busuu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Busuu
TürüDil öğrenimi
Screenshot of busuu's current Home screen (January 2011)
MerkezLondra, İngiltere[1]
Girişimci(ler)Bernhard Niesner (Kurucu) & Adrian Hilti (Kurucu)[2]
MülkiyetBusuu Online S.L.
Slogan(lar)Dil öğrenimi topluluğu
Websitewww.busuu.com
TescilGerekli (ücretsiz)
Kullanıcılar35 milyon (Ağustos 2013)
Dillerİngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Brezilya Portekizcesi, Rusça, Lehçe, Türkçe, Arapça, Japonca ve Çince
Başlangıç16 Mayıs 2008

busuu, dil öğrenimi için kurulmuş bir sosyal ağdır.[3] Site, daha fazla özellik için satın alma opsiyonlu bedava (freemium) özellikli bir iş modelini uygulamaktadır.[4] Sitede yer alan diller şunlardır: İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Brezilya Portekizcesi, Rusça, Lehçe, Türkçe, Arapça, Japonca ve Çince. Kullanıcı bu dillerden birini veya birkaç tanesini seçip dil öğrenmeye başlamaktadır.

İsmin kökeni[değiştir | kaynağı değiştir]

Busuu, Kamerun'da konuşulan bir çeşit dildir. Etnolojik çalışmalara göre 1980'lerde sadece 8 kişi bu dili konuşabiliyordu. Busuu için ISO 639-3 kodu; bju şeklindedir.

Konsept[değiştir | kaynağı değiştir]

busuu, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı temelli A1, A2, B1 ve B2 düzeylerinde kurslar sunmaktadır. Kullanıcılar, bir veya daha fazla dil çalışmaya başlarken kayıt olurlar. Bir dil için çalışma üniteleri genellikle 150 civarında birime ayrılmıştır. Birimler çoktan seçmeli sorular, konuşma ödevleri ve yazma görevlerinden oluşur. Her ünite grubu, içinde kelime bilgisi, dil bilgisi, konuşma metinleri, yazma bölümleri, telaffuz bölümü ve çoktan seçmeli sorular gibi resimli ve sesli multimedya materyali içerir. Kullanıcılar birbirlerini düzelterek, hem bir öğrenci hem de bir öğretmen olarak hareket ederler. Ayrıca kullanıcılar birbirleriyle sohbet edebilmektedirler.

Sitede iki sınıf üye grubu vardır; normal üyelik ve ücretli premium üyelik. Gramer üniteleri ve video üniteleri, ses kaydı ve podcast gibi bazı multimedya fonksiyonlarını sadece premium üyeler kullanabilirler.[5]

busuu ayrıca iOS ve Android için de mobil uygulamalara 29 Nisan 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. sahiptir. Mobil versiyonlarda 12 dilde eğitim vardır. Uygulamalar ücretsiz indirebilir ancak kısıtlı sayıda öğrenme ünitesi içermektedir. Ek ünite ve içerik için satın alma seçenekleri bulunmaktadır. Tüm mobil uygulama içeriği busuu Premium üyeleri için ücretsizdir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "busuu.com receives €3.5 million investment, moves its headquarters to London and welcomes lastminute.com co-founder Brent Hoberman as board adviser". advantageaustria.org. 6 Kasım 2012. 1 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2013. 
  2. ^ "About the founders". www.busuu.com. 15 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2008. 
  3. ^ "Busuu Online S.L.: Private Company Information - Businessweek". investing.businessweek.com. Erişim tarihi: 22 Ekim 2012. 
  4. ^ "Learn a new language with busuu". www.lifehacker.com. 13 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2008. 
  5. ^ "Bussu Free versus Premium membership matrix". 18 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]