CBBC

Vikipedi, özgür ansiklopedi
CBBC
ÜlkeBirleşik Krallık Birleşik Krallık
Programlama
Dil(ler)İngilizce
Sahibi
SahibiBBC

CBBC (Children's BBC'si olarak başlatılmıştır ve aynı zamanda CBBC Channel olarak da bilinir) bir İngiliz çocuk televizyon kanalıdır. BBC şirketine ait bir televizyon kanalıdır. Küçük çocuklara yöneliktir ve 11 Şubat 2002 tarihinde açılmıştır. Abonelik hizmetleriyle desteklenen uluslararası bir ağı yönetmektedir. Kanal 07:00-19:00 saatleri arasında BBC Three ile dönüşümlü yayın yapmaktadır.

BBC Three'nin çevrimiçi yayına geçmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

BBC tarafından alınan karar ile BBC Three 16 Şubat 2016 tarihinde normal yayınını, 31 Mart 2016 tarihinde tüm uydu yayınlarını sonlandırıp çevrimiçi bir kanala dönüşmüştür. Bunun sonucunda CBBC'nin yayın saatleri 2 saat arttırılmış ve yayın saatleri 07:00-21:00 olarak değiştirilmiştir.

BBC Three'nin yeniden açılması[değiştir | kaynağı değiştir]

BBC tarafından alınan karar ile BBC Three'nin 1 Şubat 2022 tarihinde yeniden açılması kararlaştırılmıştır. Bunun sonucunda CBBC'nin yayın saatleri BBC Three'nin kapanışından önce yayın yaptığı saat aralığına yani 07:00-19:00 saat aralığına geri dönmüştür.

II. Elizabeth'in ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

II. Elizabeth'in 8 Eylül 2022'de ölmesi sebebiyle kanalın haber programı olan Newsround'un II.Elizabeth'in ölümü için hazırlanan bir bölümü yayınlanmıştır. Bundan sonra program aralarındaki kısımlarda normalde sunucular konuşurken II.Elizabeth'in vefatından belli bir güne kadar önceden kayıt edilmiş bir mesaj yayınlanmıştır. Bu mesaj şu şekildedir: "Merhaba arkadaşlar, Duymuş olabileceğiniz gibi önemli bir şey oldu ama her zamanki gibi Newsround'daki arkadaşlarımız bilmemiz gereken tüm bilgilere sahip. Daha fazla öğrenmek için Newsround sitesine girebilirsiniz"

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]