Dean Corll

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dean Corll
Dean Corll (1964)
DoğumDean Arnold Corll
24 Aralık 1939
Fort Wayne, Indiana, ABD
Ölüm8 Ağustos 1973 (33 yaşında)
Pasadena, Teksas, ABD
MilliyetAmerikalı
Diğer ad(lar)ıThe Candy Man
The Pied Piper
Boy1,83 m (6 ft 0 in)

Dean Arnold Corll (d. 24 Aralık 1939; Fort Wayne, Indiana – ö. 8 Ağustos 1973; Pasadena, Teksas) Amerikalı seri katil.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Dean Arnold Corll, 24 Aralık 1939 yılında Fort Wayne, Indiana'da Mary Robinson ve Arnold Edwin Corll çiftinin oğlu olarak dünyaya geldi. 11 yaşında annesinin babası ile boşanması nedeniyle Teksas'a taşındı. Okulda iyi bir öğrenci olarak dikkat çekti. Yaşadığı kalp rahatsızlıkları sonucu beden eğitimi derslerinden muaf tutuldu. Bu dönemde annesi yeniden evlendi ve ikinci eşi birlikte gece gündüz çalışarak küçük bir şekerci dükkânı açtılar.

Dean, 19 yaşındayken ailesiyle Houston, Heights'e taşındı ve burada daha büyük bir dükkân açtılar.

1963 yılında annesinin ikinci evliliği de sona erdi. Ancak bu dönemde açtıkları dükkân artık bir fabrika haline gelmişti. Annesinin ısrarıyla bu şeker fabrikasının başkan yardımcılığına getirildi. Bir süre sonra da başkanlık koltuğuna oturdu.

Özellikle yoksul çocuklara ücretsiz şeker dağıtması nedeniyle basın tarafından Şeker Adam olarak adlandırıldı. Bir süre sonra orduya katıldı. Burada eşcinsel eğilimleri olduğu fark edildi ve 11 ay kaldığı ordudan uzaklaştırıldı.

İşinin başına döndükten sonra yine yoksul çocuklara şeker dağıtan biri olarak gündeme geldi ancak özellikle erkek çocuklara ilgi göstermesi ile dikkat çekti. Yeni imalathanesini bir ilkokulun önüne açtı. Bazı çocukların taciz şikayeti üzerine birkaç defa sorgulandı ancak serbest bırakıldı.

Annesinin üçüncü evliliğini yaptığı 1968 yılında işlerin kötüye gitmesinden dolayı şeker fabrikasını kapattı bir elektrik şirketinde teknisyen olarak çalışmaya başladı. Bu dönem 16 yaşındaki David Owen Brooks adlı bir çocukla tanıştı. David ile beraber aynı evde yaşamaya başladılar. Zamanla Dean hem David ile hem de David'in arkadaşları ile ilişkiye girmeye başladı. Dean ilk cinayetini 1969 yılında 18 yaşındaki Jeffry Konen'i öldürerek işlemişti. David zamanla Dean'in işlediği cinayetlere tanıklık etmeye başlamıştı. Belli bir süre sonra Dean'in işlediği cinayetlere uyuşturucu madde sözü karşılığında yardımcı olmaya başladı.[1]

1970 yılında David, Elmer Wayne'i Dean ile tanıştırdı. Elmer, Dean tarafından beğenildi ve bundan sonra artık cinayetleri üç kişi işlemeye başladılar. Üçlü bu işi Dean öldürülene kadar sürdürmüştür. Dean çevrede kayıp genç haberleri yaşanırken aynı zamanda dul bir kadınla aktif şekilde zaman geçirmiş bu yolla üzerinde oluşabilecek herhangi bir şüpheyi de ortadan kaldırmıştı.

Dean Corll'un seri katil olduğu, Corll öldürüldükten sonra katili Elmer Wayne tarafından ihbar edilmiş ve yapılan araştırmalar sonucu cinayetleri günyüzüne çıkarılmıştır. Bir cinayet gecesi aralarında anlaşmazlıklar çıkmış ve birbirlerine saldırmışlardır. Wayne silahla 3-4 el ateş ederek Dean'i öldürdü.

Faili meçhul olan birçok olay yine bu itirafların ardından açığa kavuşturulmuştur. İncelemeler sonucunda 28 cinayet olduğu saptanıldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2020. 

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]