Dark Souls II

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Dark Souls 2 sayfasından yönlendirildi)
Dark Souls II
Oyunun ana karakterinin içinde olduğu resmî oyun kapağı[1]
GeliştiriciFromSoftware Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Yayımcılar
YapımcıFrom Software
BesteciMotoi Sakuraba
PlatformlarPlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows
ÇıkışPlayStation 3, Xbox 360
Microsoft Windows
25 Nisan 2014[4]
TürAksiyon-rol yapma
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Dark Souls II (ダークソウルツー, Dāku Souru Tsū), FromSoftware tarafından Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 için yapılmış bir aksiyon-rol yapma video oyunudur. Oyun, Souls serisinin üçüncü oyunudur. Oyun, zorluk derecesi ile birçok kişi tarafından iyi eleştiriler almıştır. Ancak grafikleri yönünden bekleneni vermediği için kötü eleştiriler almıştır.

Oyun, Drangleic denilen bir krallıkta geçmektedir. Kudretli kral Vendrick tarafından yönetilen bu krallık "Undead" laneti ile karşı karşıya kalır. Kahramanımız, laneti kırmak için krallığa doğru yolculuğa çıkar. Krallığın yönetim merkezi olan Drangleic Kalesi'ne ulaşmaya çalışan kahramanımız, birçok tehlikeyi barındıran tehlikeli yerlerden geçmek zorundadır.

Oyunda belli başlı sınıflar bulunmaktadır. Kılıç kalkanla hareket eden savaşçı, iki eliyle ağır kılıçlar kullanan şövalye, iki eline aldığı iki kısa kılıçla çok çevik ve ölümcül bir sınıf olan savaşçı, büyü gücü ile düşmanları etkisiz hale getiren büyücü,veya sadece yumruklarıyla savaşan kaşif gibi birçok sınıf bulunmaktadır.

Oyunda, "Bonfire" denilen kontrol noktaları vardır. Oyunun amacı, karakterin bir Bonfire'dan diğer bir Bonfire'a kadar ölmeden ulaşmasıdır. Oyun içerisinde birbiriyle bağlı birçok bölge vardır. Her bölgede belli sayıda Bonfire mevcuttur ve her bir bölgenin sonunda bir baş düşman bulunur. Baş düşman, çok güçlü yaratıklardır ve her baş düşmanın kendine özgü saldırı biçimleri ve yetenekleri vardır. Oyunda Baş düşmanı öldürmek zordur, çünkü Baş düşmanın hareketlerini kavrayabilmek zaman alır. Ayrıca karakterimiz, bir Baş düşmanın karşısında yenilgiye uğradığı zaman, en son Bonfire'dan dirilip yoldaki canavarlarla savaşarak tekrar Baş düşmanın olduğu bölgeye ulaşmak zorundadır.

Oyunun para birimi "Soul"dur. Öldürülen her bir yaratıktan belli miktarda souls düşmektedir. Karakterimiz soul ile yeni ekipmanlar alabilmekte, savaşta işe yarayacak çeşitli büyüler ve eşyalar kullanabilmekte, daha önemlisi ise seviye atlayabilmektedir. Oyunda "Emerald Herald" isminde bir karakter vasıtasıyla seviye atlanabilmektedir. Karakterin gücünü, hızını, saldırı hızını, dayanıklılığını, büyü kullanma yeteneği gibi özellikleri belli miktarlarda soul ödeyerek yükseltmek mümkündür. Yükseltilen her yetenek, karakterin seviye atlaması demektir. Seviye atladıkça yeteneklere ödenen soul miktarı da artmaktadır.

Oyunda avladığımız yaratıklar, Bonfire'de dinlendiğimiz zaman tekrar dirilmektedir. Dirilme limitleri 12'dir.Bonfire'de dinlendiğimiz zaman, hem canımız dolmakta, hem de "Estus Flask" sayımız artmaktadır.

Estus Flask, oyunda karakterin canı azaldığı zaman, içerek canını yükseltebileceği iksirlerdir. Oyuna 1 Estus Flask ile başlanır. Çeşitli bölgelerde bulacağımız "Estus Flask Shard'lar ile sahip olduğumuz Estus Flask sayısını 12'ye kadar çıkarabilmemiz mümkündür.

Oyunda karakterimiz öldüğü zaman sahip olduğu bütün soulları öldüğü noktaya düşürür. Karakterimiz tekrar o noktaya gelip soullarını toplayabilir. Ancak o noktaya ulaşamadan tekrar ölürse yerdeki bütün soullar kaybolur. Bu yüzden Bonfire'a ulaşmadan ne kadar çok oynanırsa, o kadar çok risk alınmış olur.

Oyunda, From Software'in yaptığı diğer souls oyunlarında olduğu gibi, oyunda hikâye ön planda değildir. Ön planda olan oynanıştır. Oyunu oynayan birisi, hikâye hakkında bilgi sahibi olmadan oyunu bitirebilir. Oyunda hikâye çok derindir, ancak hikâye tam olarak oyuncuya verilmez, oyuncu kendi yorumu ile boşlukları doldurmak zorundadır.

Oyunda bazı yerlerde Npc'ler bulunmaktadır. Npc'ler oyundaki karakterlerdir. Bu karakterler oyuncuya eşya satabilir, oyunun hikâyesi hakkında üstü kapalı cümleler kurabilir, bize bazı yollar açabilirler. Bazı Npcler Boss savaşında önce yardım için çağırılabilirler.

Oyunda "Humanity" denilen önemli bir özellik bulunmaktadır. Karakterimiz öldüğü zaman Humanity özelliğini kaybeder ve bir "Undead'e" dönüşür. Öldükçe can limiti azalmaktadır, Ayrıca undead formunda online özellikler kullanılamaz ve Npc'ler çağırılamaz. "Human Effigy" denilen sihirli nesneler sayesinde insanlık geri kazanılabilir.

Oyunda "Bonfire Astetic" deniler nesneler vardır. Bu nesneler Bonfire'da yakıldığında o bölgedeki yaratıklar ve Boss tekrar dirilir, ancak daha güçlü olarak. Ayrıca zorluk seviyesi arttıkça yeni ve güçlü yaratıklar gelmektedir. Oyun bitirildiğinde karakterimiz oyuna aynı özelliklerle, fakat daha zor bir seviyede tekrar başlayabilir.

Oyunda birçok sandık, tuzak, gizli kapı bulunmaktadır. Bazı sandıklardan ekipmanlar gelirken bazı sandıklar canavara dönüşerek karakterimizi öldürebilir.

Oyun Online olarak oynanabilir. Oyuncular yerlere imzalarını bırakarak başka bir oyuncunun dünyasına girebilir, ona yardımcı olabilirler. Aynı zamanda diğer oyuncuların dünyasına girerek onlarla savaşabilir ve ödül kazanabilirler.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kain, Erik (11 Nisan 2013). "'Dark Souls II' Box Art Revealed, Games For Windows Live Still A Mystery". Forbes. 11 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2013. 
  2. ^ a b c Hillier, Brenna (19 Eylül 2013). "Dark Souls 2 PS3, Xbox 360 release date set, PC to follow; special editions detailed". VG24/7. 16 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2013. 
  3. ^ Serrels, Mark (19 Eylül 2013). "Dark Souls II Has An Australian Release Date (And A New Trailer And A Collector's Edition...)". Kotaku. 3 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2013. 
  4. ^ Duwell, Ron (3 Mart 2014). "Dark Souls 2 PC release date". TechnoBuffalo. 29 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2014.