Claymore (manga)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Claymore sayfasından yönlendirildi)
Claymore
Dosya:Claymore.jpg
Anime kapağı
TürMacera,[1] karanlık fantezi,[2] kılıç ve büyü[3]
Manga
YazarNorihiro Yagi
YayımcıShueisha
Diğer yayımcı
BaskıJump Comics
DergiMonthly Shōnen Jump
(Haziran 2001-Haziran 2007)
Weekly Shōnen Jump
(Haziran-Ekim 2001)
Jump Square
(Kasım 2007-Ekim 2014)
DemografikShōnen
Yayın tarihi5 Haziran 20014 Ekim 2014
Cilt sayısı27
Anime televizyon dizisi
YönetmenHiroyuki Tanaka
Yapımcı
  • Manabu Tamura
  • Masao Maruyama
  • Toshio Nakatani
SenaristYasuko Kobayashi
MüzikMasanori Takumi
StüdyoMadhouse
Lisans
KanalNippon TV
Diğer kanallar
Yayın tarihi 4 Nisan 2007 27 Eylül 2007
Bölüm sayısı26
Oyun
Claymore: Gingan no Majo
GeliştiriciDigital Works Entertainment
TürAksiyon
PlatformNintendo DS
Çıkış tarihi28 Mayıs 2009

Claymore, Norihiro Yagi tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Haziran 2001-Ekim 2014 tarihleri arasında Shueisha'nın önce Monthly Shōnen Jump, sonra Weekly Shōnen Jump ve son olarak Jump Square dergisinde 27 tankōbon cilt halinde yayınlandı. Madhouse tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Nisan-Eylül 2007 tarihleri arasında yayınlandı. Seri, İnsan bağırsağıyla beslenen yoma denen yaratıkları ve onlarla savaşmak için üretilen Claymore isimli savaşçıları konu alır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

İnsanlara saldıran ve onların bağırsaklarıyla beslenen yoma isimli yaratıklar vardır. Bu yaratıklarla baş edebilmek için insan ve yoma genleri birleştirilerek sadece kadınlardan oluşan bir savaşçı türü yaratılır. Her Claymore'un kendisine özel bir sembolü vardır, bu semboller zırh ve kılıçlarında bulunur. Yoma ve Claymore'ların yoki denen güçleri vardır. Bir Claymoreun gözü normalde gümüş rengidir. Bu yüzden onlara gümüş gözlü cadı da denir. Yomanınki ise altın rengidir. Bir Claymore yokisini serbest bıraktığı zaman gözü altın rengine dönüşür. Gücü artar ve vücudu geçici olarak gelişir. Gücüne hakim olamayıp bütün gücünü serbest bırakır ise yomadan daha kötüsü olan uyanmış varlıklara dönüşür.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Claymore sembolleri

Ana Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

(spoiler uyarısı)

Teresa
Örgütün gelmiş geçmiş en güçlü 1 numaralı savaşçısıdır. Eşsiz bir Yoki hissetme yeteneği vardır. Rakiplerini avlarken Yoma güçlerini serbest bırakmaya bile gerek duymaz. Savaşırken soğukkanlı bir şekilde gülümsediği için lakabı "Soluk Gülümseyen Teresa"dır. Yoma avlamak için uğradığı kasabalardan birinde Clare adını verdiği küçük bir kızla tanışır. Kız peşini bırakmaz ve Teresa'yla yolculuk etmek ister. İstemeye istemeye kızı yanına alır ama gelişen olaylarla Clare'ye bağlanır. Ama onu yaşadığı tehlikeli dünyaya dahil etmemek için kasabaların birinde bırakır. Daha sonra kasabaya haydut saldırısı olunca Clare'i de koruma içgüdüsüyle kendini kaybeder ve tüm haydut grubunu katlederek örgütün en katı kuralını çiğner. Örgüt Teresa'yı idam etmek için 2 numara ile 5 numara arasındaki savaşçıları toplar. 5'i savaşırken örgüte yeni katılan ve bir çocuk olan 2 numara Priscilla uyanışıyla beraber önce Teresa'yı sonra da av ekibini öldürür.

Clare
Örgütün 47 numaralı savaşçısıdır. Anne ve babası Yomalar tarafından öldürüldükten sonra bir kasabada gelmiş geçmiş en güçlü Claymore olan Teresa ile karşılaşır. Teresa'ya bağlanır ve onunla yolculuk etmeye başlar. Ancak Teresa Priscilla tarafından öldürülünce gönüllü olarak örgüte katılır. Amacı Teresa'nın başını alan Priscilla'dan intikam almaktır. Genlerine Teresa'nın genleri aktarılır. Bu nedenle o tüm Claymore'lardan farklı olarak yarı yoma değil çeyrek yomadır. Yoma avı sırasında gittiği kasabalardan birinde Raki adında bir çocukla tanışır ve onunla beraber yolculuk etmeye başlar.

Raki
Ailesini Yomalar tarafından kaybetmiştir. Kasaba Raki'nin de Yoma olduğundan şüphelenerek onu kasabadan atar. O zamandan itibaren Clare ile yolculuk eder. Zaman geçtikçe birbirlerine bağlanırlar.

Miria
Örgütün 6 numaralı savaşçısıdır. Savaşırken çok hızlı hareket eder, arkasında illüzyon gibi görüntüler bırakır. Bu ona düşman karşısında avantaj sağlar. Yeteneğinden dolayı takma adı "Hayalet Miria"dır. Clare ile uyanmış varlık avı sırasında tanışır.

Helen
Örgütün 22 numaralı savaşçısıdır. Kollarını ve bacaklarını fantastik bir şekilde uzatabilir. Ailesini Yomalar tarafından kaybetmiştir bu yüzden hırçındır ve arkadaşlarına sürekli insan olduklarını hatırlatır.

Deneve
Örgütün 15 numaralı savaşçısıdır. Savunma tipi olmakla birlikte kendisini çok çabuk iyileştirebilir. Genelde sakin görünür ve epey eleştireldir. Ailesini yomalar tarafından kaybetmiştir ve bunun intikamını almak için savaşçı olmuştur. Fakat aıl istediği kendisini korumaktı. Bu yüzden saldırı tipinden git gide savunma tipine dönüştü.

Yardımcı Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Priscilla
Teresa'yı öldürmek için gönderilen dört savaşçıdan birisidir ve içlerinden en gencidir. 2 numaralı savaşçıdır. Ailesi babası görünümünde bir yoma tarafından katledilmiştir ve daha savaşçı olmadan önce bir yoma öldürmüştür. Bu yüzden psikolojik sorunları vardır. Teresa ile olan savaşı sırasında sınırını aşar ve geri dönemez. Uyanması sonucu ilk önce Teresa'yı öldürür. Sonra da av takımının sonunu getirir. Pek çok yerde yıkıma yol açar. "Tek boynuzlu canavar" adı ile bilinir.

Irene
Örgütün 3 numaralı savaşçısıdır ve av takımındadır. Teresa'nın yerini almak istemektedir. Artık bir efsane haline gelmiş "Hızlı Kılıç" tekniğini kullanır. Düşmanlarının pek çoğu Irene'nin kılıcını çektiği fark edemez bile. Tekniğinden dolayı "Hızlı Kılıç Irene" adıyla anılır. Av takımının hayatta kalan tek üyesidir.

Sophia
Örgütün 4 numaralı savaşçısıdır. Örgütün en kuvvetli savaşçılarından birisidir. Kılıç darbeleriyle duvarları kesebilir. "Kaslı Sophia" olarak bilinir. Priscilla tarafından öldürülür.

Noel
Örgütün 5 numaralı savaşçısıdır. Çevikliği ve hızı ile tanınır. "Fırtına Noel" takma adıyla anılır. Uyanmış Priscilla'ya darbe vurmayı başaran av takımının tek üyesidir. Priscilla tarafından öldürülür.

Ophelia
Örgütün 4 numaralı savaşçısıdır. Kana susamış bir savaşçı olarak bilinir. Tek başına uyanmış varlık öldürebilecek kadar güçlüdür. Onun için karşısında bir insan olup olmamsı önemli değildir. "Dalgalanan kılıç" tekniğini kullanır. Takma adı "Dalgalrın Ophelia'sı"dır. Küçüklüğünde Priscilla tarafından abisi öldürülmüştür. Clare tarafından öldürülür

Rafaela
Örgütün en gizemli ve en eski savaşçılarından birisidir. Numarası 5'tir. Bugüne kadar hiçbir savaşında yokisini kullanmadığı için düşmanları onu fark edemez. Kendisine Irene'yi öldürme görevi verilmiştir.

Galatea
Örgütün 3 numaralı savaşçısıdır. Savunma tipidir. Örgütün önemli mevkilerinden birisi olan "Göz" konumundadır. Takma adı "Tanrının Gözü Galatea" dır. Çok uzaklardan yokileri hissedebilir. Kendisine Clare'i bulma görevi verilmiştir. Clare'in hayatını kurtarmıştır. Jean ve Clare ile birlikte Duph'a karşı savaşmıştır. Kuzeydeki Savaş'tan sonra örgütten kaçmıştır.

Jean
Örgütün 9 numaralı savaşçısıdır. Saldırı gücü en yüksek olan tekniklerden biri olan "Delici Kılıç" tekniğini kullanır ama bu tekniği diğer savaşçıların kendi tekniklerini kullandıkları kadar sık kullanamaz. Çok güçlü bir iradeye sahiptir. Gönderildiği bir görevde av takımıyla birlikte Riful'e esir düşmüştür. Yapılan işkenceler sonunda uyanmış ama iradesini kaybetmemiştir. Clare'in yardımıyla tekrar insan haline dönebilmiştir. Kuzeydeki Savaşta 5 takım liderinden birisidir. Clare için kendisini feda etmiştir.

Bölüm listesi (anime)[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Large Sword -Claymore-
  2. Black Card
  3. Darkness in Paradise
  4. Clare`s Awakening
  5. Teresa of the Faint Smile
  6. Teresa and Clare
  7. Mark of the Deceased
  8. Awakening
  9. The Slashers (Part 1)
  10. The Slashers (Part 2)
  11. The Slashers (Part 3)
  12. The Endless Gravestones (Part 1)
  13. The Endless Gravestones (Part 2)
  14. Fit For Battle
  15. The Witch's Maw (Part 1)
  16. The Witch's Maw (Part 2)
  17. The Witch's Maw (Part 3)
  18. The War in The North (Part 1)
  19. The War in The North (Part 2)
  20. The War in The North (Part 3)
  21. Invasion of Pieta (Part 1)
  22. Invasion of Pieta (Part 2)
  23. Critical Point (Part 1)
  24. Critical Point (Part 2)
  25. For Whose Sake
  26. Towards the Successors

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Official Website for Claymore". Viz Media. 23 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2021. 
  2. ^ "Viz Media Delivers New Complete Manga Series Box Set Editions for Claymore and Rosario+Vampire". Anime News Network. 2 Ekim 2015. 11 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2021. 
  3. ^ Bustard, Jason. "Claymore". THEM Anime Reviews. 13 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]