Cell Test (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Cell Test"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.1. sezon
3. bölüm
YönetmenBrad Turner
SenaristMichael Pavone
Yayın tarihi5 Eylül, 2005
Büyük Kaçış (1. sezon)

Cell Test, Prison Break dizisinin üçüncü bölümüdür. İlk gösterimi 5 Eylül, 2005 tarihinde Amerikan Fox kanalında olmuştur. Türkiye'de 16 Mart 2006 tarihinde CNBC-e kanalında ilk olarak gösterilmiştir. Bu bölümü Michael Pavone yazıp, Brad Turner yönetmiştir.

Bölüm Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael, revire kesilen iki parmağını pansuman yaptırmaya getirilir. Doktor Tancredi durumdan şüphelenir ve memur Bellick'e olay hakkında soruşturma açılması gerektiğini söyler.Ancak Bellick bunu kabul etmez ve olay kapanır.Lincoln Burrows'u temize çıkartmak için Veronica Donovan ile konuşmaya gider. Duvarı boyarken, Michael bir cep telefonunu duvardaki küçük enerji kutusunun içine gizler. Sucre bunu görür ve bunu her zaman kullanabileceğini düşünür. Lincoln, Sucre'nin bir cep telefonu olduğunu gardiyana söyler. Gardiyanlar tarafından Sucre'ye cep telefonu sorulduğunda, O, özel görüşme hakkını kaybetmek pahasına onu inkâr eder.Michael hücre arkadaşının sır tutabileceğine inanır.

Sucre Michael ile telefonu kullanmak için pazarlı yapmaya başlar, fakat Michael telefonu kırıp sabundan yapılmış olduğunu gösterince çok şaşırır. Dehşete düşen Sucre'ye yaklaşan Michael ona kaçış planından bahseder. Sucre bu plandan hoşlanmaz çünkü 16 ay sonra serbest kalacaktır ve nişanlısı Maricruz onu beklemektedir.

Veronica Donovan, Leticia ile tanışır. O Lincoln Burrows'un eski bir arkadaşının kız arkadaşıdır ve Lincoln Burrows davası ile ilgili bir şeyler bilmektedir. Leticia, Veronica Donovan acaba karşı tarafamı çalışıyor diye kuşkulanır. Gizli Servisten Ajan Paul Kellerman Veronica'yı ziyaret eder. Veronica'nın finansal problemleri vardır. Sebastian ile yemek randevusu vardı. Sebastian hayal kırıklığına uğrar ve Veronica ile evlenmekten vazgeçer. Philly Falzone, John Abruzzi ile ziyaretçi odasında buluşur ve ona Fibbonaci'yi sorar. Abruzzi onu hayal kırıklığına uğratır ve farklı yöntemler kullanmasını söyler.

Sucre, başka bir hücreye transferini ister çünkü kaçış yüzünden yakalanmak istemez. Abruzzi, T-Bag'i Michael'den uzak durması konusunda uyarır. Lincoln Burrows oğlu L.J. ile konuşup ona telkinde bulunur. O babasının idamın da bulunmayı kabul eder. Michael'in yeni hücre arkadaşı Haywire'dir. Michael'ın planı o uyuduğunda kazıya devam etmektir. Fakat "Haywire" aldığı ilaçlar yüzünde hiç uyumamaktadır.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Robert Knepper ve Paul Adelstein (T-Bag ve Ajan Kellerman) bu bölümden sonra artık dizinin devamlı oyuncusu olmuştur.
  • Bu bölüm, Michael'in hücre arkadaşı (cellmate) Sucre'yi cep telefonu (cell phone) ile test etmesinden dolayı " Cell Test" ismini almıştır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]