Cadılar Bayramı II

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cadılar Bayramı II
Halloween II
Film Afişi
YönetmenRick Rosenthal
YapımcıDebra Hill
John Carpenter
YazarJohn Carpenter
Debra Hill
OyuncularJamie Lee Curtis
Donald Pleasence
Dick Warlock
MüzikJohn Carpenter
Alan Howarth
Görüntü yönetmeniDean Cundey
KurguMark Goldblatt
Skip Schoolnik
StüdyoDino De Laurentiis Corporation
DağıtıcıUniversal Pictures
CinsiSinema filmi
TürüKorku, Polisiye, Gerilim
RenkRenkli
Yapım yılı1981, ABD
Çıkış tarih(ler)i30 Ekim 1981
Süre92 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe2,500,000 dolar
Önceki filmCadılar Bayramı
Devam filmiCadılar Bayramı III: Cadının Mevsimi

Cadılar Bayramı II, 1981 tarihli, yapımcılığını Dino De Laurentiis'in yaptığı film setinin İllinois, Midwest'deki kurgusal kasaba Haddonfield'da geçtiğin 1978 tarihli filmin devam bölümüdür. Film 1978 tarihli (Cadılar Bayramı)'nın devamı niteliğindedir. Cadılar Bayramı II'nin yönetmeni Rick Rosenthal'dir ve filmde ünlü yıldız Donald Pleasence, Dr.Sam Loomis rolünde, Jamie Lee Curtis, Laurie Strode rolünde ve Dick Warlock, Michael Myers rolündedir. Nancy Loomis ise Annie Brackett'in cesedini canlandırmaktadır. Film serinin ikinci bölümü olup, yine John Carpenter ve Debra Hill tarafından yazılmıştır. Bir önceki filmde Michael Myers, kardeşi Laurie'yi öldüreceği sırada Dr. Loomis tarafından ateş edilerek vurulmuştur. Dr. Loomis'in ateş etmesiyle Michael içinde bulundukları evin balkonundan aşağı düşmüştür. Bu filmde ise Michael ölmeyip yine Laurie'yi öldürme peşindedir.

2,5 milyon dolar bütçeli film 25,5 milyon dolar ile gişe rekorları kırmıştır. Film Cadılar Bayramı serisinde bir devam filmidir. Michael Myers bu bölümde yanarak ölmüştür. Bu filmden sonra üçüncü filmi çekmeyi düşünen John Carpenter ve ekibi konu ile alakası olmayan Cadılar Bayramı III: Cadının Mevsimi'ni çekmişlerdir.Bu filmle istenilen başarıyı yakalayamayan ekip Myers'ı ölmemiş gibi gösterip asıl devam filmi olan ve Myers'ın da göründüğü Cadılar Bayramı 4: Michael Myers'ın Dönüşü'nü çekmişlerdir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Dr. Loomis Michael'ı vurunca Michael aşağı düşer ve daha sonra yerinden kalkar. Michael evin balkonundan aşağı düşünce yerde kalan iz.

Filmin başlangıcı, ilk filmin sona erdiği yerden başlamaktadır. Dr. Loomis ilk filmin sonunda Michael'a tabancası ile ateş etmiş Michael ateşin etkisi ile evin balkonundan aşağı düşmüştür. Dr. Loomis aşağı indiğinde Michael yerinden kalkıp gittiğini görür. Laurie Strode ise Haddonfiel Hastanesi'ne kaldırılmıştır.Ambulansda Jimmy Strode vardır. Laurie ile yakından ilgilernir. Bu sırada Michael kasabanın her yanında Laurie'yi aramaktadır.

Jimmy hastanede Laurie'ye, onu öldürmek isteyenin ağbisi Michael olduğunu anlatır. Laurie ise hayatında bir kez Michael'ı görmüştür. O da küçükken Michael akıl hastanesinde olduğu sıralar, Michael'a yaptığı ziyarettir.

Dr. Loomis ve Haddonfield polisi kasabada Michael'ı aramaktadır. Bu sırada Bennett "Ben" Tramer adlı genç, Michael Myers'ın giydiği kostümün aynısını giymiştir. Dr. Loomis onu görünce yine vumak ister. Dr. Loomis onu vurmadan Ben Tramer'ı araba çarpar ve orada bir patlama yaşanır. Ben Tramer yanarak ölür. Gencin otopsiye kaldırılır. Dr. Loomis ve Haddonfield polisi gencin dişçi kayıtlarına bakmaya gittiklerinde gencin 18 yaşında olduğu anlaşılır. Ama Michael 21 yaşındadır. Yani gencin böylelikle Michael olmadığı anlaşılır. Bu sırada Dr. Loomis ve Haddonfield polisi ilkokula birinin girdiği haberini alır. Dr. Loomis ve Haddonfield polisi ilkokula giderler. Öğretmenin masasının üzerindeki bir resimde kız çocuğu vardır. Michael ilkokula girip bu resmin üzerine bir bıçak saplar. Ayrıca sınıfın tahtasında Şamhain yazmaktadır. Bu kelime oradaki polislere anlamsız gelse de Dr. Loomis Şamhain'in Kelt kültüründe yaz sonu 31 Ekim'de ölülerin efendisine yapılan bir ayin olduğunu söyler. Bu ayinde deliler ve hayvanların kurban edildiğinden bahseder.

Michael Myers (Dick Warlock, Hemşire Jill'i(Tawny Moyer) öldürürken.

Michael, radyodan yapılan bir duyuruda Laurie'nin Haddonfield Hastanesi'ne kaldırıldığını öğrenir. Bunun üzerine hastaneye doğru yol alır.Hemşire Marion Chambers, Dr. Loomis'in ılahevine dönmesi için yanına gelir. Valinin emri olduğunu bildirir. Yolda giderken Hemşire Marion Chambers, Laurei'nin Michael'ın kardeşi olduğunu söyler. Bunu duyan Dr. Loomis belinden çıkardığı tabanca ile şoföre hastaneye dönmesini söyler. Bu sırada Michael hastanedeki çoğu kişiyi öldürmüştür.

Loomis, sürücü ve Hemşire Marion Chambers hastaneye geldiği sırada Michael, Laurie'yi kovalamaktadır. Dr. Loomis, Michael'a ateş eder. Şoför Michael'ın ölüp ölmediğini kontrole gittiği sırada Michael ayağa kalkıp şoför'ü öldürür. Hemşire ise dışarı çıkıp arabadaki telsizle polislere haber vermektedir. Laurie ile Dr. Loomis ise köşeye sıkışmıştır. Dr. Loomis ve Laurie bir odaya saklanır. Michael içeri girer. Dr. Loomis tam ateş edeceği sırada tabancanın içinde kurşun kalmamıştır. Michael, Dr. Loomis'i karnından bıçaklar. Dr. Loomis önceden tabancanın birini de Laurie'ye vermiştir. Laurie, Michael'ın gözlerine ateş eder. Michael kör olur. Bu sırada Dr. Loomis ve Laurie odadaki oksijen tanklarının ağzını açar. Dr. Loomis, Laurie'ye kaçmasını söyler. Laurie dışarı kaçar. Dr. Loomis, çakmağını yakarak odayı ateşe verir. Büyük bir patlama sonucu Michael Myers yanarak ölmüştür. Daha sonra olay yerine polis ve ambulans ekipleri gelir. Laurie başka bir ambulans ile başka bir hastaneye kaldırılır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Gelecek[değiştir | kaynağı değiştir]

Süreklilik A[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeniden yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Süreklilik B[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]