Call of Duty: Black Ops III

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Call of Duty: Black Ops III
GeliştiriciTreyarch
YayımcıActivision
YönetmenJason Blundell
Dan Bunting
YapımcılarBen Brickman
Sam Nouriani
TasarımcıGavin Locke
SenaristCraig Houston
BesteciColin Whitney
SeriCall of Duty
MotorIW engine
PlatformlarMicrosoft Windows
PlayStation 3 Sadece Multiplayer ve Zombie
PlayStation 4
Xbox 360 Sadece Multiplayer ve Zombie
Xbox One
Çıkış
  • : 6 Kasım 2015
[1]
TürBirinci şahıs nişancı
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Call of Duty: Black Ops III, Treyarch tarafından geliştirilen, Activision tarafından ise yayımcılığı yapılan birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunudur. Oyunun senaryo bakımından serinin önceki iki oyunuyla alakası yoktur. Sadece oyunun Rise&Fall adlı bölümde Hendricks tarafından bir önceki oyundaki Raul Menendez'in adı geçer.[2] Oyunun tam sürümü Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One için, sadece çok oyunculu oyun modunu destekleyen ve düşük kalite grafikli versiyonu ise PlayStation 3 ve Xbox 360 için çıkış yaptı. Oyun Call of Duty: Black Ops II'den 40 yıl sonra, 2065 yılında geçer. Oyunun 7. nesil konsollar (PlayStation 3, Xbox 360) için çıkartılan versiyonlarında hikâye modunun olmaması, sadece desteklenen çok oyunculu moddaki sayısız içerik eksikliği ve 8. nesil konsollar (PlayStation 4, Xbox One) için çıkartılan versiyonlarla aralarındaki grafik farklılıkları yoğun tepki gördü.
2015'te en çok satış yapan video oyunu olmuştur.[3]

Call of Duty: Black Ops 4 adlı devam oyunu Ekim 2018'de piyasaya sürüldü.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda eski oyunlara ek olarak hikâye modunda oyuncu karakterini ve kıyafetlerinin görünümünü kişiselleştirebilir. Hikâye ilerledikçe farklı silahlar ve kostümler açılabilir. Ek olarak oyununda tercih edilebilir karakterlerin tek bir kurşunla öldüğü gerçekçi bir zorluk seviyesi de vardır.

Çok oyunculu[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncuların ilk olarak Advanced Warfare'da tanıştığı süper atlama, duvardan kayma gibi hareketler Black Ops III'de de oyuncuların karşısına çıkartıldı. Oyuncular Call of Duty serisinde bir ilkle karşılaştı. Alışmışın aksine oyunda oyuncular belirli silah kamuflajlarını kullanmak zorunda kalmadan kendi silah kamuflajlarını oluşturabilirler.

Zombi[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikâyedeki bazı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Player: Resmi olarak bu şekilde bahsedilen ve oyuncunun hikâye ye başlamadan önce seçtiği karakterdir.Oyunda konuştuğu ve konuşmasının altyazı da çıktığı görülmüştür. Diğer oyunlardan farklı olarak, oyun esnasında ekranda ayakları gözükebilir.

John Taylor: 2019 doğumlu bir Amerikan yüzbaşısıdır. Baş karakterlerden dır. İlk bölümde 'Player'ı robottan kurtaran kişidir.

Kane: Oyundaki kadın karakterlerden dır.

Jacob Handricks: Oyundaki baş karakterlerdendir. Tecrübeli bir komandodur. İlk bölümde dahil çoğu bölümde karşımıza çıkmaktadır. Taylor tarafından öldürülür.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2015. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2015. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2017.