Chris Hunt

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Chris Hunt dergi editörü, gazeteci ve yazar. 20 yıldan fazla süredir gazetecilik yapan Hunt, futbol ve rock müzik hakkında yazdığı kitaplarıyla tanınmaktadır.

1993 ile 2001 yılları arasında Match'ın editörlüğünü yaptı. Bu süre zarfında dergi, Britanya'nın en çok satılan spor dergisi oldu. 2001 ile 2006 yılları arasında Mojo, Q, Uncut ve New Musical Express dergilerinin editörlüğünü yaptı. The Beatles, U2, Kurt Cobain, Oasis, punk rock ve mod temalı dergiler yayımladı. Üç seri halinde yayımlanan, The Beatles'ın konu alındığı Mojo dergisinin özel sayılarını editörlüğünü yaptı. Daha sonra bu üç dergi, 2004'te, The Beatles: 10 Years That Shook The World adıyla Dorling Kindersley tarafından yayımlandı.

World Cup Stories: The History Of The FIFA World Cup adındaki kitabı, Nisan 2006'da BBC'de yayımlanan bir diziyle aynı isimle yayımlandı. Kitabın güncellenmiş ikinci baskısı ise Kasım 2006'da görücüye çıktı. İkinci kitabı ise The Compact Book Of The World Cup adıyla 2010'da Birleşik Krallık ve ABD'de yayımlandı.

Seçme bibliyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]