Minato Namikaze

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Dördüncü Hokage sayfasından yönlendirildi)
Minato Namikaze
Naruto karakter
İlk görünümManga 1. Bölüm
Naruto 1. Bölüm
Eser sahibiMasashi Kishimoto
SeiyūToshiyuki Morikawa
Profil
CinsiyetErkek
Doğum tarihi25 Ocak
Meslek4.Hokage
SıfatYellow Flash of the Leaf
Bilinen akrabalarıKushina Uzumaki (Eşi)
Naruto Uzumaki (Oğlu)
Boruto Uzumaki (Torunu)
Himawari Uzumaki (Torunu)
Bilgi
RütbesiKage
BağlılığıKonohagakure
Önceki takımıMinato Takımı (Minato Namikaze, Kakashi Hatake, Obito Uchiha, Rin)
Jutsu/Kekkei genkai

Contract Seal
Dead Demon Consuming Seal
Eight Trigrams Sealing Style
Flying Thunder God Technique
Four Symbols Seal
Rasengan
Space–Time Barrier
Summoning Technique (Toads)

Summoning: Food Cart Destroyer Technique

4. Hokage (Japonca: 四代目火影 Yondaime Hokage), asıl adı: Minato Namikaze (波風ミナト Namikaze Minato - Naruto' nun babası). Güçlü ve çok zeki bir ninjadır. Zaten genç yaşta Hokage seçilme nedeni de budur. Ayrıca oğlu Naruto'yu da eğiten Jiraiya'nın öğrencisidir. Geliştirdiği birçok teknik vardır. Obito, Rin ve Kakashi'yi eğitmiştir.

Konoha'nın Sarı Şimşeği (木ノ葉の黄色い閃光, Konoha no Kiiroi Senkō; English "Yellow Flash of the Leaf") olarak bilinir. 2. Hokage nin geliştirdiği Hiraishin no Jutsu olan teknikle işaretlediği özel yerlere ışınlanabilir. Bu tekniği daha çok önceden üzerinde işareti yazılı olan olduğu kunai'lerin yardımıyla kullanır. Akademi yıllarında tanıştığı Uzumaki Kushina ile evlidir ve hikâyenin kahramanı olan Uzumaki Naruto'nun babasıdır.

Köyü korumak için Dokuz Kuyruklu Tilki'yi (Kyuubi'yi) Shiki Fūjin (Dead Demon Consuming Seal) tekniği ile mühürlemiştir. Bu mühürleme tekniği de ölümüne sebep olmuştur.

Naruto Shippūden[değiştir | kaynağı değiştir]

4.Hokage, Naruto'nun Pain ile dövüşünde iradesini tamamen Kyuubi'nin ele geçirdiği zaman, kuyruk sayısı sekize çıktığında kendi iradesinin bir kısmını Naruto'nun içinde aktif olacak şekilde yaptığı mühür sayesinde Naruto'nun hayatını kurtarmıştır. 16 yıl önceki Kyuubi felaketinin arkasında kim olduğunu açıklamış ve Naruto'nun mührünü yenilemiştir. 4.Büyük Ninja Savaşı'nda diğer Hokage'lerle birlikte Orochimaru tarafından Edo Tensei ile diriltilmiş, içindeki Kyuubi çakrasını zorlanmadan uyandırmıştır.

Öğrencileri[değiştir | kaynağı değiştir]