Dünya Şampiyonu Danny

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Danny, the Champion of the World sayfasından yönlendirildi)
Dünya Şampiyonu Danny
Danny, the Champion of the World
YazarRoald Dahl
ÇevirmenSemih Özcan
ÜlkeUnited Kingdom İngiltere
Dilİngilizce
TürÇocuk
Yayım1975
YayımcıJonathan Cape (orijinal)
Puffin Books (günümüz)
Sayfa224
ISBN0-14-032873-4 (özgün)
9789750708022 (Türkçe)

Dünya Şampiyonu Danny (İngilizce: Danny, the Champion of the World), İngiliz yazar Roald Dahl tarafından yazılan 1975 yılı çocuk kitabı. Hikâye küçük Danny ve babasının maceralarını anlatıyor.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Annesini küçük yaşta kaybeden Danny, babasıyla birlikte şirin bir karavanda yaşamaktadır. Zamanını sahip oldukları benzin istasyonunda geçiren Danny, bir gün babasının aslında kaçak bir avcı olduğunu keşfeder. Önce çok üzülen sevimli Danny, daha sonra kaçak avcılığın aslında bir sanat olduğunu ve babasının da bir sanatçı olduğunu öğrenir. Babası her gece Hazell Ormanı'na giderek zorba Victor Hazell'in sülünlerini avlamaktadır. Bay Hazell mevsimin en büyük av partisine ev sahipliği yapmak üzere hazırlanırken, Danny ve babası sülünlerin hepsini avlamak üzere bir plan hazırlar. Böylece çok sevdiği babasıyla birlikte, soluğunuzu kesecek bir maceraya atılır...

TV Filmi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitap Thames Television tarafından 1989 yılında bir TV filmine uyarlandı. Gavin Millar tarafından yönetilen filmin başrollerinde Samuel Irons, Jeremy Irons, Robbie Coltrane ve Cyril Cusack yer aldı.

Baskıları[değiştir | kaynağı değiştir]