Dartmouth College

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Dartmouth Kolej sayfasından yönlendirildi)
Dartmouth College
Harita
Web sitesidartmouth.edu

Dartmouth College (/ˈdɑːrtməθ/ DART-məth) Ivy League içerisinde yer alan bir araştırma üniversitesidir. Hanover, New Hampshire, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunur . 1769'da Eleazar Wheelock tarafından kurulan, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en eski dokuzuncu yüksek öğrenim kurumu ve Amerikan Devrimi'nden önce kiralanan dokuz kolonyal kolejden biridir. Başlangıçta genç Yerli Amerikalıları Hristiyan teolojisi ve liberal sanatlar konusunda eğitmek için bir okul olarak kurulmuştur.

Liberal sanat müfredatının ardından üniversite, beşeri bilimler, sosyal bilimler, doğa bilimleri ve mühendislikte 57 ana dal dahil olmak üzere 40 akademik bölümde ve disiplinlerarası programda lisans eğitimi sağlar ve öğrencilerin özel konsantrasyonlar tasarlamalarına veya çift diploma programlarına katılmalarına olanak tanır.[1] Dartmouth beş kurucu okuldan oluşur: orijinal lisans koleji, Geisel Tıp Fakültesi, Thayer Mühendislik Fakültesi, Tuck İşletme Fakültesi ve Guarini Yüksek Lisans ve İleri Araştırmalar Okulu. Üniversitenin ayrıca Dartmouth – Hitchcock Tıp Merkezi, Rockefeller Kamu Politikası Enstitüsü ve Hopkins Sanat Merkezi ile bağlantıları vardır . Yaklaşık 6.600 öğrenci kaydı ile Dartmouth, Ivy League'in en küçük üniversitesidir. Lisans başvuruları % 6,17'lik bir kabul oranıyla oldukça seçicidir.[2]

Dartmouth Koleji'nin Konut Evleri toplulukları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Departments & Programs—Arts & Sciences". Dartmouth College. 15 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2016. 
  2. ^ "Dartmouth Offers Admission to 'Multidimensional' Class of 2025". Dartmouth News. 7 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2021. 

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]