Cádiz ilindeki belediyeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Cádiz İli'ni ilçeleri ve ilçelerinin içinde belediyeleri ile birlikte gösteren bir harita.
Cadiz İli'ni belediyelerinin isimleri ve ilçeleri ile birlikte gösteren bir harita.

Bu, Cádiz ilindeki belediyeler listesidir. İspanya’nın güneyinde yer alan özerk topluluklardan birisi olan Endülüs’ün en güney noktasında yer alan Cádiz İli'ndeki 6 ilçede toplam 44 belediyeyi içinde barındırmaktadır. Bahía de Cádiz İlçesi'nde 5 belediye, Campiña de Jerez İlçesi'nde 2 belediye, Costa Noroeste de Cádiz İlçesi'nde 5 belediye, Sierra de Cádiz İlçesi'nde 19 belediye ve La Janda ile Campo de Gibraltar İlçeleri'nde 7 belediye vardır.[1]

İlin nüfus bakımından en kalabalık üç şehri sırasıyla, 202,687 kişilik nüfusuyla Jerez de la Frontera, 128,554 kişilik nüfusuyla Cádiz ve 114,012 kişilik nüfusuyla Algeciras'dır.[2]

En kalabalık şehrin Jerez de la Frontera olmasının yanında, en az nüfuslu şehir ise 476 kişi ile Villaluenga del Rosario'dur. Jerez de la Frontera'nın, il geneline göre nüfus oranı % 16,62'iken, Villaluenga del Rosario'nun nüfus oranı ise % 0,04'tür.[3][4]

Ayrıca Jerez de la Frontera şu anki (2009) nüfusuyla, İspanya'nın en kalabalık 26. şehridir. Cádiz 50. ve Algeciras ise 56. sıradadır.

Nüfusa göre, İspanya geneline kıyasla, Cádiz İli'ndeki belediyelerin sıralaması ise şu şekildedir:

Ayrıca 1188,23 kilometrekarelik alana yayılmış Jerez de la Frontera, İspanya'nın en büyük yüzölçümüne sahip 7. belediyesidir.

En büyük 10 şehrin, ilçelerini değerlendirilirse Jerez de la Frontera, Campina de Jerez İlçesi'nde, Cádiz, San Fernando, El Puerto de Santa María, Chiclana de la Frontera, Puerto Real, Bahia de Cadiz İlçesi'nde (İlçenin tüm belediyeleri), Algeciras ve La Línea de la Concepción, Campo de Gibraltar İlçesi'nde, Sanlúcar de Barrameda, Costa Noroeste de Cadiz İlçesi'nde ve Arcos de la Frontera'da, Sierra dé Cadiz İlçesi'ndedir.[6]

Cadiz İli'nin en fazla rakıma sahip iki kent 643 metre ile Olvera ve 640 metre ile Setenil de las Bodegas iken, en az rakıma sahip iki kent ise, 5 metre ile La Línea de la Concepción ve 7 metre ile Tarifa'dır.[7][8] [9][10]

Ayrıca, İspanya'nın, İngiltere ile birçok sorun yaşamasına sebep olan 6 kilometrekarelik Cebelitarık, ilin, Campo de Gibraltar İlçesi'nin La Línea de la Concepción adlı belediyesiyle sınır komşusudur ve sınır kapısı burada yer alır.[11][12]

İlçelere göre belediyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tabloda, Cadiz İli belediyelerinin İlçelere göre dağılımı armalarıyla birlikte verilmiştir. Ayrıca o ilçedeki toplam belediye sayısı da gösterilmiştir:

Sıra No. İlçe İlçedeki En Büyük Belediye Belediye Sayısı İlçe Haritasındaki Konumu
1 Bahía de Cádiz Escudo de Cádiz (oval).svg Cádiz 5 Bahía de Cádiz Comarca.png
2 Campiña de Jerez Escudo de Jerez de la Frontera.svg Jerez de la Frontera 2 Campiña de Jerez.png
3 Costa Noroeste de Cádiz Escudo de Sanlucar de Barrameda.svg Sanlúcar de Barrameda 5 Costa Noroeste Cádiz.png
4 Sierra de Cádiz Escudo de Arcos de la Frontera.svg Arcos de la Frontera 19 Sierra de Cádiz.png
5 La Janda Escudo de Barbate.svg Barbate 7 La Janda (Cádiz).png
6 Campo de Gibraltar AlgecirasEscudo.png Algeciras 7 Campo de Gibraltar.png

Tablo Kaynak:[13][14][15][16]

İl Geneline Göre Belediyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tabloda ise, Cadiz İli'nin geneline göre, belediyeler, nüfus ve nüfus oranı sırasına göre çoktan, aza doğru, belediye armalarıyla birlikte verilmiştir;

Escudo de la provincia de Cádiz.svg - Cadiz İli'nin belediyeleri - Escudo de la provincia de Cádiz.svg
Şehrin Resmi Amblemi Belediyenin Adı Toplam Nüfus Nüfus Oranı Şehir Manzaraları Şehrin İl İçindeki Konumu
Escudo de Jerez de la Frontera.svg
Jerez de la Frontera
207,532
[17]
% 16,62 DetalleVillavicencioSanMiguel.jpg Jerez de la Frontera.png
Escudo de Cádiz (oval).svg
Cádiz
126,766
[18]
 % 10,54 Cádiz, harbour.jpg Map of Cádiz.png
Escudo de Algeciras.svg
Algeciras
116,209
[19]
% 9,35 BibliotecaAlgeciras.jpg AlgecirasMap.png
Escudo de San Fernando.svg
San Fernando
96,366
[20]
 % 7,79 Jerez Airport back.JPG Map of San Fernando (Cádiz).png
Escudo de El Puerto de Santa María.svg
El Puerto de Santa María
87,696
[21]
% 6,98 Plaza de Toros de El Puerto de Santa María 1.JPG Map of El Puerto de Santa María (Cádiz).png
Escudo de Chiclana de la Frontera.svg Chiclana de la Frontera 77,293
[22]
 % 6,09 Puente VII Centenario en Chiclana.jpg Map of Chiclana de la Frontera (Cádiz).png
Escudo de Sanlucar de Barrameda.svg
Sanlúcar de Barrameda
65,805
[23]
% 5,25 Vista barrio alto sanlúcar barrameda (no crane).jpg Sanlucar de BarramedaMap.png
Escudo de La Linea de la Concepcion.svg La Línea de la Concepción 64,595
[24]
 % 5,22 Gibraltar Airport Main Highway.jpg Map of La Línea de la Concepción (Cádiz).png
Escudo de Puerto Real.svg Puerto Real 40,183
[25]
% 3,20 PuertoReal2.jpg Puerrto Real.png
Escudo de Arcos de la Frontera.svg Arcos de la Frontera 31,210
[26]
 % 2,50 VistaBalcon.jpg Map of Arcos de la Frontera (Cádiz).png
Escudo de San Roque.svg San Roque 29,249
[27]
% 2,27 San Roque (al fondo, Gibraltar).jpg Map of San Roque (Cádiz).png
Escudo de Rota.svg Rota 28,516
[28]
 % 2,26 Rota parroquia de ntra sra de la o 2.jpg Map of Rota (Cádiz).png
Escudo de Barbate.svg Barbate 22,912
[29]
% 1,85 Barbate01096.jpg Map of Barbate (Cádiz).png
Escudo de los Barrios.svg Los Barrios 21,311
[30]
 % 1,75 Spain.Catalonia.Hospitalet.La.Creu.de.St.Eulalia.jpg Map of Los Barrios (Cádiz).png
Escudo de Conil de la Frontera.svg Conil de la Frontera 20,984
[31]
% 1,67 Conilbuildings.jpg Map of Conil de la Frontera (Cádiz).png
Escudo Ayuntamiento de Chipiona.png
Chipiona
18,583
[32]
 % 1,51 Chipiona castillo.jpg Map of Chipiona (Cádiz).png
Escudo de Tarifa.svg
Tarifa
17,793
[33]
% 1,46 Tarifa Puerta de Jerez2004.jpg Map of Tarifa (Cádiz).png
Escudo de Ubrique.svg
Ubrique
16,979
[34]
 % 1,42 Ubrique Andalousie Espagne.jpg Map of Ubrique (Cádiz).png
Escudo de Vejer de la Frontera.svg
Vejer de la Frontera
12,973
[35]
% 1,06 Vejer de la Frontera Sept2004.jpg Map of Vejer de la Frontera (Cádiz).png
Escudo de Villamartin.svg
Villamartín
12,526
[36]
 % 1,05 La fuente de la Plaza del Ayuntamiento, Villamartín.jpg Map of Villamartín (Cádiz).png
EscudoMedina2.svg
Medina-Sidonia
11,683
[37]
% 0,94 MedinaSidonia-Vistas001.JPG Map of Medina-Sidonia (Cádiz).png
Escudo de Jimena de la Frontera.svg Jimena de la Frontera 10,431
[38]
 % 0,83 CastilloDesdeJimena.jpg Map of Jimena de la Frontera (Cádiz).png
Escudo de Olvera.svg Olvera 8,589
[39]
% 0,72 CastilloOlvera.JPG Map of Olvera (Cádiz).png
Escudo de Bornos.svg Bornos 8,134
[40]
 % 0,67 Bornos-dsc02064.jpg Map of Bornos (Cádiz).png
Escudo de Benalup Casas Viejas.svg Benalup-Casas Viejas 7,151
[41]
% 0,58 Benalup-CasasViejas.JPG Map of Benalup (Cádiz).png
Escudo de Puerto Serrano.svg Puerto Serrano 7,116
[42]
 % 0,58 Via verde de la sierra(estacion Puerto Serrano2).JPG Map of Puerto Serrano (Cádiz).png
Escudo de Trebujena.svg Trebujena 6,966
[43]
% 0,57 Ayto-Trebujena-P1060485.JPG Map of Trebujena (Cádiz).png
Escudo de Prado del Rey.svg Prado del Rey 5,956
[44]
 % 0,50 GeneralViewPradoRey.jpg Map of Prado del Rey (Cádiz).png
Escudo de Algodonales.svg Algodonales 5,732
[45]
% 0,47 Vistaalgodonales.JPG Map of Algodonales (Cádiz).png
Escudo de Alcalá de los Gazules.svg
Alcalá de los Gazules
5,619
[46]
 % 0,47 Casa blancas en Alcalá de los Gazules.jpg Map of Alcalá de los Gazules (Cádiz).png
Escudo de Paterna de Rivera.svg
Paterna de Rivera
5,610
[47]
% 0,46 PaternaDeRivera-P1060841.JPG Map of Paterna de Rivera (Cádiz).png
Escudo de Alcala del Valle.svg
Alcalá del Valle
5,300
[48]
 % 0,44 AlcalaValle-P1000592.JPG Map of Alcalá del Valle (Cádiz).png
Escudo de San José del Valle.svg
San José del Valle
4,403
[49]
% 0,36 SanJoseDelValle-P1060370.JPG Map of San José del Valle (Cádiz).png
Escudo de Espera.svg Espera 4,003
[50]
 % 0,33 Espera-P1000596.JPG Map of Espera (Cádiz).png
Escudo de Setenil de las Bodegas.svg
Setenil de las Bodegas
2,977
[51]
% 0,25 Setenil de las Bodegas Cadiz Spain.jpg Map of Setenil (Cádiz).png
Escudo de Castellar de la Frontera.svg Castellar de la Frontera 3,161
[52]
 % 0,25 Castellar medieval.jpg Map of Castellar de la Frontera (Cádiz).png
Escudo de Grazalema.svg Grazalema 2,205
[53]
% 0,18 AparcamientoGrazalema.jpg Map of Grazalema (Cádiz).png
Escudo de El Bosque.svg El Bosque 2,102
[54]
 % 0,17 ElBosqueDesdeCarretera.jpg Map of El Bosque (Cádiz).png
Escudo de El Gastor.svg El Gastor 1,859
[55]
% 0,16 ElGastor-P1000410.JPG Map of El Gastor (Cádiz).png
Escudo de Algar.svg Algar 1,544
[56]
 % 0,13 Algar-P1060335.JPG Map of Algar (Cádiz).png
Escudo de Zahara de la Sierra.svg Zahara de la Sierra 1,513
[57]
% 0,13 Zahara Sierra Desde Castillo.jpg Map of Zahara de la Sierra (Cádiz).png
Escudo de Torre Alháquime.svg Torre Alháquime 849
[58]
 % 0,07 TorreAlhaquime-P1000581.JPG Map of Torre-Alháquime (Cádiz).png
Escudo de Benaocaz.svg Benaocaz 731
[59]
% 0,06 Benaocaz.jpg Map of Benaocaz (Cádiz).png
Escudo de Villaluenga del Rosario.svg Villaluenga del Rosario 479
[60]
 % 0,04 Villaluenga-vista.JPG Map of Villaluenga del Rosario (Cádiz).png
Escudo de la provincia de Cádiz.svg Toplam
44 Belediye
1,230,594[61]
 % 100 Flag Cádiz Province.svg Localización de la provincia de Cádiz.svg

Tablo Kaynak:[62][63]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

^1 Yukarıdaki nüfus ve nüfus oranı bilgileri 2009 yılına aittir. Bu bilgiler yeni nüfus sayımları yapıldığında, güncellenecektir...

  1. ^ "Cadiz İlçeleri". Cortijo-Andalucia. 2007. http://www.cortijo-andalucia.com/cadiz.html.  Cadiz'in İlçeleri Hakkında Bilgi ve İlçelerinin Fotoğrafları. (Sağ Taraf)
  2. ^ "Cadiz İli Resmi Web Sitesi.". DipuCadiz. 2010. http://www.dipucadiz.es/opencms/opencms/dipucadiz/.  Cadiz İli Resmi İnternet Sitesi.
  3. ^ "Villaluenga del Rosario". DipuCadiz.es. 2010. http://www.dipucadiz.es/opencms/opencms/dipucadiz/provincia/municipios/villaluenga.html.  Vîllaluenga del Rosario - Cadiz İli Resmi Sitesi.
  4. ^ "Jerez de la Frontera". DipuCadiz.es. 2010. http://www.dipucadiz.es/opencms/opencms/dipucadiz/provincia/municipios/jerezDeLaFrontera.html.  Jerez de la Frontera - Cadiz İli Resmi Sitesi.
  5. ^ "Things To Do in Cadiz - Where To Visit?". Virtual Tourist. 2008. http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Spain/Andalucia/Cadiz-272934/Things_To_Do-Cadiz-Cadiz_Province_towns_and_villages-BR-1.html.  Cadiz'in Belediyeleri hakkında bilgi, aktiviteler, gezilip, görülebilecek yerler...
  6. ^ "Municipos de Cadiz". DipuCadiz.es. 2010. http://www.dipucadiz.es/opencms/opencms/dipucadiz/provincia/.  Bilgiler "Seleccione Municipio" bölümünden, belediyeler seçilerek alındı.
  7. ^ "Olvera". Olvera.com. 2009. http://www.olvera.es/opencms/opencms/olvera/ayuntamiento/informacion.html.  Olvera Resmi Sitesi, "Entorno fîsico" Bölümü'nden yararlanılmıştır.
  8. ^ "Sétenîl de las Bodegas". 2010. http://web.setenildelasbodegas.es/ayuntamientos-o/opencms/municipiosCadiz/setenildelasbodegas/espanol/turismo/entornonatural.html.  Setenil Resmi Sitesi - "Entorno Naturale-Altitud" Bölümünden yararlanılmıştır.
  9. ^ "La Linea de la Concepcion". La Linea.es. 2010. http://www.lalinea.es/subpaginas/situacion.html.  La Linea de Concepcion Resmi Sitesi. (Coğrafi ve Fiziki Şehir Bilgileri.).
  10. ^ "Ayuntamiento de Tarifa". 2007. http://www.aytotarifa.com/nucleos/index.htm.  Tarifa Resmi Sitesi Coğrafik - Fiziki Bilgiler.
  11. ^ "Cebelitarık Haritası ve Ülke Sınırları". Google Maps (Google). 2010. http://maps.google.com/maps?hl=tr&rlz=1T4GZAZ_trTR374TR379&q=gibraltar&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Cebelitar%C4%B1k&gl=tr&ei=rjsSTOXqN-mK4gaB2sysCA&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&ved=0CCAQ8gEwAA.  Cebelitarık'ın İspanya Sınırını'da gösteren bir haritası.
  12. ^ "Google Earth". Google Earth (Google). 2010. http://earth.google.com/intl/en/index.html.  Bu kaynakta Google Earth programından yararlanışmıştır. Programa bağlantı verilemeyeceği için programın kullanıldığını belirtmek için, resmî internet sitesine bağlantı verilmiştir.
  13. ^ "Bahia de Cadiz". Cortijo-Cadiz. 2009. http://www.cortijo-cadiz.com/bahia_de_cadiz.html.  Bahia de Cadiz İlçesi Hakkında Bilgi.
  14. ^ "Campo de Gibraltar". Cortijo-Cadiz. 2009. http://www.cortijo-cadiz.com/campo_de_gibraltar.html.  Campo de Gibraltar İlçesi Hakkında Bilgi.
  15. ^ "Sierra de Cadiz". Cortijo-Cadiz. 2009. http://www.cortijo-cadiz.com/sierra_de_grazalema.html.  Sierra de Cadiz İlçesi Hakkında Bilgi.
  16. ^ "Cadiz İli - İlçeleri ve Bölgeleri". Cortijo-Cadiz. 2010. http://www.cortijo-andalucia.com/cadiz.html.  Cadiz İli - İlçeleri ve Bölgeleri Hakkında Bilgi.
  17. ^ "Jerez de la Frontera". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11020.htm.  Jerez de la Frontera Şehir Bilgisi.
  18. ^ "Cadiz". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11012.htm.  Cadiz Şehir Bilgisi.
  19. ^ "Algeciras". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11004.htm.  Algeciras Şehir Bilgisi.
  20. ^ "San Fernando". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11031.htm.  San Fernando Şehir Bilgisi.
  21. ^ "El Puerto de Santa Maria". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11027.htm.  El Puerto de Santa Maria Şehir Bilgisi.
  22. ^ "Chiclana de la Frontera". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11015.htm.  Chiclana de la Frontera Şehir Bilgisi.
  23. ^ "Sanlúcar de Barrameda". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11032.htm.  Sanlúcar de Barrameda Şehir Bilgisi.
  24. ^ "La Línea de la Concepción". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11022.htm.  La Línea de la Concepción Şehir Bilgisi.
  25. ^ "Puerto Real". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11028.htm.  Puerto Real Şehir Bilgisi.
  26. ^ "Arcos de la Frontera". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11006.htm.  Arcos de la Frontera Şehir Bilgisi.
  27. ^ "San Roque". Junta de Andalucia2. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11033.htm.  San Roque Şehir Bilgisi.
  28. ^ "Rota". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11030.htm.  Rota Şehir Bilgisi.
  29. ^ "Barbate". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11007.htm.  Barbate Şehir Bilgisi.
  30. ^ "Los Barrios". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11008.htm.  Los Barrios Şehir Bilgisi.
  31. ^ "Conil de la Frontera". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11014.htm.  Conil de la Frontera Şehir Bilgisi.
  32. ^ "Chipiona". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11016.htm.  Chipiona Şehir Bilgisi.
  33. ^ "Tarifa". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11035.htm.  Tarifa Şehir Bilgisi.
  34. ^ "Ubrique". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11038.htm.  Ubrique Şehir Bilgisi.
  35. ^ "Vejer de la Frontera". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11039.htm.  Vejer de la Frontera Şehir Bilgisi.
  36. ^ "Villamartín". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11041.htm.  Villamartín Şehir Bilgisi.
  37. ^ "Medina-Sidonia". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11023.htm.  Medina-Sidonia Şehir Bilgisi.
  38. ^ "Jimena de la Frontera". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11021.htm.  Jimena de la Frontera Şehir Bilgisi.
  39. ^ "Olvera". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11024.htm.  Olvera Şehir Bilgisi.
  40. ^ "Bornos". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11010.htm.  Bornos Şehir Bilgisi.
  41. ^ "Benalup-Casas Viejas". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11901.htm.  Benalup-Casas Viejas Şehir Bilgisi.
  42. ^ "Puerto Serrano". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11029.htm.  Puerto Serrano Şehir Bilgisi.
  43. ^ "Trebujena". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11037.htm.  Trebujena Şehir Bilgisi.
  44. ^ "Prado del Rey". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11026.htm.  Prado del Rey Şehir Bilgisi.
  45. ^ "Algodonales". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11005.htm.  Algodonales Şehir Bilgisi.
  46. ^ "Alcalá de los Gazules". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11001.htm.  Alcalá de los Gazules Şehir Bilgisi.
  47. ^ "Paterna de Rivera". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11025.htm.  Paterna de Rivera Şehir Bilgisi.
  48. ^ "Alcalá del Valle". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11002.htm.  Alcalá del Valle Şehir Bilgisi.
  49. ^ "San José del Valle". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11902.htm.  San José del Valle Şehir Bilgisi.
  50. ^ "Espera". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11017.htm.  Espera Şehir Bilgisi.
  51. ^ "Setenil de las Bodegas". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11034.htm.  Setenil de las Bodegas Şehir Bilgisi.
  52. ^ "Castellar de la Frontera". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11013.htm.  Castellar de la Frontera Şehir Bilgisi.
  53. ^ "Grazalema". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11019.htm.  Grazalema Şehir Bilgisi.
  54. ^ "El Bosque". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11011.htm.  El Bosque Şehir Bilgisi.
  55. ^ "Gastor (El)". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11018.htm.  El Gastor Şehir Bilgisi.
  56. ^ "Algar". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11003.htm.  Algar Şehir Bilgisi.
  57. ^ "Zahara de la Sierra". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11042.htm.  Zahara de la Sierra Şehir Bilgisi.
  58. ^ "Torre Alháquime". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11036.htm.  Torre Alháquime Şehir Bilgisi.
  59. ^ "Beñaocaz". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11009.htm.  Beñaocaz Şehir Bilgisi.
  60. ^ "Víllaluenga del Rosario". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/htm/sm11040.htm.  Víllaluenga del Rosario Şehir Bilgisi.
  61. ^ "Cadiz İli". Junta de Andalucia. 2008-2009. http://www.juntadeandalucia.es:9002/sima/smind11.htm.  Cadiz İli Genel Bilgiler.
  62. ^ "Cadiz İli ve Belediyeleri". DipuCadiz.es. 2010. http://www.dipucadiz.es/opencms/opencms/dipucadiz/provincia/.  Cadiz İli Resmi Sitesi - Tüm Belediyeler Bölümü.
  63. ^ "Cadiz İli ve Turizm". Virtual Tourist. 2008. http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Spain/Andalucia/Cadiz-272934/Things_To_Do-Cadiz-Cadiz_Province_towns_and_villages-BR-1.html.  Cadiz İli Belediyeleri - Bilgi ve Belediyeler Hakkında Turistik Yazılar.