Hey (dergi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Curcuna (dergi) sayfasından yönlendirildi)
Hey
EditörDoğan Şener
KategorilerKültür & Sanat
SıklıkHaftalık
Tiraj60.000
YayımcıMilliyet Yayın Topluluğu
İlk sayı1970
Son sayı1980'ler
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe

Hey, 1970'lerin başından 1980'lerin sonuna dek Milliyet yayın topluluğunca çıkarılan müzik ve gençlik dergisidir. Dergi, en tutulduğu dönemde haftada 60,000 satış sayısını yakaladı.

Hey Dergisi 18 Kasım 1970'te yayın hayatına başlamıştır.[1] Derginin editörü Doğan Şener, önemli muhabir-yazarlarından birisi de Yener Süsoy'dur. Dergi her hafta yerli ve yabancı şarkıların listesini yayınlamıştır. Derginin önemli kalemlerinden biri de 1998 yılında vefat eden gazeteci, yazar ve televizyoncu Erhan Akyıldız'dır. O yıllarda dergide kalem oynatan bir diğer önemli isim bugün köşe yazarlığına devam eden Arda Uskan'dır. Müzik yanında sinemaya da yer veren derginin bu sayfalarını Ercüment Akman hazırlıyordu.

1980'li yıllarda Erdoğan Sevgin'in yayın yönetmenliğinde yayın hayatını sürdüren derginin daha sonraki yayın yönetmeni ise derginin kurulduğu yıllarda stajyer olarak görev yapmış Hulusi Tunca olmuştur. 80'lerin ortasından kapadığı tarihe kadar Tunca'nın yönetiminde yayınlanan dergide Kanat Atkaya, İbrahim Seten, Tolga Akyıldız, Erdal Gökkaya, Ramiz Dağlı, Ali Öztürk Lokman Yavuz, Muzaffer Kantarcıoğlu, Afşin Akın, Uğur Çakır ve Şansal İlgün gibi isimler yer almıştır. Yine 80'li yıllarda popüler müzik sanatçılarından Umay Umay ve Rüya Ersavcı'da dergide yazarlık yapmıştır.

1980'li yılların sonunda Cağaloğlu'ndaki binasından önce Ferahevler, daha sonra da Tarabyaüstü'ndeki binasına taşınan Hey Dergisi değişen ekonomik koşullar nedeniyle önce aylık olarak yayınlanmış daha sonra da kapanmıştır. Dergi kapanmadan önce Mayıs 1988'de yayın hayatına Hey Dergisi'nin bir uzantısı olarak başlayan Hey Girl Dergisi bugün halen Doğan Burda Dergi Grubu bünyesinde yayın hayatına devam etmektedir.

Hey Dergisi'nin en çok ilgi gören bölümleri olarak; müzik listeleri, radyo program listeleri, mektup arkadaşı köşesi ve posterler örnek olarak gösterilebilir. Hey Dergisi'nin yayın hayatının son bulmasında Şubat 1987 tarihinde yayın hayatına başlayan ve bugün yine Doğan Burda Dergi Grubu bünyesinde yayınlanmakta olan Blue Jean dergisi ile rekabet edemeyişinin etkisi büyüktür.

Curcuna[değiştir | kaynağı değiştir]

1980 yılının ikinci yarısında müzik dergisi Hey'in mizah eki olarak sadece 10 hafta yayınlanabilmiş bir dergi. Karikatürist Nuri Kurtcebe'nin yönettiği dergideki başlıca yazar ve çizerler Nuri Kurtcebe, Necdet Şen, Kandemir Konduk, Kemal Gökhan Gürses, Levent Tarhan ve Fatih Aydoğdu'ydu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Hey dergisi". birzamanlar.net. 8 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]