Dişi Kovboylar da Hüzünlenir

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dişi Kovboylar da Hüzünlenir
Even Cowgirls Get the Blues
Film Afişi
YönetmenGus Van Sant
YapımcıLaurie Parker
SenaristKitap
Tom Robbins
Senaryo
Gus Van Sant
OyuncularUma Thurman
Keanu Reeves
Lorraine Bracco
Pat Morita
Rain Phoenix
John Hurt
Müzikk.d. lang
Ben Mink
Görüntü yönetmeniJohn J. Campbell
Eric Alan Edwards
KurguCurtiss Clayton
StüdyoFine Line Features
CinsiSinema filmi
TürüKomedi, Dram
RenkRenkli
Yapım yılı1993, ABD
Çıkış tarih(ler)i20 Mayıs 1994 (ABD)
21 Ekim 1994 (Türkiye)
Süre95 dk
Dilİngilizce
Bütçe8.000.000 $

Dişi Kovboylar da Hüzünlenir, (İngilizce oirijinal adı:Even Cowgirls Get the Blues) 1976 tarihli aynı isimli Tom Robbins romanının sinema uyarlamasıdır. 1993 tarihli bu Gus Van Sant filminin başrolünde Uma Thurman oynamaktadır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Sissy Hankshaw (Thurman) normalden çok uzun olan başparmaklarına sahiptir. Hankshaw bu özelliğiyle otostop yapmaktadır. Tüm ülkeyi böyle dolaşırken model olmaya karar verir. Kendini "Kontes" (Hurt) olarak tanıtan bir transeksüel için çalışır. Kontes onu bir reklam filmi için Kaliforniya'ya gönderir. Sissy orada bir kadın kovboy Bonanza Jellybean (Phoenix) ve Japonların toplandığı kamplardan kaçan The Chink (Morita) ile tanışır.

Film Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Gus Van Sant film için Benim Güzel Idaho'm'daki yapım ekibinde büyük değişiklikler yapmamıştı. Robbins'in romanından sinemaya aktarılan bu film ne Robbins'in kitabının hayranları, ne de Gus Van Sant hayranlarını memnun etmişti. Film 1993'te Toronto Film Festivali'nde ilk kez gösterilmiş ancak aldığı olumsuz eleştiriler sonucu 1994'te gösterime girmiştir. Film, filmin sonunda da kısa bir süreliğine görünen River Phoenix'e adanmıştı.