Cigarette Burns

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Cigarette Burns"
Masters of Horror bölümü
DVD kapağı
Bölüm no.1. sezon
8. bölüm
YönetmenJohn Carpenter
SenaristDrew McWeeny
Scott Swan
Merkezî karakterKirby Sweetman
Bölüm müziğiCody Carpenter
Görüntü yönetmeniAttila Szalay
EditörPatrick McMahon
Prodüksiyon no.108
Yayın tarihi16 Aralık 2005 (2005-12-16)
Süresi59 dakika
Bölüm oyuncuları
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Deer Woman"
Sonraki →
"Fair-Haired Child"
Masters of Horror (1. sezon)

"Cigarette Burns", Masters of Horror dizisinin 1. sezonunun 8. bölümüdür. Bölümün yönetmenliğini John Carpenter yaptı, senaryosu ise Drew McWeeny ve Scott Swan tarafından yazıldı. Bölüm ilk olarak 16 Aralık 2005'te Kuzey Amerika'da yayımlandı.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Ölmüş karısının babasına 200.000 dolar borçlu olan Kirby Sweetman'ın borcunu ödeyip kendi sinema salonunu kurtarabilmesi için bir haftalık zamanı kalmıştır. Gereken parayı kazanabilmek için eski bir sinefil olan Bay Bellinger ile anlaşır. Bay Bellinger, Kirby'den La Fin Absolue du Monde (Fransızca: Dünyanın mutlak sonu) filminin tek kopyasını bulmasını istemektedir. Film gösterildiği sırada salonda şiddet patlak vermiş ve seyirciler birbirlerini öldürmüştür. Yönetmen Hans Backovic filmi ülke dışına çıkarmaya çalışırken devlet filme el koymuştur. Kirby, ilk olarak filmin incelemesini yazan bir eleştirmeni ziyarete gider. Eleştirmen, Kirby'ye filmin yönetmeniyle yaptığı bir röportajın ses kaydını verir.

Kirby Paris'e gider ve film arşivcisi Henri Cotillard ile görüşür. Film Henri'de de değildir. Henri, Kirby'yi Dalibor'a yönlendirir. Dalibor, filmin yönetmeni Hans Backovic'in eviyle temas hâlindedir ve filmle ilgili bazı parçalar elindedir. Kirby, taksiye binerek Dalibor'un mekânına gider ve mekâna geldiğinde taksiciye beklemesini söyleyerek mekâna girer. Dalibor, Kirby'yi bayıltıp bir sandaleye bağlar. Kirby ayıldığında karşısında sandalyeye bağlı olan taksiciyi görür. Dalibor taksicinin kafasını keser ve bunu filme alır. Kirby bağlı olduğu sandalyeden kurtulur ve Dalibor'a şiddet uygulayarak filmin yerini öğrenmeye çalışır. Dalibor yönetmenin dul eşi Katja'nın adını verir. Kirby mekândan ayrılır. Vancouver'da Katja'nın evine konuk olan Kirby, filmi alır ve Bay Bellinger'a götürür ve ödemesini alır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]