Cinayet filmleri listesi: 2000'ler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

2000li yıllarda çıkan yabancı cinayet filmlerinin listesi.

İsim Yönetmen Kadro Ülke Not
2000
Baise-Moi Virginie Despentes, Coralie Trinh Thi Raffaela Anderson, Karen Bach Fransa
Bait Antoine Fuqua Jamie Foxx, David Morse, Doug Hutchison Amerika Birleşik Devletleri
Brother Beat Takeshi Kitano Beat Takeshi Kitano, Claude Maki, Omar Epps Japonya Birleşik Krallık
Burnt Money Marcelo Piñeyro Eduardo Noriega, Leonardo Sbaraglia, Leticia Brédice Arjantin Fransa İspanya Uruguay
Chopper Andrew Dominik Eric Bana, Eric Bana, Simon Lyndon Avustralya
Circus Lucy Akhurst, Christopher Biggins, Amanda Donohoe Birleşik Krallık
The Crew Michael Dinner Richard Dreyfuss, Burt Reynolds, Dan Hedaya Amerika Birleşik Devletleri Crime comedy
Four Dogs Playing Poker Olivia Williams, Balthazar Getty Amerika Birleşik Devletleri
Gangster No. 1 Paul McGuigan Malcolm McDowell, David Thewlis, Paul Bettany Birleşik Krallık Almanya
Get Carter Stephen Kay Sylvester Stallone, Miranda Richardson Amerika Birleşik Devletleri
Gone in Sixty Seconds Dominic Sena Nicolas Cage, Angelina Jolie Amerika Birleşik Devletleri
Hochelaga David Boutin, Ronald Houle Kanada
Memento Christopher Nolan Guy Pearce, Carrie-Anne Moss Amerika Birleşik Devletleri
Nine Queens Fabián Bielinsky Arjantin
Once in the Life Laurence Fishburne Amerika Birleşik Devletleri
Reindeer Games' John Frankenheimer Ben Affleck, Gary Sinise, Charlize Theron Amerika Birleşik Devletleri
Saving Grace Nigel Cole Brenda Blethyn, Craig Ferguson, Martin Clunes Birleşik Krallık
Sexy Beast Jonathan Glazer Ray Winstone, Ben Kingsley, Ian McShane Birleşik Krallık
Shaft John Singleton Samuel L. Jackson Amerika Birleşik Devletleri
Snatch Guy Ritchie Benicio del Toro, Dennis Farina, Vinnie Jones,Jason Statham,Brad Pitt Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Krallık
2001
The 51st State Ronny Yu Samuel L. Jackson, Robert Carlyle, Emily Mortimer Birleşik Krallık Kanada Gerilim
Bandits Barry Levinson Bruce Willis, Billy Bob Thorton, Cate Blanchett Amerika Birleşik Devletleri
The Fast and the Furious Rob Cohen Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez Amerika Birleşik Devletleri
Gangs from Rosario Rodrigo Grande Arjantin
Kill Me Later Dana Lustig Selma Blair, Max Beesley, Brendan Fehr Amerika Birleşik Devletleri
Knockaround Guys Brian Koppelman, David Levien Amerika Birleşik Devletleri Gangster filmi
Love the Hard Way Peter Sehr Adrien Brody, Charlotte Ayanna, Jon Seda Amerika Birleşik Devletleri Almanya
Made Jon Favreau Vince Vaughn, Jon Favreau, Sean Combs Amerika Birleşik Devletleri
Novocaine David Atkins Steve Martin, Helena Bonham Carter, Laura Dern Amerika Birleşik Devletleri
One Night at McCool's Harald Zwart Liv Tyler, Matt Dillon, John Goodman Amerika Birleşik Devletleri
Pistol Opera Seijun Suzuki Makiko Esumi, Sayoko Yamaguchi, Kan Hanae Japonya
Read my Lips Jacques Audiard Vincent Cassel, Emmanuelle Devos, Olivier Gourmet Fransa
Scenes of the Crime Dominique Forma Jeff Bridges, Jon Abrahams, Noah Wyle Amerika Birleşik Devletleri
The Score Frank Oz Robert De Niro, Edward Norton Amerika Birleşik Devletleri
Swordfish Hugh Jackman, Halle Berry, Dominic Sena John Travolta, Amerika Birleşik Devletleri
Training Day Antoine Fuqua Denzel Washington, Ethan Hawke Amerika Birleşik Devletleri
The Watcher Joe Charbanic James Spader, Marisa Tomei, Keanu Reeves Amerika Birleşik Devletleri
The Pledge Jack Nicholson, Helen Mirren, Benicio del Toro Amerika Birleşik Devletleri
2002
All about the Benjamins Kevin Bray Ice Cube, Mike Epps Amerika Birleşik Devletleri
And Now... Ladies and Gentlemen Claude Lelouch Jeremy Irons, Patricia Kaas, Thierry Lhermitte Fransa Birleşik Krallık
Ash Wednesday Edward Burns Edward Burns, Elijah Wood, Rosario Dawson Amerika Birleşik Devletleri
Assassination Tango Robert Duvall Robert Duvall, Rubén Blades, Kathy Baker Amerika Birleşik Devletleri
Better Luck Tomorrow Justin Lin Parry Shen, Jason Tobin, Kang Sung Amerika Birleşik Devletleri
Catch Me If You Can Steven Spielberg Leonardo DiCaprio, Tom Hanks,Christopher Walken Amerika Birleşik Devletleri
City of God Kátia Lund, Fernando Meirelles Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino da Hora, Matheus Nachtergaele Brezilya
City of Ghosts Matt Dillon Matt Dillon, Natascha McElhone, Gérard Depardieu Amerika Birleşik Devletleri
Dark Blue Ron Shelton Kurt Russell Amerika Birleşik Devletleri
Dirty Pretty Things Stephen Frears Audrey Tautou, Chiwetel Ejiofor Birleşik Krallık
Empire Franc Reyes John Leguizamo Amerika Birleşik Devletleri
Femme Fatale Brian De Palma Amerika Birleşik Devletleri
Gangs of New York Martin Scorsese Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz Amerika Birleşik Devletleri
The Good Thief Neil Jordan Nick Nolte, Nutsa Kukhianidze, Tchéky Karyo Fransa Birleşik Krallık İrlanda
Graveyard of Honor Takashi Miike
The Hard Word Scott Roberts Guy Pearce, Rachel Griffiths, Robert Taylor Birleşik Krallık Avustralya
Infernal Affairs Andrew Lau, Alan Mak Tony Leung Chiu-Wai, Andy Lau, Anthony Wong Hong Kong remakesi de var.
Narc Joe Carnahan Ray Liotta, Jason Patric Amerika Birleşik Devletleri
No Good Deed Bob Rafelson Samuel L. Jackson, Milla Jovovich Amerika Birleşik Devletleri
On the Run: Trilogy 1 Lucas Belvaux Catherine Frot, Lucas Belvaux, Dominique Blanc FransaBelçika
Stark Raving Mad' David Schneider, Drew Daywalt Seann William Scott, Lou Diamond Phillips, John Crye Amerika Birleşik Devletleri
State Property Abdul Malik Abbott Beanie Sigel, Omillio Sparks, Memphis Bleek, Damon Dash Amerika Birleşik Devletleri
2003
15 Royston Tan Singapur Juvenile delinquency filmi
Boomer Pyotr Buslov Maksim Konovalov, Sergei Gorobchenko, Vladimir Vdovichenko Rusya
Confidence James Foley Edward Burns, Rachel Weisz, Andy Garcia Amerika Birleşik Devletleri
Cradle 2 the Grave Andrzej Bartkowiak Jet Li, DMX, Mark Dacascos Amerika Birleşik Devletleri
Gettin' Square Jonathan Teplitzky Sam Worthington, David Wenham, Timothy Spall Avustralya Birleşik Krallık
Godforsaken Pieter Kuijpers Hollanda
The Good Thief Neil Jordan Nick Nolte, Nutsa Kukhianidze, Tchéky Karyo FransaBirleşik Krallıkİrlanda
High Times' Potluck Alison Thompson Amerika Birleşik Devletleri
How It All Went Down Silvio Pollio Kanada Amerika Birleşik Devletleri
The Italian Job F. Gary Gray Mark Wahlberg, Charlize Theron, Edward Norton Amerika Birleşik Devletleri
King of the Ants Stuart Gordon Chris L. McKenna, Kari Wuhrer, Daniel Baldwin Amerika Birleşik Devletleri
The Life of David Gale Alan Parker AlmanyaBirleşik Krallık Amerika Birleşik Devletleri
Matchstick Men Ridley Scott Nicolas Cage, Sam Rockwell, Alison Lohman Amerika Birleşik Devletleri
Memories of Murder Bong Joon-ho Song Kang-ho, Kim Sang-kyung, Kim Rwe-ha Güney Kore
Monster Patty Jenkins Charlize Theron, Christina Ricci, Bruce Dern Amerika Birleşik Devletleri
Out of Time Carl Franklin Denzel Washington, Eva Mendes, Sanaa Lathan Amerika Birleşik Devletleri
Owning Mahowny Richard Kwietniowski Philip Seymour Hoffman, Minnie Driver, Maury Chaykin Amerika Birleşik DevletleriKanada Birleşik Krallık
Paper Soldiers Damon Dash, David Daniel Amerika Birleşik Devletleri
S.W.A.T. Clark Johnson Samuel L. Jackson, Colin Farrell, Michelle Rodriguez Amerika Birleşik Devletleri
Veronica Guerin Joel Schumacher Cate Blanchett, Gerard McSorley İrlanda Amerika Birleşik Devletleri
2004
Cellular David R. Ellis Kim Basinger, Chris Evans, Jason Statham Amerika Birleşik Devletleri
Collateral Michael Mann Tom Cruise, Jamie Foxx Amerika Birleşik Devletleri
I, Robot Alex Proyas Will Smith, Bridget Moynahan, Alan Tudyk, Bruce Greenwood Amerika Birleşik Devletleri
Layer Cake Matthew Vaughn Daniel Craig, Colm Meaney, Kenneth Cranham Birleşik Krallık
National Security Dennis Dugan Martin Lawrence, Steve Zahn, Colm Feore Amerika Birleşik Devletleri
Three Way Scott Ziehl Ali Larter, Desmond Harrington, Joy Bryant Amerika Birleşik Devletleri
2005
A History of Violence David Cronenberg Viggo Mortensen, Maria Bello, Ashton Holmes Kanada Birleşik Krallık
Lord of War Andrew Niccol Nicolas Cage, Jared Leto, Bridget Moynahan Amerika Birleşik Devletleri
Sin City Robert Rodriguez, Frank Miller Jessica Alba, Devon Aoki, Alexis Bledel, Powers Boothe Amerika Birleşik Devletleri
Wild Things 3: Diamonds in the Rough Jay Lowi Amerika Birleşik Devletleri Crime thriller
Revolver Guy Ritchie Jason Statham,Ray Liotta Amerika Birleşik Devletleri
2006
The Departed Martin Scorsese Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson Amerika Birleşik Devletleri
Firewall Richard Loncraine Harrison Ford Amerika Birleşik Devletleri
Inside Man Spike Lee Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster Amerika Birleşik Devletleri
Running Scared Wayne Kramer Paul Walker Almanya Amerika Birleşik Devletleri
Tazza: The High Rollers Choi Dong-hun Jo Seung-woo, Baek Yun-shik, Kim Hye-su Güney Kore
2007
American Gangster Ridley Scott Denzel Washington, Russell Crowe Amerika Birleşik Devletleri
Smokin' Aces Joe Carnahan Ben Affleck, Andy Garcia, Alicia Keys Amerika Birleşik Devletleri
Ten 'til Noon Scott Storm Alfonso Freeman Amerika Birleşik Devletleri
Thr3e Robby Henson Marc Blucas, Laura Jordan, Justine Waddell Amerika Birleşik Devletleri

Konu başlıkları

2002[değiştir | kaynağı değiştir]

2003[değiştir | kaynağı değiştir]

2004[değiştir | kaynağı değiştir]

2005[değiştir | kaynağı değiştir]

2006[değiştir | kaynağı değiştir]

2007[değiştir | kaynağı değiştir]