Kedi Kadın

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Catwoman sayfasından yönlendirildi)
Kedi Kadın
Yayım bilgileri
YayımcıDC Comics
İlk görünümBatman #1 (1940)
YaratanBob Kane
Bill Finger
Hikâyedeki bilgileri
Tam adıSelina Kyle
Takım üyelikleriAdalet Birliği
Batman Ailesi
Outsiders
Gotham City Sirens
Birds of Prey
Injustice League

Kedi Kadın, DC Comics karakteri Batman ile bağlantılı olan kurgusal bir karakterdir. Bill Finger ve Bob Kane tarafından yaratılmış bir süperkötüdür. Bob Kane karakteri yaratırken özellikle de kuzeni Ruth Steel'den ilham aldı. Orijinal ve geniş ölçüde en çok Selina Kyle olarak tanınan Kedi Kadın, ilk olarak Kedi olarak tanındığı Batman#1'de yer aldı.

1990'lardan beri Kedi Kadın, bir anti-kahraman değil de süper kötü gibi gösterilir. Karakter, Batman'in sevgi duyduğu birisi ve bazen de onun gerçek aşkı gibi yansıtıldı. Kedi Kadın, Superman's Girl Friend, Lois Lane'nin 70. sayısında da (Kasım 1966) yer aldı. Kedi Kadın'ın kökleri, yazar Frank Miller ve çizer David Mazzucchelli tarafından Batman: Year One adlı çizgi romanda revizyona uğradı. 2009 yılının Haziran ayında çıkmış olan Gotham City Sirens çizgi romanında Kedi Kadın, Harley Quinn ve Poison Ivy'nin yanında yer alacak.

Popüler bir figür olan Kedi Kadın'a çoğunlukla Batman'in medyalarında yer verildi. Aktrisler Julie Newmar, Lee Meriwether, ve Eartha Kitt 1960'lardaki televizyon dizisinde ve 1966 yapımı Batman filminde karakteri canlandırdılar. 1992 tarihli Batman Dönüyor (Batman Returns) filminde karakteri Michelle Pfeiffer canlandırdı. 2004 yapımı Kedi Kadın filminde onu Halle Berry, 2012 yapımı Kara Şövalye Yükseliyor filminde ise Anne Hathaway canlandırdı. Kedi Kadın, Wizard dergisinin "Tüm Zamanların En Büyük 100 Kötüsü" listesinde 51. sırada yer aldı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]