Delaware'deki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

  †  İlçe Merkezi
  ††  Başkent ve İlçe Merkezi

ABD Haritasında Delaware
Wilmington, Delaware'da en büyük şehir
Dover, Delaware başkenti

Delaware'deki şehirler listesi, ABD'nin Delaware eyaletindeki şehirlerin nüfuslarıyla birlikte listesidir. Bu liste 2011 nüfus sayımı tahminine göre olan nüfus verilerini içerir.[1]

Rank Şehir Tipi Nüfus Kontluk Hundred Kuruluş Şehir Olma Tarihi Ad Kökeni
1 Wilmington † Şehir 71,305 New Castle Wilmington Hundred 1638 1739 Spencer Compton,
Earl of Wilmington
2 Dover †† Şehir 36,560 Kent East Dover Hundred 1683 1829
3 Newark Şehir 31,618 New Castle White Clay Hundred 1694 1758
4 MiddleKasaba Kasaba 18,995 New Castle St. George's Hundred 1861 Middle of Bohemia and Appoquinimink Rivers trade route
5 Smyrna Kasaba 10,180 Kent/New Castle Duck Creek Hundred
6 Milford Şehir 9,709 Kent/Sussex Milford Hundred/Cedar Creek Hundred
7 Seaford Şehir 7,036 Sussex Seaford Hundred 1865 Seaford, East Sussex
8 GeorgeKasaba † Kasaba 6,524 Sussex GeorgeKasaba Hundred 1791 1869 Commissioner
George Mitchell
9 Elsmere Kasaba 6,172 New Castle Christiana Hundred c1890 1909
10 New Castle Şehir 5,320 New Castle New Castle Hundred 1651 1875
11 Millsboro Kasaba 3,942 Sussex Dagsboro Hundred
12 Laurel Kasaba 3,769 Sussex Little Creek Hundred Laurel Trees
13 Harrington Şehir 3,619 Kent Mispillion Hundred
14 Camden Kasaba 3,519 Kent North Murderkill Hundred 1982
15 Clayton Kasaba 2,966 Kent/New Castle Duck Creek Hundred
16 Lewes Şehir 2,789 Sussex Lewes & Rehoboth Hundred 1631 1883 Lewes, East Sussex
17 Milton Kasaba 2,621 Sussex Broadkill Hundred
18 Selbyville Kasaba 2,192 Sussex Baltimore Hundred Sampson Selby
19 Bridgeville Kasaba 2,081 Sussex Northwest Fork Hundred
20 Kasabasend Kasaba 2,064 New Castle Appoquinimink Hundred
21 Ocean View Kasaba 1,912 Sussex Baltimore Hundred Views the Ocean
22 Delaware Şehir Şehir 1,706 New Castle Red Lion Hundred 1826 Delaware River
23 Delmar Kasaba 1,630 Sussex Little Creek Hundred Delaware Maryland contraction
24 Cheswold Kasaba 1,401 Kent Kenton Hundred/Little Creek Hundred
25 Rehoboth Beach Şehir 1,349 Sussex Lewes & Rehoboth Hundred Rehoboth (Bible)
26 Wyoming Kasaba 1,334 Kent North Murderkill Hundred
27 Felton Kasaba 1,320 Kent South Murderkill Hundred
28 Blades Kasaba 1,261 Sussex Broad Creek Hundred
29 Bellefonte Kasaba 1,200 New Castle Brandywine Hundred 1915
30 Bethany Beach Kasaba 1,077 Sussex Baltimore Hundred Bethany (Biblical village)
31 Newport Kasaba 1,062 New Castle Christiana Hundred 1985
32 Greenwood Kasaba 990 Sussex Northwest Fork Hundred 1991
33 Frankford Kasaba 862 Sussex Dagsboro Hundred
34 Dagsboro Kasaba 813 Sussex Dagsboro Hundred
35 Frederica Kasaba 785 Kent South Murderkill Hundred
36 Millville Kasaba 553 Sussex Baltimore Hundred
37 South Bethany Kasaba 456 Sussex Baltimore Hundred Bethany (Biblical village)
38 Arden Village 442 New Castle Brandywine Hundred 1965
39 Ellendale Kasaba 386 Sussex Cedar Creek Hundred
40 Fenwick Island Kasaba 384 Sussex Baltimore Hundred Thomas Fenwick
41 Houston Kasaba 379 Kent Milford Hundred
42 Odessa Kasaba 367 New Castle St. George's Hundred
43 Dewey Beach Kasaba 347 Sussex Lewes & Rehoboth Hundred
44 Bowers Kasaba 341 Kent South Murderkill Hundred
45 ArdenKasaba Village 266 New Castle Brandywine Hundred
46 Kenton Kasaba 264 Kent Kenton Hundred
47 Ardencroft Village 232 New Castle Brandywine Hundred
48 Magnolia Kasaba 228 Kent South Murderkill Hundred 1885
49 Little Creek Kasaba 227 Kent Little Creek Hundred
50 Slaughter Beach Kasaba 210 Sussex Cedar Creek Hundred William Slaughter
51 Leipsic Kasaba 185 Kent Little Creek Hundred
52 Woodside Kasaba 184 Kent North Murderkill Hundred
53 Bethel Kasaba 174 Sussex Broad Creek Hundred Bethel
54 Viola Kasaba 160 Kent North Murderkill Hundred
55 Henlopen Acres Kasaba 124 Sussex Lewes & Rehoboth Hundred Thijmen Jacobsz Hinlopen
56 Farmington Kasaba 113 Kent Mispillion Hundred
57 Hartly Kasaba 76 Kent West Dover Hundred

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Table 3. Annual Estimates of the Resident Population for Incorporated Places in Delaware: April 1, 2010 to July 1, 2011