Chlöe Howl

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Chlöe Howl
Genel bilgiler
Doğum adıChlöe Howells
Doğum4 Mart 1995 (29 yaşında)
İngiltere
Başladığı yerİngiliz
TarzlarPop rock, Elecropop
MesleklerŞarkıcı, Şarkı sözü yazarı
Müzik şirketiSony Music Entertainment, Columbia Records
Resmî sitechloehowl.com

Chlöe Howl (d. 4 Mart 1995), İngiliz şarkıcı ve şarkı sözü yazarı. Kendi adını taşıyan stüdyo albümünü Sony Music ve Columbia Records aracılığı ile 15 Eylül 2014'te yayınlayacağını açıkladı. Ayrıca, 2014 Soud of... ödüllerine aday gösterildi.

İlk Yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Chlöe Howl 4 Mayıs 1995'te İngiltere'de doğdu. İsmindeki alışılmadık ö harfi anne ve babasının doğum sertifikasını yazdırırken yaptığı bir hatayla oluşmuştur. Babası İngiltere'den annesi ise Welsh kökenlerindendir. Maidenhead, Berkshire yakınlarındaki Holyport kasabasında büyümüştür. 10 yaşında kendi Noel CD'sini kaydedip satmıştır ve ilkokuluna bağıs toplamak için kullanmıştır. 2006'da 11 yaşındayken The Trollmates adlı müzik gösterisinin pilot bölümünü çekmiştir. Ayrıca şarkı söyleyen trollerden biri de odur. Böylece grup Iskoçya'da Amerikalı bir yapımcının dikkatini çeker ve Amerİka turları başlar. Burada da David Hasselhoff ile tanışır. Howl 16 yaşındayken okulu bırakır ve Columbia Records ile anlaşır.Sonraki üç yılını kendi albümünü yazarak ve kaydederek geçirir.

2013-günümüz[değiştir | kaynağı değiştir]

4 Mart 2013'te ilk EP'sini yayınlamıstır. Rumour ücretsiz indirilme olanağına sahipti. Temmuz 2013'te ilk klibini ilk teklisi "No Strings" için yayınladı. 26 Ağustos'ta yine No Strings adıyla ikinci EP yayınlandı. No Strings aynı zaman Kıck-Ass 2'nin soundtracki olarak kullanıldı. 9 Eylül 2013'te ise ikinci teklisi "Paper Heart" yayınlandı. Howl iTunes'un New Artists 2014 listesinde yer aldı. Ayrıca Ellie Goulding'i Avrupa turnesinde destekleyecek. Mart 2014'te de üçüncü teklisi "Rumour"u yayınladı.