini ve nedenini onları korumak için olduğunu söyler. Amcası Stan günlüğü bilmiyormuş gibi davranır ve okumak istediğini söyler. Ve Dipper'dan günlüğü sadece zor zamanlarda kullanması için söz vermesini ister. Stan de bir daha bir şey saklamamak üzere söz verir. Ama ikisi de sözünde durmazlar. Stan kardeşini kurtarmak için gizli işlere; Dipper ise günlüğün yazarını bulmak için maceralara atılmaya devam eder.

Kasabada ilişkileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Soos adında bir Gizemli Kulübe çalışanı ile ilk bölümde arkadaş olmuşlardır. O da onlar bu günlüğü bulduktan sonra onlara inanmıştır. Ve o Wendy Corduroy'a aşıktır. Wendy 15 yaşındadır ve Dipper 12 yaşındadır. Ama o umudunu kesmez. Stan'in nefret ettiği ve ölümüne düşman olduğu Gideon'dan o ve Mabel da nefret ederler. Pasifica Northwest'e ilk önce düşmandır. 2. sezon 10. bölümde Pasifica ile araları düzelmeye başlar.

İsminin gelişi ve anlamları[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipper, İngilizce'de kepçe anlamındadır ve Dipper'ın ismi doğum lekesinden gelmektedir. Alnında Büyük Ayı takım yıldızına benzeyen bir doğum lekesi vardır. Büyük Ayı ise İngilizce'de Big Dipper demektir.

Aslında Dipper kendi adının "Tyrone" olmasını istemiştir.

Kendi gerçek adı ise "Mason" dur. Dipper sadece bir takma isimdir.

Dipper'ın şapkaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipper, Esrarengiz Kasaba'ya geldiğinde eski kahverengi ve yıldızlı bir şapka takmaktaydı. İlk bölümdeki ergen-cüce olaylarından sonra bu şapkası cüceler tarafından yenmiştir. Macera dönüşü Harika Amca Stan, onlarla dalga geçtiğinde ikizlerin üzgün olduğunu görmüş ve onlara, kulübedeki satılık ürünlerden birer hediye almalarını söylemiştir. Dipper de Çam Ağaçlı bir şapka; Mabel ise "kancalı tabanca" almıştır. Şapkasının üstündeki çam ağacının kaderini belirlediğini çok sonra öğrenecektir.

Esrarengiz Kasaba'da rolü[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipper Pines, Piedmont Kalirforniya doğumlu meraklı, zeki ve tatlı bir erkek çocuktur. O, ikiz kardeşi Mabel, bütün yazı Stan amcasıyla geçirmek için Oregon eyaletindeki Esrarengiz Kasaba'ya gitmiştir. Onu "zeki, tatlı, nazik, akıllı, bilge, geleneksel ve mantıklı" olarak tanıtıp, "mavi çam ağacı olan beyaz-mavi bir şapka takan, yanında kısa şort, siyahımsı lacivert yelek ve kırmızı tişört giyen, siyah ayakkabı beyaz-kırmızı çorap giyen, kahverengi saçlı - 12 yaşında, yaşına göre orta boylu bir erkek çocuk." olarak tasvir edilebilir. Ve Dipper, ilk zamanlardan beri 15 yaşındaki Wendy'ye aşıktır. (Yaptığı bir hata yüzünden onunla takılan ergenle Wendy sevgili olmuştur.) Dipper, insanları korumayı çok sever ve Mabel'ı, ona kötü davranan, onu herkesin önünde aşağılayan Pasifica'ya karşı korur. Ve doğum lekesini gizlemek için saçları ile alnını örter.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Zalben, Alex (15 Haziran 2012). "Interview: Alex Hirsch Returns To His Weird, Monster-Filled Childhood In Disney's 'Gravity Falls'" (İngilizce). MTV Geek. 28 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]