Dünya Kayak Şampiyonası Kayakla Atlama Madalya Listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Dünya Kayak Şampiyonası, kayakla atlama madalya listesi.

Erkekler Kayakla Atlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzun Tepe Bireysel[değiştir | kaynağı değiştir]

1925'ten itibaren

Branş Altın Gümüş Bronz
1925 Johannisbad  Willen Dick (TCH)  Henry Ljungmann (NOR)  František Wende (TCH)
1926 Lahti  Jacob Tullin Thams (NOR)  Otto Aasen (NOR)  Georg Østerholt (NOR)
1927 Cortina d'Ampezzo  Tore Edman (SWE)  Willen Dick (TCH)  Bertil Carlsson (SWE)
1929 Zakopane  Sigmund Ruud (NOR)  Kristian Johansson (NOR)  Hans Kleppen (NOR)
1930 Oslo  Gunnar Andersen (NOR)  Reidar Andersen (NOR)  Sigmund Ruud (NOR)
1931 Oberhof  Birger Ruud (NOR)  Fritz Kaufmann (SUI)  Sven Eriksson (SWE)
1933 Innsbruck  Marcel Reymond (SUI)  Rudolf Burkert (TCH)  Sven Eriksson (SWE)
1934 Sollefteå  Kristian Johansson (NOR)  Arne Hovde (NOR)  Sven Eriksson (SWE)
1935 Vysoké Tatry  Birger Ruud (NOR)  Reidar Andersen (NOR)  Alf Andersen (NOR)
1937 Chamonix  Birger Ruud (NOR)  Reidar Andersen (NOR)  Sigurd Sollid (NOR)
1938 Lahti  Asbjørn Ruud (NOR)  Stanisław Marusarz (POL)  Hilmar Myhra (NOR)
1939 Zakopane  Josef 'Sepp' Bradl (GER)  Birger Ruud (NOR)  Arnholdt Kongsgaard (NOR)
1950 Lake Placid  Hans Bjørnstad (NOR)  Thure Lindgren (SWE)  Arnfinn Bergmann (NOR)
1954 Falun  Matti Pietikäinen (FIN)  Veikko Heinonen (FIN)  Bror Östman (SWE)
1958 Lahti  Juhani Kärkinen (FIN)  Ensio Hyytiä (FIN)  Helmut Recknagel (GDR)
1962 Zakopane  Helmut Recknagel (GDR)  Nikolay Kamenskiy (URS)  Niilo Halonen (FIN)
1966 Oslo  Bjørn Wirkola (NOR)  Takashi Fujisawa (JPN)  Kjell Sjöberg (SWE)
1970 Vysoké Tatry  Gariy Napalkov (URS)  Jiří Raška (TCH)  Stanisław Gąsienica (POL)
1974 Falun  Hans-Georg Aschenbach (GDR)  Heinz Wossipiwo (GDR)  Rudolf Höhnl (TCH)
1978 Lahti  Tapio Räisänen (FIN)  Alois Lipburger (AUT)  Falko Weißpflog (GDR)
1982 Oslo  Matti Nykänen (FIN)  Olav Hansson (NOR)  Armin Kogler (AUT)
1985 Seefeld  Per Bergerud (NOR)  Jari Puikkonen (FIN)  Matti Nykänen (FIN)
1987 Oberstdorf  Andreas Felder (AUT)  Vegard Opaas (NOR)  Ernst Vettori (AUT)
1989 Lahti  Jari Puikkonen (FIN)  Jens Weißflog (GDR)  Matti Nykänen (FIN)
1991 Val di Fiemme  Franci Petek (YUG)  Rune Olijnyk (NOR)  Jens Weißflog (GER)
1993 Falun  Espen Bredesen (NOR)  Jaroslav Sakala (CZE)  Andreas Goldberger (AUT)
1995 Thunder Bay  Tommy Ingebrigtsen (NOR)  Andreas Goldberger (AUT)  Jens Weißflog (GER)
1997 Trondheim  Masahiko Harada (JPN)  Dieter Thoma (GER)  Sylvain Freiholz (SUI)
1999 Ramsau  Martin Schmitt (GER)  Sven Hannawald (GER)  Hideharu Miyahira (JPN)
2001 Lahti  Martin Schmitt (GER)  Adam Małysz (POL)  Janne Ahonen (FIN)
2003 Val di Fiemme  Adam Małysz (POL)  Matti Hautamäki (FIN)  Noriaki Kasai (JPN)
2005 Oberstdorf  Janne Ahonen (FIN)  Roar Ljøkelsøy (NOR)  Jakub Janda (CZE)
2007 Sapporo  Simon Ammann (SUI)  Harri Olli (FIN)  Roar Ljøkelsøy (NOR)
2009 Liberec  Andreas Küttel (SUI)  Martin Schmitt (GER)  Anders Jacobsen (NOR)
2011 Oslo  Gregor Schlierenzauer (AUT)  Thomas Morgenstern (AUT)  Simon Ammann (SUI)
2013 Val di Fiemme  Kamil Stoch (POL)  Peter Prevc (SLO)  Anders Jacobsen (NOR)

The individual large hill is one of only three events that has been contested at every FIS Nordic World Ski Championships.

Normal Tepe Bireysel[değiştir | kaynağı değiştir]

1962'den itibaren

Branş Altın Gümüş Bronz
1962 Zakopane  Toralf Engan (NOR)  Antoni Łaciak (POL)  Helmut Recknagel (GDR)
1966 Oslo  Bjørn Wirkola (NOR)  Dieter Neuendorf (GDR)  Paavo Lukkariniemi (FIN)
1970 Vysoké Tatry  Gariy Napalkov (URS)  Yukio Kasaya (JPN)  Lars Grini (NOR)
1974 Falun  Hans-Georg Aschenbach (GDR)  Dietrich Kampf (GDR)  Aleksey Borovitin (URS)
1978 Lahti  Matthias Buse (GDR)  Henry Glaß (GDR)  Aleksey Borovitin (URS)
1982 Oslo  Armin Kogler (AUT)  Jari Puikkonen (FIN)  Ole Bremseth (NOR)
1985 Seefeld  Jens Weißflog (GDR)  Andreas Felder (AUT)  Per Bergerud (NOR)
1987 Oberstdorf  Jiří Parma (TCH)  Matti Nykänen (FIN)  Vegard Opaas (NOR)
1989 Lahti  Jens Weißflog (GDR)  Ari-Pekka Nikkola (FIN)  Heinz Kuttin (AUT)
1991 Val di Fiemme  Heinz Kuttin (AUT)  Kent Johanssen (NOR)  Ari-Pekka Nikkola (FIN)
1993 Falun  Masahiko Harada (JPN)  Andreas Goldberger (AUT)  Jaroslav Sakala (CZE)
1995 Thunder Bay  Takanobu Okabe (JPN)  Hiroya Saito (JPN)  Mika Laitinen (FIN)
1997 Trondheim  Janne Ahonen (FIN)  Masahiko Harada (JPN)  Andreas Goldberger (AUT)
1999 Ramsau  Kazuyoshi Funaki (JPN)  Hideharu Miyahira (JPN)  Masahiko Harada (JPN)
2001 Lahti  Adam Małysz (POL)  Martin Schmitt (GER)  Martin Höllwarth (AUT)
2003 Val di Fiemme  Adam Małysz (POL)  Tommy Ingebrigtsen (NOR)  Noriaki Kasai (JPN)
2005 Oberstdorf  Rok Benkovič (SLO)  Jakub Janda (CZE)  Janne Ahonen (FIN)
2007 Sapporo  Adam Małysz (POL)  Simon Ammann (SUI)  Thomas Morgenstern (AUT)
2009 Liberec  Wolfgang Loitzl (AUT)  Gregor Schlierenzauer (AUT)  Simon Ammann (SUI)
2011 Oslo  Thomas Morgenstern (AUT)  Andreas Kofler (AUT)  Adam Malysz (POL)
2013 Val di Flemme  Anders Bardal (NOR)  Gregor Schlierenzauer (AUT)  Peter Prevc (SVN)

Uzun Tepe Takım[değiştir | kaynağı değiştir]

1982'den itibaren

Branş Altın Gümüş Bronz
1982 Oslo Johan Sætre
Per Bergerud
Ole Bremseth
Olav Hansson
 Norveç
Hans Wallner
Hubert Neuper
Armin Kogler
Andreas Felder
 Avusturya
Keijo Korhonen
Jari Puikkonen
Pentti Kokkonen
Matti Nykänen
 Finlandiya
1984 Engelberg Markku Pusenius
Pentti Kokkonen
Jari Puikkonen
Matti Nykänen
 Finlandiya
Ulf Findeisen
Matthias Buse
Klaus Ostwald
Jens Weißflog
 Doğu Almanya
Ladislav Dluhoš
Vladimír Podzimek
Jiří Parma
Pavel Ploc
 Çekoslovakya
1985 Seefeld Tuomo Ylipulli
Pentti Kokkonen
Matti Nykänen
Jari Puikkonen
 Finlandiya
Andreas Felder
Armin Kogler
Günther Stranner
Ernst Vettori
 Avusturya
Frank Sauerbrey
Manfred Deckert
Klaus Ostwald
Jens Weißflog
 Doğu Almanya
1987 Oberstdorf Matti Nykänen
Ari-Pekka Nikkola
Tuomo Ylipulli
Pekka Suorsa
 Finlandiya
Ole Christian Eidhammer
Hroar Stjernen
Ole Gunnar Fidjestøl
Vegard Opaas
 Norveç
Ernst Vettori
Richard Schallert
Franz Neuländtner
Andreas Felder
 Avusturya
1989 Lahti Ari-Pekka Nikkola
Jari Puikkonen
Matti Nykänen
Risto Laakkonen
 Finlandiya
Magne Johansen
Clas-Brede Bråthen
Ole Gunnar Fidjestøl
Jon Inge Kjørum
 Norveç
Jiří Parma
Martin Švagerko
Ladislav Dluhoš
Pavel Ploc
 Çekoslovakya
1991 Val di Fiemme Heinz Kuttin
Ernst Vettori
Stefan Horngacher
Andreas Felder
 Avusturya
Ari-Pekka Nikkola
Raimo Ylipulli
Vesa Hakala
Risto Laakonen
 Finlandiya
Heiko Hunger
André Kiesewetter
Dieter Thoma
Jens Weißflog
 Almanya
1993 Falun Bjørn Myrbakken
Helge Brendryen
Øyvind Berg
Espen Bredesen
 Norveç
Martin Švagerko
 Slovakya
František Jež
Jiří Parma
Jaroslav Sakala
 Çek Cumhuriyeti
Ernst Vettori
Heinz Kuttin
Stefan Horngacher
Andreas Goldberger
 Avusturya
1995 Thunder Bay Jani Soininen
Janne Ahonen
Mika Laitinen
Ari-Pekka Nikkola
 Finlandiya
Jens Weißflog
Gerd Siegmund
Hansjörg Jäkle
Dieter Thoma
 Almanya
Takanobu Okabe
Jinya Nishikata
Hiroya Saito
Naoki Yasuzaki
 Japonya
1997 Trondheim Ari-Pekka Nikkola
Jani Soininen
Mika Laitinen
Janne Ahonen
 Finlandiya
Kazuyoshi Funaki
Takanobu Okabe
Masahiko Harada
Hiroya Saito
 Japonya
Christof Duffner
Martin Schmitt
Hansjörg Jäkle
Dieter Thoma
 Almanya
1999 Ramsau Sven Hannawald
Christof Duffner
Dieter Thoma
Martin Schmitt
 Almanya
Noriaki Kasai
Hideharu Miyahira
Masahiko Harada
Kazuyoshi Funaki
 Japonya
Andreas Widhölzl
Martin Höllwarth
Reinhard Schwarzenberger
Stefan Horngacher
 Avusturya
2001 Lahti Sven Hannawald
Michael Uhrmann
Alexander Herr
Martin Schmitt
 Almanya
Risto Jussilainen
Jani Soininen
Ville Kantee
Janne Ahonen
 Finlandiya
Andreas Goldberger
Wolfgang Loitzl
Martin Höllwarth
Stefan Horngacher
 Avusturya
2003 Val di Fiemme Janne Ahonen
Tami Kiuru
Arttu Lappi
Matti Hautamäki
 Finlandiya
Kazuyoshi Funaki
Akira Higashi
Hideharu Miyahira
Noriaki Kasai
 Japonya
Tommy Ingebrigtsen
Lars Bystøl
Sigurd Pettersen
Bjørn Einar Romøren
 Norveç
2005 Oberstdorf Wolfgang Loitzl
Andreas Widhölzl
Thomas Morgenstern
Martin Höllwarth
 Avusturya
Risto Jussilainen
Tami Kiuru
Matti Hautamäki
Janne Ahonen
 Finlandiya
Bjørn Einar Romøren
Sigurd Pettersen
Lars Bystøl
Roar Ljøkelsøy
 Norveç
2007 Sapporo Wolfgang Loitzl
Gregor Schlierenzauer
Andreas Kofler
Thomas Morgenstern
 Avusturya
Tom Hilde
Anders Bardal
Anders Jacobsen
Roar Ljøkelsøy
 Norveç
Shohhei Tochimoto
Takanobu Okabe
Daiki Ito
Noriaki Kasai
 Japonya
2009 Liberec Wolfgang Loitzl
Martin Koch
Thomas Morgenstern
Gregor Schlierenzauer
 Avusturya
Anders Bardal
Tom Hilde
Johan Remen Evensen
Anders Jacobsen
 Norveç
Shohhei Tochimoto
Takanobu Okabe
Daiki Ito
Noriaki Kasai
 Japonya
2011 Oslo Gregor Schlierenzauer
Martin Koch
Andreas Kofler
Thomas Morgenstern
 Avusturya
Anders Jacobsen
Bjoern Einar Romoeren
Anders Bardal
Tom Hilde
 Norveç
Peter Prevc
Jurij Tepeš
Jernej Damjan
Robert Kranjec
 Slovenya
2013 Val di Fiemme Wolfgang Loitzl
Manuel Fettner
Thomas Morgenstern
Gregor Schlierenzauer
 Avusturya
Andreas Wank
Severin Freund
Michael Neumayer
Richard Freitag
 Almanya
Maciej Kot
Piotr Żyła
Dawid Kubacki
Kamil Stoch
 Polonya

1984 Extra World Championships in Engelberg, Switzerland as the team event was not on the program for the 1984 Winter Olympics in Sarajevo.
In 2013 Norway initially took the silver medal but were moved down to fourth place when it was discovered that the norwegian jumper Anders Bardal had been awarded to many points after his first jump.

Team normal hill[değiştir | kaynağı değiştir]

Debuted: 2001. Not held: 2003. Resumed: 2005. Not held: 2007-9. Resumed: 2011.

Branş Altın Gümüş Bronz
2001 Lahti Wolfgang Loitzl
Andreas Goldberger
Stefan Horngacher
Martin Höllwarth
 Avusturya
Matti Hautamäki
Risto Jussilainen
Ville Kantee
Janne Ahonen
 Finlandiya
Sven Hannawald
Michael Uhrmann
Alexander Herr
Martin Schmitt
 Almanya
2005 Oberstdorf Wolfgang Loitzl
Andreas Widhölzl
Thomas Morgenstern
Martin Höllwarth
 Avusturya
Michael Neumayer
Martin Schmitt
Michael Uhrmann
Georg Späth
 Almanya
Primož Peterka
Jure Bogataj
Rok Benkovič
Jernej Damjan
 Slovenya
2011 Oslo Gregor Schlierenzauer
Martin Koch
Andreas Kofler
Thomas Morgenstern
 Avusturya
Anders Jacobsen
Bjørn Einar Romøren
Anders Bardal
Tom Hilde
 Norveç
Martin Schmitt
Michael Neumayer
Michael Uhrmann
Severin Freund
 Almanya

Bayanlar Kayakla Atlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Normal Tepe Kişisel[değiştir | kaynağı değiştir]

2009'dan itibaren

Branş Altın Gümüş Bronz
2009 Liberec  Lindsey Van (USA)  Ulrike Grässler (GER)  Anette Sagen (NOR)
2011 Oslo  Daniela Iraschko (AUT)  Elena Runggaldier (ITA)  Coline Mattel (FRA)
2013 Val di Fiemme  Sarah Hendrickson (USA)  Sara Takanashi (JPN)  Jacqueline Seifriedsberger (AUT)

Karma Kayakla Atlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Normal Tepe Takım[değiştir | kaynağı değiştir]

2013'ten itibaren

Branş Altın Gümüş Bronz
2013 Val di Fiemme Yuki Ito
Daiki Ito
Sara Takanashi
Taku Takeuchi
 Japonya
Chiara Hölzl
Thomas Morgenstern
Jacqueline Seifriedsberger
Gregor Schlierenzauer
 Avusturya
Ulrike Gräßler
Richard Freitag
Carina Vogt
Severin Freund
 Almanya

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]