Derek Trucks

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Derek Trucks
Trucks, Gibson ES-339'unu çalarken.
Genel bilgiler
Doğum8 Haziran 1979 (44 yaşında)
Jacksonville, Florida, ABD
TarzlarRock, southern rock, blues, blue-eyed soul, world, caz fusion
MesleklerMüzisyen, söz-yazarı, prodüktör
ÇalgılarGitar, sarod, dobro
Etkin yıllar1990–günümüz
Müzik şirketiColumbia, Legacy Recordings
İlişkili hareketlerThe Derek Trucks Band, The Allman Brothers Band, Susan Tedeschi, Scrapomatic
Resmî siteThe Derek Trucks Band.com
Önemli çalgılar

Derek Trucks (d. 8 Haziran 1979), Grammy ödüllü[1] Amerikalı gitarist, söz yazarı ve prodüktör. The Allman Brothers Band'in ve on beş yaşında kurduğu kendi adını taşıyan grubun üyesidir. Wall Street Journal, Trucks'ı "günümüzün en büyüleyici elektrik slide gitaristi" olarak niteledi.[2]

Henüz dokuz yaşındayken bir gitar dahisi olarak müzik piyasasında dikkatleri üzerine çekti[3] ve on iki yaşına geldiğinde müziğin en büyük isimlerinden bazılarıyla çalışmıştı. Buddy Guy ve birçok ünlü müzisyenin desteğini arkasını aldı[4] ve on yıl boyunca The Allman Brothers Band ile birlikte sahneye çıktıktan sonra, 1999'da grubun bir üyesi oldu. Aynı yıl blues şarkıcısı Susan Tedeschi ile tanıştı ve iki yıl sonra evlendiler. The Allman Brothers Band ile ve The Derek Trucks Band ile çalışmalarını sürdürmektedir. Sonraki yıllarda, Trucks ve Tedeschi kendi gruplarını birleştirdiler ve "Soul Stew Revival" adıyla sahne almaya başladılar.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Derek Trucks Band ile[değiştir | kaynağı değiştir]

Allman Brothers Band ile[değiştir | kaynağı değiştir]

Ortak kayıtlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Grammy Nominees". 19 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Six-String Creation: The Derek Trucks Band". National Public Radio. NPR.org. 25 Mart 2006. 1 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2009. 
  3. ^ Skelly, Richard. "Derek Trucks Biography". All Music Review. 19 Kasım 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2008. 
  4. ^ Braiker, Brian (20 Ocak 2009). "Derek Trucks Q&A: Guitar Hero on Jamming With Legends and Covering Dylan". Rolling Stone Magazine. 1 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]