cFosSpeed

Vikipedi, özgür ansiklopedi
cFosSpeed
Geliştirici(ler)cFos Software GmbH
Güncel sürüm9.60 / 29 Şubat 2014 (10 yıl önce) (2014-02-29)
İşletim sistemiWindows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP,
Windows Server 2003 ve Windows Server 2008
PlatformIA-32 ve x86-64
TürTrafik Düzenleme
LisansShareware
Resmî sitesicfos.de/tr/cfosspeed/cfosspeed.htm

cFosSpeed, Windows işletim sistemi için bir internet trafiği yönetimi yazılımıdır. Yüksek transfer hızını koruyarak gecikme sürelerini kısaltmayı sağlamaktadır. Genellikle, online oyuncular ve VoIP kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Yazılım farklı trafik sınıfları oluşturabilmek için veriyi paketlere böler. Bunu kullanıcı tarafından ayarlanabilir bir dizi filtreleme kuralı ile elde eder.Veri trafiğini, TCP veya UDP port numaraları ile, katman-7 protokolü tarafından, programın adına göre veya DSCP etiketleri gibi birçok başka kriterlere göre sınıflandırılabilir ve öncelik verilebilir.

Giden trafik gelişigüzel dışarı gönderilmez. Bunun yerine, veri paketleri önce sıralanır ve daha sonra öncelik sırasına göre dışarı gönderilir. Bu şekilde, lazım olan veriler bekletilebilecek verilerden önce iletilir.[1]

Böylece, büyük miktarda veri aynı anda transfer edilirken aynı zamanda Trafik Düzenleme duyarlı SSH oturumları, VNC oturumları, VoIP aramaları, online oyunlar ya da diğer kritik zamanlı programlar gibi etkileşimli bağlantılara bağlı kalabilirsiniz. Dahası, TCP ACK paketlerinin hızlı indirilmesi devam edecektir.[2][3] Bunun nedeni, alıcı eski verilerin (TCP akış kontrolü) alınmasını kabul ettikten sonra gönderenin sadece veri gönderecek olmasıdır. cFosSpeed aynı zamanda bir kerede çok fazla gönderilen veriyi gönderende tutmak için TCP pencere boyutunu düşürerek indirmeler için ağ tıkanıklığını azaltır.

Ayrıca, cFosSpeed bir paket filte güvenlik duvarı, zaman ve hacim çevrimiçi bütçeleri, bir görünümü değiştirilebilir transfer monitör ve diğer bazı özel amaçlı özellikler içerir.[4] Uzmanların kendi trafik sınıflandırmalarını yazmasını sağlayan bir filtre dilide vardır.[5]

Benzer Ürünler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Tweaking TCP/IP". 3 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2012. 
  2. ^ "How does traffic shaping in cFosSpeed work?". 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2012. 
  3. ^ "cFosSpeed 6.10". 30 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2012. 
  4. ^ "List of cFosSpeed's features". 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2012. 
  5. ^ "Filter language used to classify packets". 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]