Dünyadaki güvercin ırkları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Dünyadaki güvercin ırkları listesi, Dünyanın çeşitli ülkelerinde beslenen güvercin ırklarının bir alfabetik listesi. Bu güvercin ırkları aşağıdakilardır.

Güvercinler, Güvercingiller (Latince: Columbidae), güvercinler takımına ait, 300'e yakın güvercin ve kumru türü ile dodo (Raphus cucullatus) ve Pezophaps solitaria gibi soyu tükenmiş türleri içeren bir familyasıdır.

A[değiştir | kaynağı değiştir]

Altenburger Trumpeter
American Giant Runt
Ancient Tumbler[1]
Antwerp Smerle

B[değiştir | kaynağı değiştir]

British Show Racer

C[değiştir | kaynağı değiştir]

A red Carneau
A White Cumulet

D[değiştir | kaynağı değiştir]

Dragoon

E[değiştir | kaynağı değiştir]

English Trumpeter

F[değiştir | kaynağı değiştir]

Fantail
  • Fantail
  • Fat Shan Blue
  • Felegyhazer Tumbler
  • Fish Eye Roller
  • Florentine (güvercin)
  • Flying Oriental Roller
  • Flying Performing Roller
  • Flying Saddle Homer
  • Flying Tippler
  • Fork-Tailed
  • Franconian Heart Magpie
  • Franconian Toy Self
  • Franconian Trumpeter
  • Franconian Velvet Shield
  • French Bagdad
  • French Mondain
  • French Pouter
  • Frillback

G[değiştir | kaynağı değiştir]

Galaţi Roller Pigeon-Cock

H[değiştir | kaynağı değiştir]

A red crested Helmet
A black Helmet (plain head)
  • Hague Highflier
  • Halaby Egyptian Swift
  • Hamburg Sticken
  • Hamburg Tumbler
  • Hamedan Highflier saxon
  • Hana Pouter
  • Hanover Tumbler
  • Helmet (güvercin)
  • Hessian Pouter
  • Hindi Fantail
  • Hollander (güvercin)
  • Holle Cropper
  • Homing Pigeon
  • Hungarian (güvercin)
  • Hungarian Buga Pigeon
  • Hungarian Egri Tumbler
  • Hungarian Giant House Pigeon
  • Hungarian Giant Pouter
  • Hungarian Highflier
  • Hungarian Short Beaker
  • Huppé Picard
  • Hyacinth (güvercin)

I[değiştir | kaynağı değiştir]

Indian Pigeon

J[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Jacobin (güvercin)
  • Jerezano Pouter
  • Jewel Mondain
  • Jiennense Pouter

K[değiştir | kaynağı değiştir]

King
Komorner Tumbler

L[değiştir | kaynağı değiştir]

Lucerne Gold Collar
  • Lacene
  • Lahore (güvercin)
  • Laudino Sevillano Pouter
  • Lebanon (güvercin)
  • Lenardo
  • Lille Pouter
  • Lotan (güvercin)
  • Lucerne Gold Collar
  • Limerick Tumbler[3]

M[değiştir | kaynağı değiştir]

A black Magpie
  • Macedonian Turbit
  • Magpie (güvercin)
  • Majorcan Bort Runt
  • Majorcan Esbart Roller
  • Maltese güvercini
  • Marchenero Pouter
  • Mariola (güvercin)
  • Markische Magpie Tumbler
  • Martham (güvercin)
  • Memel Highflier
  • Mesawed Egyptian Swift
  • Micholaiyvski Shield Tumbler
  • Miniature American Crested
  • Modena (güvercin)
  • Modern Show Flight
  • Modern Spanish Thief Pouter
  • Mookee[4]
  • Montauben
  • Moravian White Head
  • Morrillero Alicantino Pouter
  • Moroncelo Pouter
  • Moscat
  • Moscovite Tumbler
  • Moulter
  • Muffed helmet
  • Munsterland Field Pigeon
  • Modhumoti (güvercin)

N[değiştir | kaynağı değiştir]

O[değiştir | kaynağı değiştir]

Old Dutch Capuchine
Old Dutch Tumbler
Old German Cropper

P[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Pakistani Highflier
  • Pappatacci
  • Parlor Roller
  • Parlor Tumbler
  • Persian Highflyer
  • Pheasant Pigeon
  • Piacention
  • Pigmy Mariola
  • Pigmy Pouter
  • Polish Barb
  • Polish Gansel Tumbler
  • Polish Helmet
  • Polish Highflier (Galincian Highflier)
  • Polish Kronen Tumbler
  • Polish Lynx
  • Polish Orlik (Ukrainian Skycutter)
  • Polish Owl
  • Pomeranian Pouter
  • Pomeranian Show Crest
  • Portuguese Breeder
  • Portuguese Tumbler
  • Posen Colored Head Tumbler
  • Poster (güvercin)
  • Prachen Kanik
  • Prager Short Face Tumbler
  • Prague Medium Face Tumbler
  • Ptarmigan (güvercin)

Q[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Quet Roller

R[değiştir | kaynağı değiştir]

Racing Homer
Reversewing Pouter
Rock Dove
Roller
  • Racing Homer
  • Rafeno Pouter
  • Rakovnik Roller
  • Rawson Short Face Tumbler
  • Regensburg Tumbler
  • Rehani Egyptian Swift
  • Reinaugen Tumbler
  • Reversewing Color Pigeon
  • Reversewing Pouter
  • Rhine Ringbeater
  • Rock Pigeon
  • Roller Pigeon
  • Romagnol (güvercin)
  • Romanian Argintiu Tumbler
  • Romanian Beard
  • Romanian Black-Cherry Tumbler
  • Romanian Blind Tumbler
  • Romanian Blue Barred Whitetail
  • Romanian Coffee-Colored Tumbler
  • Romanian Gagiu
  • Romanian Moriscar Roller
  • Romanian Naked-Neck Tumbler
  • Romanian Silvery Tumbler
  • Romanian Orbetean Tumbler
  • Romanian Tshoong Tumbler
  • Romanian Whitetail Tumbler
  • Romanian Satu-Mare Tumbler
  • Roshan Chirag
  • Royal Snow Tumbler
  • Russian Akkermann Tumbler
  • Russian Martini
  • Russian Tumbler
  • Rzhev Startail Tumbler

S[değiştir | kaynağı değiştir]

Szegediner Highflier
Saxon Fairy Swallow
Saxon Monk
Scandaroon
  • Saar Pigeon
  • Saddle Homer
  • Safi Egyptian Swift
  • Saint (güvercin)
  • Saint Louis Arch Crested Fantail
  • Satu-Mare Tumbler
  • Saxon Breast Pigeon
  • Saxon Fairy Swallow
  • Saxon Field Pigeon
  • Saxon Monk
  • Saxon Pouter
  • Saxon Priest
  • Saxon Shield
  • Saxon Spot
  • Saxon Stork
  • Saxon White Tail
  • Scandaroon (güvercin)
  • Schalaster Pouter
  • Schmalkender Moorhead
  • Schmolin
  • Schoneberger Streifige Tumbler
  • Seraphim Pigeon
  • Serbian Highflier
  • Shack Kee
  • Shakhsharli
  • Show Cumulet
  • Show Racing Homer
  • Showpen homer
  • Show Tippler
  • Silesian Moorhead
  • Silesian Pouter
  • Silesian White Head
  • Silky Fantail
  • Single Crested Priest
  • Slovak Pouter
  • Sottobanca
  • South German Charcoal Lark
  • South German Latz
  • South German Monk
  • South German Moorhead
  • South German Shield
  • South German Spot
  • South German Tigermohr
  • South German White Tail
  • Spaniard (güvercin)
  • Spanish Bagdad
  • Spanish Barb
  • Spanish Flamenca Runt
  • Spanish Frillback Bagadette
  • Spanish Gabacho Runt
  • Spanish Little Friar Tumbler
  • Spanish Mondain
  • Spanish Monjin
  • Spanish Naked Neck Pigeon
  • Spanish Nun
  • Spanish Owl
  • Spanish Owl Pouter
  • Spanish Thief Pouter
  • Spangeled Magpie Purzler of Satu-Mare
  • Srebrniak (Perlovy)
  • Starling
  • Stargard Shaker
  • Starwitzer Pouter
  • Steinheim Bagdad
  • Stellerkrofer
  • Stettiner Tumbler
  • Steiger Pouter
  • Stork Pigeon
  • Stralsunder Highflier
  • Strasser (güvercin)
  • Sverdlovsk blue-gray mottle-headed pigeon
  • Swallow (güvercin)
  • Swing Pouter (Stavak Pouter, Steller Pouter)
  • Swiss Crescent
  • Swiss Mondain
  • Syrian Bagdad
  • Syrian Coop Tumbler
  • Syrian Fantail
  • Syrian Halabi
  • Syrian Sabuni Tumbler
  • Syrian Swift
  • Syrian Turbiteen
  • Szegediner Highflier

T[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Taganrog Tumbler
  • Takla Tumbler
  • Taqlaji
  • Texan Pioneer
  • Thai Fantail
  • Thai Laugher
  • Thurgau Peak Crested
  • Thuringian Breast Pigeon
  • Thuringen Field Pigeon
  • Thuringian Goldkafertaube
  • Thuringian Pouter
  • Thuringian Self Colored
  • Thuringian Shield
  • Thuringian Spot
  • Thuringian Stork
  • Thuringian Swallow
  • Thuringian White Bib
  • Thuringian White Head
  • Thuringian Wingpigeon
  • Tiger Swallow
  • Tippler
  • Timisora Tumbler
  • Tokur
  • Transylvanian Double-Crested Tumbler
  • Trenton
  • Tumbler of Arad
  • Tumbler of Botoşani
  • Tumbler of Craiova
  • Tumbler of Kiev
  • Tumbler of Transylvania
  • Tumbler of Yassy
  • Tung Koon Paak
  • Turbit
  • Turbiteen Mövchen

U[değiştir | kaynağı değiştir]

V[değiştir | kaynağı değiştir]

Vienna Highflier
  • Valencian Figurita
  • Valencian Giant Tenant Pigeon
  • Valencian Homer
  • Valencian Magany Homer
  • Valencian Peter Runt
  • Valencian Pouter
  • Verkehrtflügelfarbentaube
  • Vienna (güvercin)
  • Vienna Gansel
  • Vienna Highflier
  • Vienna Medium Face Tumbler
  • Vienna Muffed Tumbler
  • Vienna Short Face Tumbler
  • Vienna White Shield Tumbler
  • Vogtland (güvercin)
  • Volga Russian Tumbler
  • Voorburg Shield Cropper
  • Veleño Pouter

W[değiştir | kaynağı değiştir]

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Zitterhall (Stargarder Zitterhals, Stargard Shaker)
  • Zurich White Tail

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel
Genel
  • Wendell, Levi (1977). The Pigeon. Sumter, S.C.: Levi Publishing Co, Inc. ISBN 0-85390-013-2. 
  • Seymour, Rev. Colin (Ed)(2006) Australian Fancy Pigeons National Book of Standards.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons'ta
Dünyadaki güvercin ırkları listesi ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.