Darksiders

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Darksiders
GeliştiriciVigil Games Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıTHQ
YönetmenDavid L. Adams
Joe Madureira
Keith Arem Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YapımcıVigil Games
TasarımcılarHaydn Dalton (lider tasarımcı)
Joe Madureira (yaratıcı yönetmen)
David Adams (lider yapımcı)
BesteciCris Velasco

Mike Reagan

Scott Morton
SeriDarksiders
MotorPhoenix Engine Bunu Vikiveri'de düzenleyin
PlatformlarMicrosoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Çıkış5 Ocak 2010 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
TürlerHack & slash, aksiyon-macera
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Darksiders, aksiyon-macera, hack & slash türündeki serinin ilk video oyunudur. Serinin ana yaratıcısı olan Vigil Games tarafından geliştirilmiştir. 2010'da Playstation 3, Xbox 360 ve Microsoft Windows için yayınlandı. Video oyununun yenilenmiş bir sürümü Nordic Games tarafından Darksiders: Warmastered Edition adıyla Kasım 22, 2016'da PlayStation 4 ve Xbox One için; Kasım 29'da Microsoft Windows ve Mayıs 23, 2017'de Wii U için piyasaya sürülmüştür. Ayrıca Nintendo Switch sürümü Nisan 2, 2019'da piyasaya sürülmüştür.[1]

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun, insanlığın neredeyse yok olduğu ve meleklerin dünyanın kontrolü için şeytan ordularına karşı bir savaş verdikleri kıyamet sonrası Dünya'da geçer. Bütün bunların ortasında evrende dengeyi sağlamakla görevli Nefilim'lerin son üyesi Mahşerin Dört Atlısı'ndan Savaş vardır.

Orijinal olarak Cennet ile Cehennem'in savaştığı modern bir dünyada geçer. Mahşerin Dört Atlısı'ndan birisi olan Savaş, kendisini dünyada bu muharebenin ortasında bulur. Savaş, muharebede öldürüldükten sonra Konsey tarafından dengeyi yok etmek ve kıyameti başlatmak ile suçlanır. Savaş, tüm bunlara neden olanı bulmak için yemin eder ve araştırması için bu olaylardan sonra bir yüzyılın geçtiği dünyaya geri gönderilir.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Darksiders oyunları aksiyon-macera hack&slash türü bir oynanış sunar. Oyuncu Darksiders'ta üçüncü şahıs perspektifinden kendine özgü oynanış tarzı ve ekipmanı olan Mahşerin Dört Atlısından Savaş'ı kontrol eder. Savaş dövüşmek için Kaosyutucu adında özel bir çift elli kılıç kullanır. Buna ek olarak oyun boyunca oyuncular Tırpan ve altıpatlar gibi çeşitli eşyaları bulup kuşanabilir.

Oyuncuların keşfedebileceği bölgelerden oluşan bir açık dünya bulunur. Hikâyede ilerlemek için çeşitli puzzlelar çözülmesi gerekir. Ölülerin ruhları veya güçlendirmeler gibi şeyler içeren sandıklar etrafta bulunmaktadır. Ruhlar genel olarak çeşitli nesneleri ve geliştirmeleri almayı sağlar. Ana silahlara özgü kombolar ruh karşılığında geliştirilebilir. Her düşmandan ruh kazanabilirsiniz ve harcamadığınız sürece bu ruhlar kaybolmaz. Ana karakterin bir kaos formu bulunur. Yeteri kadar kaos puanı toplandığında kısa süreliğine fazla hasar verip kendiniz hasar almadığınız bir moda geçersiniz. Oyundaki patronları alt etmek için oyuncu onların zayıf noktalarını keşfetmesi gerekir. Oyuncular açık dünyayı baş kahramanların kendi atları yardımıyla keşfedebilir. Savaş'ın atının adı Yıkım'dır. Hikâye boyunca yeni mekanikler açılmaktadır. Bu mekanikler oynanışı çeşitlendirmenin yanı sıra bazı toplanabilir eşyaları toplamak için gereklidir.

Darksiders oyunlarında kayıt alınabilir fakat bu sadece ilerlemenizi kaydeder. Herhangi bir ölüm durumunda otomatik kayıt noktasından başlarsınız.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Craddock, Ryan (Ocak 31, 2019). "Darksiders: Warmastered Edition Launches Physically On Switch In April, Will Retail For $30". Nintendo Life.