Crosby Loggins

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Crosby Loggins
TarzlarPop
MesleklerŞarkıcı-söz yazarı
Etkin yıllar2007–günümüz
Resmî sitewww.crosbyloggins.com

Crosby Loggins, Amerikalı şarkıcı-söz yazarı. Grammy ödüllü müzisyen Kenny Loggins ve ilk eşi Eva Ein'in oğludur. MTV'nin Rock the Cradle yarışmasında birinci oldu.

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Crosby Santa Barbara, Kaliforniya'da doğdu. Babasının arkadaşları Jackson Browne, Graham Nash, Michael McDonald ve Toad the Wet Sprocket'ten Glen Phillips gibi isimlerle çocuk yaşlarda tanıştı. Yedi yaşında klavye ve on üç yaşında gitar çalmayı öğrendi.

Crosby Loggins and the Light[değiştir | kaynağı değiştir]

Crosby, bir grup arkadaşıyla birlikte Kaliforniya'da bir grup kurdu ve adı da Crosby Loggins and the Light oldu. Grubun adını başlangıçta Crosby Loggins and the Leadbirds olarak belirlediler, ancak okunuşuyla ilgili karışıklık oldu ve Crosby Loggins and the Light adını seçmeden önce bir süre Crosby Loggins and the Namedroppers adını kullandılar. İlk albümleri We All Go Home, 25 Eylül 2007'de çıktı.[1] Albümdeki on iki şarkıdan onunu Crosby kaleme aldı. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da yüzden fazla kez sahneye çıktılar.

Rock the Cradle[değiştir | kaynağı değiştir]

Crosby'ye, 2008 başında MTV'de başlayan Rock the Cradle yarışmasına katılması önerildi. Yarışmada ünlü sanatçıların çocukları yer aldı.

Seslendirdiği şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Hafta Konu Şarkı
1 Song That Describes Your Relationship With Your Parent "(What's So Funny 'Bout) Peace, Love, and Understanding" - Elvis Costello
2 Parent's Choice "I Don't Wanna Be" - Gavin DeGraw
3 New Spin On Parent's Song "I'm Alright" - Kenny Loggins
4 Contestant's Choice "Long Road to Ruin" - Foo Fighters
5 Judges' Choice "Beverly Hills" - Weezer & "Over My Head (Cable Car)" - The Fray
6 Finale "Steady, As She Goes" - The Raconteurs, "I'm Alright" - Kenny Loggins (Kenny Loggins ile) &"Believe" - The Bravery

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]