Melez Kampı serisi karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu madde Percy Jackson & Olimposlular kitap serilerindeki karakterleri içermektedir.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Luke Castellan: Hermes'in oğlu. Birinci kitabın sonunda Kronos'a bağlılığını açıklıyor ve Percy'yi öldürmeye çalışıyor. Kronos'un bedenine girmesine izin veriyor ve aynı zamanda son kitapta kendisini zayıf noktasından hançerleyerek öldürüyor.
  • Charles Beckendorf: Hephaistos'un oğlu. Melez Dosyaları ve diğer birçok Percy Jackson kitabında yer alıyor. Son kitap olan "Son Olimposlu"'da ise Andromeda gemisini patlatmak için kendini feda ediyor. Silena Beaugard ile sevgilidir.
  • Silena Beaugard: Afrodit'in kızı. Diğer tüm Afrodit çocukları gibi giyimine ve dış görünümüne düşkün. Kampın en iyi pegasus binicisi. Son kitapta onun Luke'un gizli ajanı olduğu anlaşılır fakat Silena bunu isteyerek yapmamıştır. Manhattan savaşında kahraman olarak hayatını kaybediyor. Beckendrof ile sevgilidir.
  • Lee Flecther: Apollon'un oğullarından. Birçok Apollon oğlu gibi menzilli silah olan okları tercih ediyor.
  • Clarisse La Rue: Ares'in kızı, Ares kulübesinin başkanı. Her ne kadar Percy'i sevmediğini söylese de onu da arkadaşı olarak görüyor, daima iyi bir savaşçı ve Percy'nin yardımına koşar. Güvenilir biri (2. kitapta Altın Post'u kampa ulaştırıyor). Son kitapta inatçılık yapsa da Lidya Ejderhasını öldürmeyi başarıyor.
  • Ethan Nakamura: Ufak tanrılardan olan Nemesis'in oğlu. Annesinden adalet istemiş ve bedel olarak bir gözünü feda etmiştir. Luke'a yardımcılık yapıp Kronos'a katılan melezlerden olsa da Percy onun hayatını bağışlıyor ve bunun sayesinde son kitapta Ethan ölse de Percy'e Kronos'u yenmesinde yardımcı oluyor.
  • Travis ve Connor Stoll: Hermes'in hırsızların da tanrısı olması, çocukları Travis ve Connor da ortaya çıkar. İkiz olmamalarına rağmen ikiz gibi görünürler ve hangisinin büyük olduğunu ayırmak çok zordur. Eşek şakalarından zevk alırlar. En sevdikleri eşek şakaları "Altın Mango"dur. Percy'e savaşta çok yardımları dokunmuştur.
  • Thalia Grace: Zeus'un kızı. İkinci kitabın sonunda ağaç formundan insan formuna geri döner. Eskiden Luke'u bırakmamak için Artemis Avcılarına katılma isteğinden vazgeçer ve bu nedenle Zoe'den nefret ediyor. Fakat uzun bir süre sonra Zoe ile birlikte bir göreve çıkıyor ve görev sonunda Artemis Avcılarına katılıyor.
  • Nico di Angelo: Bianca'nın erkek kardeşi. Ablasıyla beraber geçmiş zamanda doğmuşlardır. Ablasının ölümünden Percy'i sorumlu tutsa da hatası olmadığını anladı. Annabeth ve Percy'i kurtardı aynı zamanda kehanette adı geçen Hayalet Kral. Son kitapta babasının savaşa katılmasını sağladı. Stygian demirinden yapılma çok güçlü bir kılıcı vardır. Hades'in evinde, Jason'ın yanında, Percy'den hoşlandığını Cupid zoruyla itiraf eder. Ama Olimpos'un Kanında, Will Solace ile sevgili olur.
  • Bianca di Angelo: Hades'in kızı. II. Dünya Savaşından önce tanrıların yemininden önce doğuyor ve Zeus'un onları yok etmesi tehlikesine karşılık kardeşi Nico ile Lotus Kumarhanesine götürülüyor. Uzun bir süre sonra (en az 70 yıl) bir avukat tarafından kurtarılıyor. Percy, Thalia, Annabeth, ve Kıvırcık tarafından bulunuyor, kısa bir süre sonra Artemis Avcılarına katılıp ölümsüz oluyor. Fakat aldığı görev sonucunda yenilerek çölde savaşırken hayatını kaybediyor.
  • Rachel Elizabeth Dare: Hoover Barajı'nda Percy'nin karşılaştığı ölümlü kız. Sisin arkasını görebilme yeteneğine sahip ve labirentte Percy'nin yolu bulabilmesine yardımcı olmuştur. Başlarda Percy'ye karşı bir şeyler hissetti ancak sonradan vazgeçti. Son kitapta Melez Kampındaki kahinin yeni bedeni.
  • Gecegölgesi Zoe: Pleione ve Atlas'ın beş kızlarından biri olan Hesperidlerden birisidir. Fakat ailesine ihanet etmiş ve kahraman olan Herkül'e babasını nasıl kandıracağını, Ladon'u nasıl etkisiz hale getireceğini ve elmalarını nasıl çalacağını söylemiştir. Herkül elmaları çaldıktan sonra ailesi tarafından sürüldü. Herkül ondan hiç bahsetmediği için Zoe ondan nefret ediyor. Artemis Avcılarına katıldı ve Tanrıça'nın vekili oldu fakat Artemis'i kurtarma görevinde babası Atlas tarafından öldürüldü. Kitabın sonunda Artemis tarafından Avcı Kız Takımyıldızı'na dönüştürüldü.
  • Ardıç: Melez Kampındaki ağaç perisi aynı zamanda Kıvırcık'ın sevgilisi.
  • Tyson: Percy'nin üvey kardeşi bir kiklop. Son kitapta Tayfun'u yenmek için savaşan kiklopların generali oldu.
  • Glesson Hedge: 2. argonun koruyucusu olan Glesson Hedge(Koç Hedge) 7 meleze bakmakla görevlendirilmiştir. Chuck Norris hayranı olan Koç Hedge tam bir savaş tutkunudur. 2 argo göreve çıkmadan önce bulut nimfası Mellie ile bebek sahibi olmuştur. Olimposun Kanı kitabında doğan bebek bir satirdir.
  • Ella: Diğer tüm hypralardan farklı bir kırmızı hypra. Romalıların sibil kitaplarını ezberlemiştir. Okuduğu her kitabı aklında tutabilir. (Sayfa sayısı ve cümlesi dahil.)Daha sonraları kiklop Tyson'la sevgili olur.