Bulmaca (şarkı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Bulmaca"
Aşklarım Büyük Benden albümünden Murat Boz şarkısı
Yayımlanma9 Mayıs 2011
Kaydedilme2011
TarzPop, balad
Süre4:13
ŞirketDSM
YazarGökhan Şahin
YapımcıAhmet Çelenk

"Bulmaca", Türk pop şarkıcısı Murat Boz'un üçüncü stüdyo albümü Aşklarım Büyük Benden'in kliplendirilmiş şarkılarından biri. Gökhan Şahin tarafından yazılıp, Emrah Karaduman bestelenmiştir. Klibi albümün beşinci klibidir. Burak Ertaş tarafından çekilmiştir ve 12 Mart 2012'de yayımlanmıştır. Eleştirmenlerden bazıları şarkının albümün en parlak çalışmalarından biri olduğunu söylemiştir. Albümün yayımlanması ile ilk kez dinlenebilen "Bulmaca", Kral Pop TV Top 20 listesinin zirvesine kadar yükselmiştir.

Arka plan ve kompozisyon[değiştir | kaynağı değiştir]

"Bulmaca", Gökhan Şahin tarafından yazılıp, Emrah Karaduman tarafından bestelenen bir şarkıdır. Düzenlemesi Mert Ali İçelli tarafından yapılmıştır. Albümün yayımlanması ile ilk kez dinlenilmiştir. Müziği, pop ve balad ritimleri içerir, orta tempolu bir şarkıdır. Nakarat kısmı "Ümitler yaşlanıp, yok olup silinecek. Giden uzaklaştıkça, kalan kıymetlenecek. Soldan sağa iki kalpli, en zor bulmaca. Aşk birimiz çözecek, birimiz de üzülecek." sözlerinden oluşur.

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Radyocu Michael Kuyucu şarkı için "Kaliteli sözleri ile yaz akşamlarında deniz kenarında sevgilinizle beraber veya tek başınıza dinleyip kendinizden geçeceğiniz tınılar içeren bir şarkı." yorumunu, müzik sitesi kaanalay.net "Sözler birkaç dinlemede dile takılıyor, başarılı bestesiyle birlikte duyguları kolaylıkla harekete geçiriyor. Sözü, müziği ve düzenlemesiyle albümün en parlak çalışmalarından biri olduğunu düşündüğüm şarkıya mutlaka şans verilmeli; bilhassa sonbahara doğru kliplendirilmeli. Duygusu kadar pozitif enerjisi de yüksek olan şarkı farklı duygular arasındaki geçişi çağrıştırdığından belki, tam baharlık gibi geldi bana." yorumunu yaptı.[1]

Video klibi[değiştir | kaynağı değiştir]

"Bulmaca" klibi, Burak Ertaş yönetmenliğinde çekildi.

1 Mart 2012'de Aşklarım Büyük Benden albümünün beşinci klibinin "Bulmaca" şarkısına çekileceği duyuruldu.[2] Ardından 6 Mart 2012'de klip çekimlerinin gerçekleştirildiği öğrenildi.[3] 12 Mart 2012 gecesine gelindiğinde Burak Ertaş yönetmenliğinde çekilen "Bulmaca" klibi YouTube'daki MÜYAP kanalı üzerinden yayımlandı.[4]

Listeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste (2012) Tepe
noktası
Kral Pop TV Top 20 Listesi[5] 1

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kaan Alay (29 Mayıs 2011). "Murat Boz - Aşklarım Büyük Benden / Popüler Müzik Notları". kaanalay.net. 11 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2012. 
  2. ^ ""Aşklarım Büyük Benden" albümününün 5.video klip şarkısı, klip yakında sizlerle". facebook.com/muratboz. 1 Mart 2012. Erişim tarihi: 13 Ekim 2012. 
  3. ^ ""Aşklarım Büyük Benden" albümünün 5.video klibi "BULMACA" adlı şarkıya çekildi, klip yakında sizlerle:". facebook.com/muratboz. 1 Mart 2012. Erişim tarihi: 13 Ekim 2012. 
  4. ^ "Bulmaca (Murat Boz)". MÜYAP. 12 Mart 2012. 10 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2012. 
  5. ^ "Kral TV - Top 20 Listesi [19 Mayıs 2012]". cilginpaylasim.blogspot.com. 13 Ekim 2012. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2012. [ölü/kırık bağlantı]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]