Buffy the Vampire Slayer karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Joss Whedon'un proje tasarımcılığını üstlendiği Buffy the Vampire Slayer adlı Amerikan televizyon dizisinin karakterleri listesi bu maddede listelenmiştir.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm
sayısı
Sezon
1 2 3 4 5 6 7
Sarah Michelle Gellar Buffy Summers 144 Ana
Nicholas Brendon Xander Harris 143 Ana
Alyson Hannigan Willow Rosenberg 144 Ana
Charisma Carpenter Cordelia Chase 54 Ana
Anthony Stewart Head Rupert Giles 121 Ana Yinelenen
David Boreanaz Angel 56 Yinelenen Ana Konuk Konuk
Seth Green Daniel "Oz" Osbourne 39 Yinelenen Ana1
James Marsters Spike 96 Yinelenen Konuk Ana2
Marc Blucas Riley Finn 31 Ana3 Konuk
Emma Caulfield Anya Jenkins 81 Yinelenen Ana
Michelle Trachtenberg Dawn Summers 66 Ana4
Amber Benson Tara Maclay 47 Yinelenen Ana5
Notlar
  1. ^Seth Green, Dördüncü Sezonun ilk altı bölümünde ana kadrodadır ve "Wild at Heart" bölümünden sonra ayrılıp sezonun ilerleyen bölümlerinde iki defa tekrar görünür.
  2. ^James Marsters dördüncü sezonun yedinci bölümünde ana kadroya katılmadan önce iki bölümde konuk oyuncu olarak belirir, "The Initiative".
  3. ^Marc Blucas, dördüncü sezonun "Doomed" bölümünde ana kadroya katılmadan önce sekiz bölümde konuk olarak belirir. Daha sonra beşinci sezonun "Into the Woods" bölümünde ayrılır ve altıncı sezonun "As You Were" bölümünde konuk olarak oynar.
  4. ^Michelle Trachtenberg beşinci sezonun ilk bölümü, "Buffy vs. Dracula"da konuk olarak ortaya çıkar ve hemen ikinci bölümde ana kadroya dahil olur.
  5. ^Amber Benson, altıncı sezonun "Seeing Red" bölümüne kadar yinelenen karakter olarak kalır ve bu bölüm onun ana kadroya dahil olduğu tek bölümdür.

Yan karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm
sayısı
Sezon
1 2 3 4 5 6 7
Kristine Sutherland Joyce Summers 58 Yinelenen Konuk
Elizabeth Anne Allen Amy Madison 8 Konuk Yinelenen Konuk
Mercedes McNab Harmony Kendall 15 Konuk Yinelenen
Armin Shimerman Müdür Snyder 19 Yinelenen Konuk
Mark Metcalf Efendi 8 Yinelenen Konuk Konuk
Robia LaMorte Jenny Calendar 14 Yinelenen Konuk
Andrew J. Ferchland Kutsanmış Olan 6 Yinelenen
Julie Benz Darla 5 Yinelenen Konuk Konuk
Dean Butler Hank Summers 4 Konuk Konuk
Eric Balfour Jesse McNally 2 Konuk
Danny Strong Jonathan Levinson 28 Yinelenen Konuk Yinelenen Konuk
Robin Sachs Ethan Rayne 4 Konuk
Jason Hall Devon MacLeish 8 Konuk
Saverio Guerra Willy the Snitch 5 Konuk
Larry Bagby Larry Blaisdell 7 Konuk Yinelenen
Julia Lee Anne Steele 2 Konuk
Juliet Landau Drusilla 17 Yinelenen Konuk Konuk
Bianca Lawson Kendra 3 Yinelenen
Eliza Dushku Faith 20 Yinelenen Konuk Yinelenen
Andy Umberger D'Hoffryn 4 Konuk Konuk
Harry Groener Belediye Başkanı 14 Yinelenen Konuk Konuk
Harris Yulin Quentin Travers 3 Konuk Konuk Konuk
K. Todd Freeman Bay Trick 5 Yinelenen
Alexis Denisof Wesley Wyndam-Pryce 9 Yinelenen
Sharon Ferguson İlk Avcı 4 Konuk Konuk
Bailey Chase Graham Miller 13 Yinelenen
George Hertzberg Adam 10 Yinelenen Konuk
Phina Oruche Olivia 3 Yinelenen
Adam Kaufman Parker Abrams 5 Yinelenen
Paige Moss Veruca 3 Yinelenen
Lindsay Crouse Maggie Walsh 9 Yinelenen
Leonard Roberts Forrest Gates 12 Yinelenen
Kali Rocha Halfrek 7 Konuk Yinelenen Konuk
Adam Busch Warren Mears 16 Konuk Yinelenen Konuk
Amelinda Embry Katrina Silber 3 Konuk
Clare Kramer Glory 13 Yinelenen Konuk
K.D. Aubert Nikki Wood 2 Konuk Konuk
Charlie Weber Ben 14 Yinelenen
Joel Grey Doc 3 Yinelenen
Tom Lenk Andrew Wells 26 Yinelenen
James Charles Leary Clem 8 Yinelenen
D. B. Woodside Robin Wood 14 Yinelenen
Azura Skye Cassie Newton 2 Konuk
Sarah Hagan Amanda 9 Yinelenen
Kristy Wu Chao-Ahn 6 Yinelenen
Iyari Limon Kennedy 13 Yinelenen
Clara Bryant Molly 5 Yinelenen
Indigo Rona 8 Yinelenen
Felicia Day Vi 8 Yinelenen
Mary Wilcher Shannon 3 Yinelenen
Dania Ramirez Carodad 3 Yinelenen
Lalaine Chloe 2 Konuk
Nathan Fillion Caleb 5 Yinelenen

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Buffy Anne Summers (Sarah Michelle Gellar), vampirler, iblisler ve diğer karanlığın güçlerine karşı savaşmak için çağrılan "Vampir Avcıları" ya da sadece "Avcılar" diye bilinen bir genç kadın dizisinin sonuncusu. Avcı'nın insan suçlarında hiçbir yetkisi yoktur. Bu çağrılma sayesinde avcı sınırlı bir derecede genelde rüya formunda gelen durugörü kazanır, ve bunun yanında da fiziksel olarak artırılmış güç, dayanıklılık, çeviklik, daha güçlü sezgi ve hız, ve hızlı iyileşme. Geleneksel olarak hayatta aynı anda yalnızca bir tane avcı bulunabilir, biri öldüğünde ise diğer potansiyeller arasından yenisi çağrılır.

Alexander "Xander" LaVelle Harris (Nicholas Brendon), Buffy'nin yakın arkadaşlarından birisi. Hiçbir doğaüstü yeteneği olmayan Xander hikâyeye komedi ve aynı zamanda Buffy evreninde her türde karakterin olmasını sağlamaktadır. Televizyonda yaptığı genel diyaloglarından başka Xander, güçlü kadınlar tarafından yönetilmekte olan bir dünyada güvensiz ve madun bir erkek olmasıyla da bilinmektedir.

Willow Rosenberg (Alyson Hannigan), derslerinde daima iyi ve çalışkan birisidir, Buffy'nin aşırı sosyal ve tembel kişiliğine tamamen zıt olarak. Arkadaşlıklarını birbirlerinden farklı olmalarıyla, özellikle olağanüstü olmalarıyla sürdürmektedirler. Dizi ilerledikçe Willow daha iddialı bir karakter ve güçlü bir cadı olmaya başlar, ayrıca bir eşcinsel olduğu ortaya çıkar.

Rupert Giles (Anthony Stewart Head) (1.015.22, sonrasında yinelenen), Buffy'e rehberlik eden gözetmenidir. Nadiren ilk ismiyle hitab edilen Giles (Daha sonra ortaya çıkar ki Giles gençlik zamanlarında "Ripper" yani "Deşici" olarak anılıyordu), Gözetmenler Konseyi'nin bir üyesidir ve işi Avcıları eğitmek ve rehberlik etmektir. Giles, Buffy'nin yüzleşmesi gereken doğaüstü yaratıkları araştırır, bu yaratıkların kökenleri hakkında ona bilgi vererek nasıl öldüreceğini anlatır.

Tom Lenk, Emma Caulfield, Alexis Denisof, Alyson Hannigan, Anthony Stewart Head, Joss Whedon, Michelle Trachtenberg

Cordelia Chase (Charisma Carpenter) (1.013.22), aslında arketip popüler, başkalarını pek düşünmeyen, ortalama ruhlu bir ponpon kızdır. Düşüncesizdir, ama açık sözlü ve dürüsttür. Scooby Çetesi'nin bir müttefiği haline gelir (isteksizce de olsa), Xander ile olan ilişkilerinin bitmesinden sonra bile müttefik olmaya devam eder. Üçüncü sezondan sonra, L.A.'e gider ve orada Angel'ın ekibine katılır. Başta oyunculuk hayalleri kurarken daha sonra kötülükle savaşma kararı alır.

Angel (David Boreanaz) (2.013.22, öncesinde ve sonrasında yinelenen), ilk üç sezon boyunca Buffy'nin âşık olduğu adamdır. Angel, kendisinin Buffy için çok iyi olmadığına inanarak Sunnydale'i terk etmiştir. Daha sonra günahlarını telafi etmek ve kefaret aramak için kendi yan ürünü Angel dizisine geçmiştir. Geri kalan sezonların bazı bölümlerinde konuk oyuncu olarak geri dönmüştür, dizinin final bölümü de dahil olmak üzere.

Daniel "Oz" Osbourne (Seth Green) (3.014.06, öncesi ve sonrasında yinelenen), zeki (ama pek çalışkan olmayan) bir öğrenci ve yarı zamanlı gitaristtir. Willow'un ilk ve tek erkek arkadaşıdır ve Buffy'nin halkasının bir üyesidir, bir kurt adama dönüştükten sonra bile üyeliğine devam etmiştir. Sessiz ve soğukkanlı olarak canlandırılmış karakterin bu havalılığının altında vahşi hayvan davranışları yatmaktadır, bu durum da dizinin sürekli beklenen karakter özelliklerini bozma çabasından kaynaklanmaktadır, ve burada yapılan şey ise ikili-karakterli olmaktır (Angel/Angelus gibi).

Spike (James Marsters) (4.077.22, öncesinde yinelenen), baş düşmanlıktan ileriki bölümlerden müttefiğe dönüşen bir vampir karakteri. Spike, ilk defa diziye vampir sevgilisi Drusilla ile katılır ve avcıyı öldürmek istemektedir. Daha önce öldürdüğü avcı'dan kıyasla bu defa da Avcı'yı öldüreceğinden oldukça emin olan Spike zamanla Buffy'e karşı bir tutku duymaya başlar. Başlarda bunu öldürme tutkusu zanneder ama Buffy beşinci sezondan sonra ölümden dönünce onunla birlikte romantik bir ilişkiye başlarlar. Herkesten gizli tuttukları bu ilişki altıncı sezonun sonunda sonlanır ve Spike bunun öcünü almak isteyerek kasabayı terk eder. Son sezonda da ruhunu almış bir şekilde geri döner ve Scooby Çetesi'nin sadık bir müttefiği olur. Cehennem Ağzı'nın yok olması için hayatını feda ettikten sonra Angel'ın baş rolde oynadığı yan ürün dizisi Angel'ın son sezonunda da ana karakterler arasında belirir.

Anya (Emma Caulfield) (5.017.22, öncesinde yinelenen), 1.120 yaşında eski bir intikam iblisi (Anyanka), görevi de hor görülmüş kadınların dileklerini yerine getirmektir. Giles tarafından güçleri elinden alındıktan sonra (paralel bir evrende), (bizim evrenimizde) artık normal bir insana dönüşür ve Scooby Çetesi'nin yanında saf tutar. Zamanla insan duygularına daha da çok alışmaya başlayan Anya, Xander'a aşık olur. Son sezonda yapılan Cehennem Ağzı'na saldırıda ise hayatını kaybeder.

Riley Finn (Marc Blucas) (4.115.10, öncesi ve sonrasında yinelenen), Buffy'nin Angel'dan sonraki ilk ciddi ilişkisidir. Başlarda, "düşman alt-türleri" (iblisler) yakalamak amacıyla bilim ve ordu teknolojisini kullanan "Organizasyon" diye bilinen askeri bir birlikte çalışmaktaydı. Riley, Angel'ın zıttıdır, doğma büyüme Iowa'lı ve gücü de bağlı olduğu gizli askerî operasyondan gelen bir adamdır. Buffy'nin üstün fiziksel gücü onun emniyetsizliğine sebep olur, özellikle de laboratuvarda ilaçlar yoluyla sistemine sokulan güçlendiriciler sisteminden çıktıktan sonra. Bu neden ve Buffy'nin gerçekten duygusal olarak ona bağlanamaması dolayısıyla Riley, sezon 5'in ortasında kasabadan ayrılır.

Dawn Summers (Michelle Trachtenberg) (5.027.22, sonradan belirdi), ilk defa beşinci sezonda Buffy'nin on dört yaşındaki küçük kız kardeşi olarak tanıtılır. Aslında bir cehennem tanrısının aradığı anahtar, bir insan formunda (Dawn) Buffy'e gönderilir. Dawn'ın genlerinin büyülü olmasına rağmen, tamamen normal bir ergen kız gibi davranmaktadır ve gerçekte ne olduğu ortaya çıktıktan sonra da kendi benliğini kabul ederek yaşamına devam etmiştir. Buffy'nin Dawn'ı bu avcılık işlerinden uzak tutma çabalarına rağmen, Dawn ileride Scooby Çetesi'nin önemli bir üyesi haline gelir.

Tara Maclay (Amber Benson) (6.19, öncesinde yinelenen), en başta Willow'un üniversitedeki ilk senesinde bir cadı grubunun üyesi olarak tanıtılır. İkilinin arasındaki ilişki zaman içerisinde gelişerek romantik bir hal alır. Tara güçlerini Scooby Çetesi'nin karanlığın güçlerine karşı savaşmasında yardım etmek ve Willow'un büyüye olan bağımlılığını durdurmaya çalışmak için kullanır. Tara aslında Buffy'e hedef alınmış bir mermi tarafından ölür, bu durum da Willow'un içerisindeki tuttuğu tüm büyü gücünü dışarı vurmasına sebep olur ve böylelikle "Şeytani Willow" ortaya çıkar.

Yan karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Joyce Summers (Kristine Sutherland) (Sezon 1–5), Buffy'nin annesidir ve Scooby'lerin hayatlarındaki normalliği sağlayan dayanak noktasıdır, hatta Buffy'nin doğaüstü dünyasındaki rolünü öğrendikten sonra bile ("Becoming, Kısım İki"). "Lovers Walk" bölümünde, kalbi kırılmış olan Spike'ın dertlerini dinler, ki bu Spike'ın asla unutmayacağı bir jesttir. "I Was Made to Love You" bölümünde beyninden tümör çıkarıldıktan sonra, beşinci sezonda anevrizma hastalığından ölür. (Sezon 4'ün ilk bölümünde, Buffy şaka niyetiyle "Annemin bu kitapların faturasını alması için sabırsızlanıyorum; umarım eğlenceli bir anevrizma olur.") Joyce, Buffy evrenindeki doğal sebeplerden dolayı ölen (ne büyülü ne de şiddet içeren) iki karakterden birisidir. Sezon 6'da "Normal Again" bölümünde bir halüsinasyon (ya da bir alternatif gerçeklikte kendisi olarak) geri döner. Ayrıca bazı sezon 7 bölümlerinde de geri döner, ama bu defa İlk Kötü onun formunu almış bir şekilde veya hayalet formunda.

Jenny Calendar (Robia LaMorte) (Sezon 1–3), gerçek ismi Janna Kalderash olan lise bilgisayar öğretmeni. Giles'ın sevgilisi ve Willow'un akıl hocası olur. "Surprise" ve "Innocence" bölümlerinde, Jenny'nin aslında Angel'ı ruhu ile lanetleyen bir çeşit Çingene kabilesinden olduğu ve Sunnydale'e gelme amacının da Angel ve Buffy'e göz kulak olup Angel'ın acı çekmeye devam ettiğinden emin olması olduğu açıklanmıştır. Angel ruhunu kaybettikten sonra, ruhunu tekrar getirmeye çalışır, ama tam nasıl yapıldığını keşfetmişken Angelus tarafından öldürülür. Jenny Calendar dizi boyunca öldürülen ilk önemli karakterdir ve Joss Whedon bu durumun ise karakterlerinin nasıl bir tehlike altında olduklarını yansıtmak için önemli bir işaret olduğu üzerinde durmuştur. Jenny üçüncü sezonda geri döner, ama İlk Kötü onun bedeninde gelir.

Wesley Wyndam-Pryce (Alexis Denisof) (Sezon 3), Giles'ın yerini alması için gönderilmiş yeni bir Gözetmen. Gözetmenlikten kovulunca, Angel dizisinde Los Angeles'ta "haydut iblis avcısı" olarak ortaya çıkar ve Angel Araştırmacılık'ın gizli bilim uzmanı olur.

Robin Wood (D. B. Woodside) (Sezon 7), eski bir avcı olan Nikki Wood'un (Spike tarafından öldürülen) oğlu. Son sezonda Buffy'nin müttefiki olur. Ayrıca Faith'e karşı romantik hisler besler.

Faith Lehane (Eliza Dushku) (Sezon 3–4, 7), Kendra vampir Drusilla tarafından öldürülünce onun yerine çağrılan avcıdır. Sunnydale'e geldiğinde, Buffy ve Scooby Çetesi'nin yanında savaşır. Kazara bir insanı öldürdükten sonra, yaptığı şiddetten zevk almaya başlar ve Belediye Başkanı'nın yanına katılır. Buffy, Faith'i bıçaklar ve komaya girmesine sebep olur; sekiz ay sonra ise komadan uyanır ve Buffy ile kendisinin vücutlarını değiştirir. Yenildikten sonra ise, Los Angeles'a kaçar ve Angel'ı öldürme görevini kabul eder. Angel onu iyileştirmeyi başarır ve bütün suçlarını polislere itiraf ettikten sonra hapse girer. Üç yıl sonra, Wesley Wyndam-Pryce ona Angelus'ın tekrar serbest kaldığını söyleyince hapishaneden kaçarak Angel'a yardım etmeye gider. Angel'ın ruhu geri geldikten sonra da Faith, Sunnydale'e Buffy'nin İlk Kötü ile savaşmasına yardım etmeye gider. Scooby'ler ve potansiyeller Buffy'nin liderliğinden bıkınca geçici olarak başa Faith geçer. Dizi boyunca, Faith avcılığa ve öldürmeye karşı daha karanlık ve eğlenceli bir yön ile bakmaktadır; Faith avcı kişiliğinin karanlık yüzüdür.

Jonathan Levinson (Danny Strong) (Sezon 2–4, 6–7), lisede hiç kimse tarafından fark edilmeyen talihsiz. ilk defa ikinci sezonda tanıtılır ve sezon 2-3 arasında karakteri gelişmeye başlar; en çok kendi konusunun geçtiği bölümler arasında "Earshot" ve "Superstar" bulunur. Ayrıca altıncı sezonun önemli bir karakteridir, Warren Mears ve Andrew Wells ile Sunnydale'i ele geçirmek için birlik olur. Yedinci sezonun başlarında Andrew, Cehennem Ağzı'nı açmak için onu öldürerek feda etmiştir.

Harmony Kendall (Mercedes McNab) (Sezon 1–5), Cordelia Chase'in popüler lise arkadaşı. İleri sezonlarda ise mizahi anlamda becereksiz bir vampire dönüşür ve Angel dizisinin son sezonunda ana karakterler arasına girer. Harmony, Angel'dan başka Buffy dizisinin ilk bölümü ve Angel dizisinin de final bölümünde beliren tek karakterdir. Ek olarak da, yayınlanmayan Buffy pilot bölümünde de oynamıştır. Daha sonra da Sezon 8'de geri döner, herkese reality programında gerçek vampirlerin olduğunu söyler.

Amy Madison (Elizabeth Anne Allen) (Sezon 1–4, 6-7), çeteyle karşılaşan bir lise öğrencisi ve aynı zamanda bir cadı. Daha sonraları Amy kendisini kazıkta ölüme mahkûm edilmekten kurtulmak için yanlışlıkla fareye dönüştürür ve altıncı sezona kadar da o formdan kendisini kurtaramaz (Sezon dörtte Willow aslında onu fareden tekrar insana çevirir ama farkında olmadığı için tekrar insandan fareye çevirir). Sezon 7'de Willow'a ihanet eder. Dark Horse'un yayınladığı "Sezon 8" çizgi roman serisinin ilk hikâye örgüsünde büyük kötü rolünü alır, aynı zamanda "erkek arkadaşı" (Warren Mears) ile birleşip Willow ve Buffy'de intikam almak ister.

Graham Miller (Bailey Chase) (Sezon 4–5) ve Forrest Gates (Leonard Roberts) (Sezon 4), Riley'nin Organizasyon'daki ortaklarıdırlar.

Andrew Wells (Tom Lenk) (Sezon 6–7), Buffy'nin düşmanı olan ineklerden bir tanesi. Scooby Çetesi tarafından yakalanıp tutsak edildikten sonra, artık yardım etmeye başlar. Yedinci sezon boyunca yaptıklarını affettirmeye çalışır. Andrew'un eşcinsel olduğunu gösteren bazı ipuçları vardır. Karakteri ilk defa Buffy dizisinin son sezonunda kendisini geliştirmeye başlar, ve Angel dizisinde yaptığı konuk oyunculuğu da bunu geliştirir. Sezon 8 sırasında, İtalya'da kalarak birçok vampir avcısına gözetmenlik yapar. Buffy, Andrew'a Avcılar ve Av, Kızım 3'te onun da aileden birisi olduğunu söyler.

Düşmanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Efendi (Mark Metcalf), yaşayan en yaşlı vampirlerden bir tanesi ve Buffy'nin Sunnydale'de karşılaştığı ilk Büyük Kötü'dür. Efendi bir kilisede tuzağa düşmüş ve hapsedilmiştir, bir deprem sonucunda bu kilise yıkılmıştır ve Cehennem Ağzı'nı açmaya çalıştığında ise orada kapana kısılmıştır. Kehanetlere göre Buffy'yi öldürecektir; onu ısırır ve Buffy boğularak ölür ama Xander tarafından birkaç dakika (süre tam bilinmese de kısa olduğu bilinir) sonra geri getirilir. Buffy sonra onu öldürür ve toza dönüşür, geriye de sadece kemikleri kalır. Efendi'nin tekrar doğması tehdidi ile karşılaşan Buffy sonra onlara balyoz ile saldırır. Efendi, üçüncü sezonun "The Wish" isimli bölümünde tekrar belirir, bölümde Buffy'nin hiçbir zaman Sunnydale'e gelmediği başka bir gerçeklik anlatılmaktadır. Sezon Sekiz'de Mucize Tohum'u tarafından onu koruması için tekrar çağrılır.

Drusilla (Juliet Landau), atası ve daha sonra sevgilisi olan Angelus tarafından delirtilmiş olan bir kahin ve bir genç kadındır. Deliliği vampire dönüştükten sonra da devam etmiştir ve yıllarca Avrupa ile Asya'da fırtınalar estirmiştir. Prag'da kızgın bir düşman tarafından daha da zayıflatılınca Drusilla, Angel'ı feda etmesi gereken bir ritüeli uygulayarak iyileşir ve Angel neredeyse ölecektir ama kurtulur; Angelus serbest kalınca da onunla birlikte dünyayı yok etme planları yaparlar. Drusilla, Spike'ın hem atası hem de uzun süreli sevgilisidir, ama Sunnydale'de geçirdikleri yıldan sonra hayal kırıklığına uğrayarak onu terk eder (Sezon 2). Vampir özelliklerinin yanında durugörü ve hipnotize güçlerine sahiptir. Genellikle bilmece şeklinde konuşur (perilerin kafasında ona söylediğini iddia ederek) ve sürekli yıldızları seyreder. Dizi boyunca birçok bölümde belirir. Hala hayatta ve özgürdür.

Angelus (David Boreanaz), muhtemelen vampir tarihinin en acımasız vampiri. Angel'ın ruhunu almadan önceki halidir, Buffy'nin arkadaşı ve sevgilisidir. Avrupa ve Asya'da terör estirdiği yıllardan sonra, Çingeneler tarafından lanetlenir. Ona ruhunu geri verirler, ama bu lanet Angelus'ı tamamen yok etmemektedir; mükemmel mutluluğun bir anı Angel'ın ruhunun yok olmasına sebep olur ve Angelus, Sunnydale'e terör yağdırmaya başlar (sezon 2). Angelus, Jenny Calendar'ı öldürür, Scooby Çetesi'ne saldırır ve Drusilla ile işbirliği yaparak bir girdabı açarak dünyayı yok etmeye yeltenir. Buffy ve Spike anlaşma yapar Angelus'ı durdurmak için, bu arada da Willow daha önceden yapılmış çingene lanetini Angel'a tekrar yaparak ruhunu geri getirmeye çalışır. Angelus ruhu geri gelmeden önce girdabı açar ve Buffy ruhu geri geldikten sonra mecburen girdabı kapatmak için onun karnına kılıç saplar ve onu bir cehennem boyutuna gönderir. Angelus ayrıca daha sonra yan ürün olan Angel dizisinde de Angel'ın yeni dostlarına tehdit olmaya devam eder.

Belediye Başkanı Richard Wilkins III (Harry Groener), oldukça nazik ama sinsi Belediye Başkanı Wilkins aslında Sunnydale kasabasını Cehennem Ağzı'nın üzerine iblislere bir yem cenneti oluşturmak için kurmuştur. Ruhunu 19. yüzyılda satmış ve asıl iblis formuna dönüşmek için beklemektedir. Buffy ve Scooby'ler onun "Yükseliş" denen tehdidi ile Sezon 3'te yüzleşirler.

Profesör Maggie Walsh (Lindsay Crouse), Buffy'nin psikoloji öğretmeni ve Organizasyon'un lideri (ölmeden önce). Buffy kendi gizli projesi hakkında bir sürü soru sormaya başladığında Riley'i uzağa gönderir ve Buffy'i de öldürmeye çalışır. Kendi laboratuvarında oluşturduğu yaratık Adam onu kazıkla öldürmüş ve cansız bedeni sonradan tekrar canlandırılmıştır.

Adam (George Hertzberg), Organizasyon'da oluşturulan (Maggie Walsh tarafından) yarı makine, yarı iblis ve yarı insan karışımı bir yaratık. Vicdanı yoktur ve şiddetli bir şekilde etrafındaki şeylerin nasıl şekilde çalıştığını merak etmektedir, kurbanlarının vücutlarının nasıl çalıştıklarını öğrenmek için onları öldürür. Neredeyse durdurulamaz bir yaratıktır ve İnsan/İblis/Makine melezlerinden bir yüce tür oluşturmak istemektedir. Buffy nihayetinde içerisinde ona güç veren uranyumu patlatarak onu yener.

Glory (Clare Kramer), ayrıca "muhteşem ve yüce Glorificus" diye de bilinir. Diğer cehennem tanrıları tarafından kendi boyutundan kovulan bir şeytani cehennem tanrıçası. Zorla Ben isimli bir insanın bedenine hapsedilmiştir, ki bu da onun güçlerini azaltmıştır. Giderek güçsüzleşmeye başlayınca insanların beyinlerini emmeye başlar ve kurbanlarını delirmiş bir şekilde bırakır. Kendi boyutuna geri dönebilmek için Anahtar denen bir şeyi aramaktadır, bu anahtarı kullandığında bütün boyutların birbirine karışacağını hiç umursamamaktadır.

Warren Mears (Adam Busch), Şeytani Willow asıl Büyük Kötü olmadan önce altıncı sezonun ana kötüsü olan "Üçlü" isimli grubunun lideri. İlk ortaya çıktığında tipik bir inek olarak tanıtılır, ama zamanla saldırgan, güç bağımlısı ve diğerlerine korku salarak onların saygılarını kazanmaya çalışan birisi olur. Birçok şeytani suç işler, buna örnek olarak Katrina ismindeki kız arkadaşına tecavüz etmeye çalışır ama onu öldürür. Daha sonra Buffy'nin kendi bahçesinde Buffy'yi vurur ve (kazara) Tara'yı öldürür. Warren son olarak Şeytani Willow tarafından ("Düşmanlar") işkence edilir, canlı canlı derisi soyulur ve öldürülür. Sezon Sekiz'de tekrar belirir, Amy Madison onu tekrar diriltir (hala derisi yüzülmüştür) ve Buffy ile Willow'dan intikam almak ister.

Caleb (Nathan Fillion), kibirli ve kadın düşmanı bir vaiz. Dizinin son sezonunda İlk Kötü'nün hizmetkarı olmuştur. Dizinin final bölümü "Chosen"da Buffy tarafından dilimlenerek öldürürlür.

İlk Kötü (çeşitli kişiler), evrendeki bütün kötülüğün asıl kaynağı. Ölmüş olan bütün herkesin formunu alabilmektedir (Buffy ve diğer tüm vampirler de dahil olmak üzere). Son sezonda, yalnızca Buffy ve Faith'i değil dünyadaki bütün potansiyel avcıları öldürmeye çalışır, yardımcıları ise Caleb ve Turok-Han denilen "übervampir" denen üstün vampir ırkıdır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]