Chicago (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Chicago"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.2. sezon
16. bölüm
YönetmenJesse Bochco
SenaristNick Santora &
Matt Olmstead
Yayın tarihi5 Şubat 2007
Konuk oyuncular

Silas Weir Mitchell,
Helena Klevorn,
Jason Davis,
Reggie Lee,
K.K. Dodds,
Channon Roe,
Quinn Wermeling,
Kaley Cuoco

Büyük Kaçış (2. sezon)

Chicago, Prison Break dizisinin ikinci sezonunun on altıncı bölümüdür. Bölümün Amerika'daki ilk yayın tarihi 5 Şubat 2007'dir. Dizi Türkiye'de CNBC-e kanalında yayınlanmaktadır. Dizinin Türkiye'deki ilk gösterim tarihi 14 Haziran 2007'dir. Bölümün hikâyesi kardeşlerin Sara Tancredi ve Paul Kellerman ile Şikago'ya gidişidir. Diğer yan hikâyelerde ise Brad Bellick, Benjamin "C-Note" Franklin, Theodore "T-Bag" Bagwell, Alexander Mahone ve Charles "Patoshik" Haywire vardır. Ana karakterlerden Amaury Nolasco (Fernando Sucre) bu bölümde yer almamıştır.

Bölüm özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Sara, Michael ve Lincoln bir tren istasyonunda bir araya gelirler. Sara, babasının ona bıraktığı anahtarı gösterir. Kellerman, Başkan’dan bir telefon alır. Başkan, konuşmasını Şikago'da yapacağını ve kardeşleri de oraya getirmesini ister. Michael “Bize yardım eden biri var” der. Sara başını kaldırır ve Kellerman’ı görür. T-Bag, yatağa bağladığı Susan’ın yanında uyanır. Susan, işe gitmediğini er ya da geç birinin fark edeceğini, çocukların da okulda olmadığını söyleyip, T-Bag’i ikna etmeye çalışır. Arkadaşı Patty’nin bu akşam ona geleceğini haber verir, T-Bag, bununla ilgileneceğini söyler. Michael, Kellerman’ı boğarken, Lincoln da silahını ona doğrultur. Kellerman, ona ihtiyaçları olduğunu iddia eder. Sara’nın anahtarına bakar. Anahtarın ne işe yaradığını bildiğini söyler: Şikago'daki bir puro kulübünün dolaplarından birinin anahtarıdır bu.

Ajan Kim, Haywire’ın peşine düşmesi için Mahone’a emir verir. Haywire’ın Michael’ın hücre arkadaşı olduğunu ve ona yardımları dokunabilecek bir şey bilebileceğini söyler. Kellerman, Michael’ı onlara doğru gelen bir tren kondüktörüne götürüp rozetini gösterir ve Gizli Servisten olduğunu, bir mahkûma refakat etiğini söyler. Tüm vagonun boşaltılmasını, tehlikeli suçlunun güvenli bir şekilde naklini yapmak istediğini ister. Kondüktör denileni yerine getirir. Adam gidince, Kellerman, Lincoln ve Sara’ya işaret edip onları da vagona alır. Mahone, Bellick’i ziyaret eder. Bellick diğer mahkûmlardan tecrit edilmediği için çok öfkelidir. Mahone, firarilerin yakalanmasına gayriresmî bir şekilde yardım etmesi karşılığında Bellick’in mahkûmiyetini askıya alabileceğini söyler. Brad, hiç tereddüt etmeden serbest kalma şansının üzerine atlar. T-Bag, Susan’ın arkadaşı Patty’ye kur yapar ve onu etkiler. Sara, Michael’dan biraz su ister. Michael su getirmek için ayağa kalkar, Sara onu takip eder. Michael vagondan çıkar çıkmaz Sara, Kellerman’ın boynuna bir ip geçirip onu boğmaya başlar. Lincoln ve Michael tam zamanında yetişirler.

Bellick, Fox River’dan özgür bir adam olarak ayrılır. Kendine ait bir araba, silah ve rozet temin edilmiştir. T-Bag, Patty’yi başından savar savmaz, işlerin böyle yürümeyeceğine karar verir. Herkese hazırlanmasını, oradan gideceklerini haber verir. C-Note ve Dede, Minesota’da bir restoranda yemek yerlerken içeri silahlı bir soyguncu girer. Kellerman Başkanı arar ve Chicago’ya gitmekte olan bir trende olduğunu söyler. Başkan, Kellerman’a Kurmay Başkanlığını teklif eder.

Çılgına dönmüş soyguncu, bir müşteriyi yumruklar. C-Note kontrolü ele geçirip herkesi sakinleştirene dek olay gergin bir durum alır. C-Note herkesin değerli eşyasını toplamaya başlar. Michael ve Sara baş başa kalırlar. Sara duygularını itiraf eder ve öpüşürler. Tren’in fren sesiyle birlikte irkilirler. Polis yola barikat kurmuştur. Lincoln trenin üstüne tırmanır, lokomotife gider ve makiniste silah doğrultarak barikatı yarmasını emreder. Bellick, Haywire’ın babasını öldürdüğü kızla konuşur ve Haywire’ın izini bulur. Mahone’a haber verir ve Mahone yola çıkar.

C-Note, topladığı değerli eşyaları soyguncuya verir. Silahlı adam, polis gelene dek onları arka odaya kilitleyeceğini söyler. C-Note onları serbest bırakması için adamla konuşmayı dener. Herkesin ortasında aranılan bir suçlu olduğunu itiraf eder. Kızının hasta olduğunu ve kaçması gerektiğini söyler. Silahlı adam onların gitmesine izin verir. Garson kız dışında herkesin arka odaya gitmesini emreder. Kızı yanında götürmek ister. C-Note kızı öylece terk edemez ve soyguncuyu yumruklar. Birkaç dakika sonra polisler gelir ve soyguncuyu kimin etkisiz hale getirdiğini sorar. Az önce soyguncu tarafından yumruklanan adam, kendisi olduğunu söyler. Bu sırada, C-Note’a şükran duyan garson kız, C-Note’u ve kızını arka kapıdan kaçırır.

Bellick, Haywire’ı kovalar. Haywire bir kuleye çıkar, ardından Mahone da gelir. Haywire, onu tekrar hapse tıkmaması için Mahone’a yalvarır. Trenin makinisti, bir kadın ve üç adamın trenden atladığını haber verir. Üç adam ve bir kadının hızla giden trenden atladıkları doğrudur. Polis onları ormanlığa doğru kovalamaya başlar. Sonunda onları yakalarlar ama kondüktörle ve yabancı üç yolcuyla karşılaşırlar. Adamlar, koşmadıkları takdirde vurulmakla tehdit edildiklerini söylerler. Michael yine planları tersine çevirir. Makinisti sahte bir telefon görüşmesi yapmaya zorlar. Tren Şikago'ya doğru yol alır. Mahone, Haywire’ın hapishaneye dönmek zorunda olmadığını söyler. Onun için bir çıkış yolu vardır. Haywire’ın biraz aklı karışsa da sonunda neler döndüğünü anlar. Haywire öbür dünyayı boylarken Mahone üzgün bir şekilde onu izler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]